|
İnatçı ateş, ne yapmalı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
MelikeA. ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 May 2021 Saat 15:34 |
Hocam merhabalar,
Oğlum 3 yaş, 8 aylık. Şimdiye kadar ilaç kullanımımız olmadı, ufak tefek hastalıklarımızı sizin yönlendirmelerinizle atlattık hep. Oğlum yakın zamanda kreşe başladı, çocuklar maske kullanmıyor. Önce kısa süreli gidiyordu ama geçen hafta perşembe ve cuma iki gün sabahtan akşama kadar kaldı. Pazar geceden beri de düşüremediğim bir ateşi var. Pazar akşamı birden halsizlik başladı ve yemek yemek istemedi, zorlamadım, yarım saat sonra ateşi çıktı. 38 civarında olduğu için müdahale etmedim, gece boyu takip yaptım, hep 38'di. Pazartesi sabah 37'ye geriledi, dün gün içinde genel durumu da iyiydi ama akşama doğru ses kısılmaya başladı, ve burun akıntısı başladı. Tekrar ateş başladı, saat 22'de 38,8 olunca 3/4 ölçek Calpol verdim fakat fayda etmedi. Biraz su, ıhlamur gibi sıvılarla 38,4'e düştü ama gece 04'te yine 38,8'e yükselince 1 ölçek Pedifen verdim. 36,5'e kadar geriledi, bu sabah kahvaltısını da güzel yaptı ama şu anda yine 38'e çıkmış durumda ve boğazım ağrıyor diyor. Kulakta ağrı yok, yutkunurken ağrısı var ve halsizlik mevcut. Kırıkkale'de olduğum için doktora gitmek istemiyorum, burada düzgün bir doktor bulacağımı sanmıyorum. Bana ne önerirsiniz? Grip gibi mi, evde atlatabilir miyiz? Hastaneye götürsem durduk yere bir sürü kan tahlilleri ve testler yapacaklar, bir de yanlış teşhis koyacaklar. Ama bir yandan da önemli bir şey varsa ve ilaç kullanması gerekiyorsa atlamak istemiyorum. Sizden haber bekliyorum hocam, çok teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118921 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
EGER; ates yaninda, agiz kokusu yoksa ve dili de pembe ise, Grip demektir.
|
|
![]() |
|
MelikeA. ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir hocam, ateşi 38,2 saatlerdir. Hiç keyfi yok, sabahtan beri yemek yemedi, su da içmiyor boğazım ağrıyor diye. Şimdi uyuyor. Sabah Calpol vermiştim, şimdi Ibuprofen ile ateşini düşüreyim mi? Ateş düşünce biraz yiyip içiyor. Ne kadar daha bu ateşe izin vermeliyim?
|
|
![]() |
|
Ağızda sizin eski yazılarınızda bahsettiğiniz gibi pas görünümü yok, kötü koku da yok.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118921 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Cok gerekmedikce ates dusurmeyin.
|
|
![]() |
|
Hocam tekrar merhaba, dün gece oğlumun ateşi düştü geç saatte 🙏🏻 Ama bende öksürük başladı, kurum lojmanında oturduğumuz için şirket doktoru da test yaptırmamı istedi, Covid pozitif çıktım, oğlum da demek ki onunla savaşıyormuş. Bilgi vermek istedim, tekrar teşekkür ederim cevaplarınız için.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sakin ilac kullanmayin, ates dusurmeyin.
|
|
![]() |
|
Hocam, bir de küçük bebeğim var, emzirdiğim için bana ilaç getirmediler. Annemle beraberiz, onun da pozitif çıktı. Bir sürü ilaç getirmişler, hemen başlayın, ilaçlar ciğere inmesini engelleyecek diye korkutmuşlar. Annem 60 yaşında, tip2 diyabet hastası, aynı zamanda lupus hastası. İki doz Sinovac aşısını oldu Mart ayında. Zaten bir sürü ilaç kullanıyor, semptomu da yok diyebilirim. O yüzden ilaç almasını istemiyorum ama ekipler korkutunca kullanayım diyor. Size danışmak istedim, ne yapalım? İlaç içeriği Favipiravir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|