|
boğaz kızarık. farenjit? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
iremgül ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 62 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ara 2021 Saat 16:09 |
Kadir Hocam Merhabalar 13 yaşındaki kızım dün gece sabaha kadar 37.5 ateşlendi. bu sabah aksama kadar ateşi 37. Halsizlik var. Bogazi acıyor. Yutkunurken sol kulağında hafif bir ağrı oluyormuş. Öksürük, Burun akıntısı, hapşırma yok. Boğazında kızarıklık ve bir iki yerinde beyaz pembe kabarcıklar var. dili hafif beyaz ama pas şeklinde değil sanırım değil mi? Resimde tam gorunuyor mu bilemiyorum Sağlık ocağına götürdüm boğazı kızarmış farenjit dedi. Azitro şurup 3 gün 2*5 ml , iburamin verdi. size sormadan ilaçları almadım. antibiyotik kullanmam gerekiyor mu? (sizin yazılarınızı sürekli okuyorum antibiyotik kullanmak istemiyorum) Evde bal limon bitki çayları Veriyorum.Ve burnuna sabah aksam 2 damla illiadin damla kullanıyoruz. Ne yapabiliriz hocam? Evde başka kimsede belirtileri olan yok ama Korona değildir değil mi hocam ? cevabınızicin simdiden tesekkürler |
|
![]() |
|
iremgül ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 62 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Saglik ocaklarindaki "pratisyen hekimlere" asla inanmayin. SAKIN Antibiyotik kullanmayin.
Bogazi temiz, dili pembe! Iliadin; kulak agrisi olursa kullanin. Caylarda iyi gelen; kaynar suyun sicakligidir. Ne "ihlamurun", ne Kus burnunu" (en salakca urun), ne "papatya" hicbir faydasi yoktur. Grip veya Covid farketmez, yapilacaklar ayni. Eski yazilarimi okuyun.
|
|
![]() |
|
Sayın Kadir hocam bugun muayene oldugumuz dr uzman aile hekimi. o yuzden kafamız karıstı.
tabii size sormadan ve yazılarınızı okumadan antibiyotık kullanmıyoruz. dilini uzeri cok az beyaz. bogazı kızarık oldugu icin ve 2 yerde beyaz-pembe renkli mercimek kadar kabarcık oldugu için farenjit dedi. siz bir mesajınızda "farenjit olunca antibiyotik kullanıılır" yazmışsınız o yuzden sormak istedim. bu durumda ne yapalım. antibiyotiksiz gecer degil mi? siz ne derseniz tabiki onu uygulayacagiz size cok guveniyoruz. bu arada Saglıklı mutlu yıllar dilerim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bugun ve dun yazdiklarimi okuyun.
|
|
![]() |
|
Sayın hocam tekrar Merhaba
Geçen hafta 13 yaşındaki kızım yukarıda bahsettiğim sıkıntılardan sonra hafif kuru öksürük kaldı. Herhangi bir ilaç vs kullanmadık. 13 yaşındaki kızımdan 5 yasindaki kızıma geçti. Ondada burun akıntısı var ve hafif kuru oksuruk var. 4 gündür de 40 yaşında olan bana da hastalık bulaştı.hayatimda böyle vücut ağrısı halsizlik ve boğaz ağrısı görmedim 37-37.3 ateş bende de oldu. Hepsi çok şiddetli. Bu ınfluenza mi hocam? Covid degildir heralde? Agitmedim ilaç kullanmadım fakat 2 gündür göğsümde balgamli öksürük var ara ara oksuurk geliyor. Öksürunce kusacak gibi oluyorum ama çıkaramıyorum çok midemi bulandırıyor. Ayrıca sırtımda ağrı var. Hastalık ciğerlerime inmiş olabilir mi? Ne yapmalıyım korkmaya başladım 😔 cevabınız bekliyorum teşekkürler sizden Allah razı olsun
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hangi virus olursa olsun, yapilacaklar aynidir.
"Hangi virus mus?" diye ugrasmayin! Yazilarimi okuyun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|