Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğaz kızarık.  farenjit?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

boğaz kızarık. farenjit?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
iremgül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 62
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iremgül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: boğaz kızarık. farenjit?
    Gönderim Zamanı: 31 Ara 2021 Saat 16:09
Kadir Hocam Merhabalar 

13 yaşındaki kızım dün gece sabaha kadar 37.5 ateşlendi. bu sabah aksama kadar ateşi 37.
Halsizlik var. Bogazi acıyor. Yutkunurken sol kulağında hafif bir ağrı oluyormuş.
Öksürük, Burun akıntısı, hapşırma yok. Boğazında kızarıklık ve bir iki yerinde beyaz pembe  kabarcıklar var. 
dili hafif beyaz ama pas şeklinde değil sanırım değil mi? Resimde tam gorunuyor mu bilemiyorum

Sağlık ocağına götürdüm boğazı kızarmış farenjit dedi. Azitro şurup 3 gün 2*5 ml , iburamin verdi.
size sormadan ilaçları almadım. antibiyotik kullanmam gerekiyor mu? 
(sizin yazılarınızı sürekli okuyorum antibiyotik kullanmak istemiyorum)

Evde bal limon bitki çayları Veriyorum.Ve burnuna sabah aksam 2 damla illiadin damla kullanıyoruz. 
Ne yapabiliriz  hocam? 
Evde başka kimsede belirtileri olan yok ama Korona değildir değil mi hocam ?
cevabınızicin simdiden tesekkürler

https://www.hizliresim.com/gp23e9v ;  https://www.hizliresim.com/8g8y2yg
Yukarı Dön
iremgül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iremgül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2021 Saat 16:13
Yukarı Dön
iremgül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iremgül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2021 Saat 16:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118442
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2021 Saat 19:32
Saglik ocaklarindaki "pratisyen hekimlere" asla inanmayin. SAKIN Antibiyotik kullanmayin.
Bogazi temiz, dili pembe! 
Iliadin; kulak agrisi olursa kullanin. 
Caylarda iyi gelen; kaynar suyun sicakligidir. Ne "ihlamurun", ne Kus burnunu" (en salakca urun), ne "papatya"
hicbir faydasi yoktur. 
Grip veya Covid farketmez, yapilacaklar ayni. Eski yazilarimi okuyun. 

Yukarı Dön
iremgül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iremgül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2021 Saat 20:02
Sayın Kadir hocam bugun muayene oldugumuz dr uzman aile hekimi. o yuzden kafamız karıstı.
tabii  size sormadan ve yazılarınızı okumadan antibiyotık kullanmıyoruz. dilini uzeri cok az beyaz.
bogazı kızarık oldugu icin ve 2 yerde beyaz-pembe renkli mercimek kadar kabarcık oldugu için farenjit dedi.
siz bir mesajınızda "farenjit olunca antibiyotik kullanıılır" yazmışsınız o yuzden sormak istedim. 
bu durumda ne yapalım. antibiyotiksiz gecer degil mi? siz ne derseniz tabiki onu uygulayacagiz  size cok guveniyoruz.
 bu arada Saglıklı mutlu yıllar dilerim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2022 Saat 03:12
Bugun ve dun yazdiklarimi okuyun. 
Yukarı Dön
iremgül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iremgül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2022 Saat 09:50
Sayın hocam tekrar Merhaba
Geçen hafta 13 yaşındaki kızım yukarıda bahsettiğim sıkıntılardan sonra hafif kuru öksürük kaldı. Herhangi bir ilaç vs kullanmadık. 13 yaşındaki kızımdan 5 yasindaki kızıma geçti. Ondada burun akıntısı var ve hafif kuru oksuruk var.

4 gündür de 40 yaşında olan bana da hastalık bulaştı.hayatimda böyle vücut ağrısı halsizlik ve boğaz ağrısı görmedim 37-37.3 ateş bende de oldu.
Hepsi çok şiddetli. Bu ınfluenza mi hocam? Covid degildir heralde? Agitmedim ilaç kullanmadım fakat 2 gündür göğsümde balgamli öksürük var ara ara oksuurk geliyor. Öksürunce kusacak gibi oluyorum ama çıkaramıyorum çok midemi bulandırıyor. Ayrıca sırtımda ağrı var. Hastalık ciğerlerime inmiş olabilir mi? Ne yapmalıyım korkmaya başladım 😔 cevabınız bekliyorum teşekkürler sizden Allah razı olsun 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2022 Saat 18:40
Hangi virus olursa olsun, yapilacaklar aynidir. 
"Hangi virus mus?" diye ugrasmayin! 
Yazilarimi okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.