|
Parasetamol dozu |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
Dilyafruz
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 18 Şub 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 292 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Parasetamol dozuGönderim Zamanı: 26 Mar 2022 Saat 22:05 |
|
Merhaba hocam
Oglum 4,5 yaşında 17.8 kg Sizin kitabınızda veriliş miktarına baktım , anladığım kadarıyla 1 seferde 240 mg vermek lazım yani 2 ölçek (5ml-120mg olan parasetamol şurubu ) Dogru dimi ? Yine Perşembe akşam burun tıkanıklığı ile başladı ,sonra dün hapşırma ,bugun kuru öksürük şimdi de bugun nefes sayısı arttı, eski yazılarınızı okudum viral grip dimi ? İliadin damla dün damlamaya başladım 2 gün ateş 37-37.2 oldu ,şuan Ateş 38 düşürmüyorum ama moralsiz üzgün. Sadece parasetamol en azından dogru dozunu bileyim dedim.. Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Mar 2022 Saat 04:45 |
|
Dogru; bu yas ve kilo icin, gunde (en fazla):3X2 olcek (120mg) verilebilir.
Cok sart olmadikca, HIC ates dusurmeyin. Antibiyotik gerkirse: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur. Kulak agrisi olmadigi surece; Iliadin kullanmayin. Ancak burun tikanikligi cok problem olursa damlatin. DIKKAT: Pek cok farkli isimdeki ilaclarin icinde Parasetamol vardir. Turk doktorlari ilac iceriklerini bilmezler, Aferin, Peditus ve Calpol'u ayni hastaya verebilirler (Ancak ben hakaret edince farkina vardilar). Profesor dahi olsa, ilac yazildiginda, ilaclarin icini OKUYUN. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Mar 2022 Saat 04:45 |
|
![]() |
|
Dilyafruz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Mar 2022 Saat 21:05 |
|
Teşekkürler
Burnu tamamen kapandı nefeste zorlandığı için İliadin damlatıyorum,bu gece öksürdu çok uyandı 2_3 kere ara ile su içirdim , sonra gece 3 ye uyanınca ballı limon verdim hafifletti sabaha kadar kadar uyudu Bugun ateşi normal, sıcak buhar uyguladım ( banyoda) baya balgam çıkardı.Ben de ilaç taraftarı değilim, sizin kitabınızı okumaya başlayınca hiç de düşüyormuyorum cocugun haline bakıyorum . Dogru diyorsun, oglum daha küçükken 1-2 yaşında bir doktor ( doçent) peditus + Calpol + brokonil veriyordu.Brokonil ilaç öksüruk kesici mı?ya da balgam atıcı ? Bir de başka konuyu size anlatacaktım, eşimin abisi 55 yaşında grip oldu ( kanser hastası kemoterapi aldı ) aile ocagına gitmiş ateşi vardı ilaç almak için doktor ona hem ateş düşürücü hem antibiyotik yazmış, mutlaka kulansın diye çünkü kemodan sonra vücut gucsuz kalıyor antibiyotik daha yararlı olacakmış.Normalde gripte etkili değildir ama böyle hasta olduğu için antibiyotik önermiş.Sizce dogru mu ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Mar 2022 Saat 22:19 |
|
1- Gordugunuz gibi, Docent de olsa, Turk doktoru olunca; Peditus ve Calpol'u yanyana verebilir. Ikisinin de
Parasetamol ihtiva ettigini BILMEZ. Bu Tamamen; ilgisizlikten, merak edip de, kullandigi ilacin bir icini acip okumamaktan kaynaklanir. 2- Brokonil, Salbutamol ihtiva eden bir Astim ilacidir. Turk doktorlarinda, her oksurene, en az bir Astim ilaci yazmak hastalik halini almistir. Oksuruk kesici veya balgam atici DEGILDIR. 3- Turk doktorlari; oksuruk ve Ates'in, vucun savunmasi oldugunu dahi bilmezler, ates ve oksurugu kesilmesi gereken bir hastalik zannederler! 4- Dogru degil.. Oyle bir sey olsa idi, kemoterapi uygulayan butun merkezler, rutin olarak HER hastaya Antibiyotik ve ates dusurucu yazarlardi. Cocuk ve Aile hekimlerini cok ciddiye almayin. |
|
![]() |
|
Dilyafruz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Nis 2022 Saat 21:55 |
|
Merhabalar ,
Söylediklerinizi hepsini uyguluyorum,ateş düşürmedim o gün ateşi normal hale geldi Bu Cuma günü öksürük bitti dedim iyileşti, ama yine burnu tıkandı gece uyurken nefeste zorlandı, akıntısı yok burnu sanki biraz nefes alıyor amaa uyurken. Azgı acık ve sesli horluyor . Belli ki geniz eti şişti ama gündüz dün birşey damlamatmadim Bu gece yine horladı zor uyudu, ama öğlene ateşi çıktı 39.2, bol bol sıvı verdim ateşi düşürmedim.Agzından pis koku yok, dilinde tabaka yok şuan Ateş 38 ve burnu tıkalı Hocam 1 gün iyi olup (ama burnu o gün bile tam açılmamıştı) tekrar grip olabilir mi? Ya da devam eden viral ateşi tekrar mı Yükseltti acaba ? Öksürük tam bitmeden anaokula tekrar gitti ,tam iyileşmeden üşüttü mu acaba diyorum, dün sahilde oynanı hava ruzgarlıydı . Bugün sabah İliadin damlattım ve akşam yatmadan önce.Ama daha pek faydası olmadı uyurken burnu pek açılmadı.Burnundan birşey akmıyor,burnun içinde tıkanıklık galiba konuşurken sesi de değişik.( Sömük vs yok gözükmüyor) o yüzden geniz eti şişti galiba akıntılar bogazına akıyor Ne olabilir acaba nasıl tedaviyi devam edelim? Düzenleyen Dilyafruz - 03 Nis 2022 Saat 23:52 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2022 Saat 02:29 |
|
Muhtemelen, tekrar Grip kapti. Biraz disinizi sikin, yaz gelmesine sunun surasi az bir zaman kaldi.
Geniz eti, bir Lenf bezidir, bu yaslarda cocuklarda henuz antikorlar gelismedi icin, mikroplarla Lenf bezleri mucadele eder ve buyurler. 1-2 sene icinde Antikorlar yeterli seviyelere gelecek ve Lenf bezleri daha az calisacaklari icin kuculecekler. |
|
![]() |
|
Dilyafruz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2022 Saat 16:22 |
|
Anladım çok teşekkür ederim!
Dentiflour Türkiye de yokmuş, iş arkadasım Almanya'ya gidecek, sonra İsveç e ona rica etmek istiyorum diş için ilacı getirsin : Zymaflour iceriginde Vitamin D varmış, onu nasıl kullanmalı 4.5 yaş-18kg cocuk? Ya da dentiflour benzer ( aynı içerigi olan) var mı acaba ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2022 Saat 18:16 |
|
Zymafluor'un D vitaminli olani, anormal pahali, hem icinden az sayida tablet cikiyor!!!!
Saf Zymafluor 0.25 olani alsin!
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|