|
Kusma ve Ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Zencefil09 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 126 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Nis 2022 Saat 14:14 |
Kadir bey merhaba
4.5 yaş kızım dün kreşten başım ağrıyor diyerek geldi, yarım saat sonra ateşi 40 a çıktı ve midem bulanıyor demeye başladı Hiç bir şey yemedi ve içmedi. Dönüşümlü calpol ve ibufen vermeme rağmen ateşi 40 ın altına düşmedi dün akşamüstü saat 4 ten beri. ve sürekli midem bulanıyor diye ağlayıp öğürüyor nerdeyse 24 saattir hiçbirşey yiyip içmiyor sürekli uyku halinde başını kaldıramıyor bugün bir şey yedirmeye çalıştım yutkunamıyorum dedi telefonun ışığıyla boğazına baktım bademcikleri öyle şişmiş ki boğazı neredeyse tamamen kapanmış ve kıpkırmızı Çişe de sadece 2 defa çıktı dünden beri doktorumuzu aradım acilen getir dedi Size de sormak istedim götürmeden önce ciddi bir durum mu? hangi tahlilleri ve testleri yaptırmamızı önerirsiniz? |
|
![]() |
|
Zencefil09 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 126 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
![]() ![]() ![]() ![]() |
bir de yazmayı unutmuşum nefes alışverişi normale göre daha hızlı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- SAKIN, bir Turk doktor gerzekligi olan bu uygulamayi: (Dönüşümlü calpol ve ibufen
vermeme rağmen) yapmayin. Ates sizin savunma mekanizmaniz. 2- Turk doktorlarinin korkutmalarina sakin inanmayin. Sanki cok ilgili doktormus gibi sizi dolandirirlar. Antibiyotik gerekiyorsa: Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabakasi olur. Bunlardan biri dahi yoksa, sakin antibiyotik vermeyin, 3- Solunum sayisi; dakikada 60 uzeri onemlidir. Kendiniz bakin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Gittik doktorumuza Kadir bey, bizim kendi çocuk doktorumuz
ilaç vermez hiç, hatta telefonda konuşuruz gerekli görmedikçe çağırmaz bile. Hastanelerdeki doktorlar gibi değil yani Muayene etti eliyle karın muayenesi yaptı, kötü bir durum yok gibi dedi, boğazlarında şişme ve kızarıklık var ama antibiyotik gerekmez dedi. Kustuğu için yemeğe zorlamayın, ev yoğurdundan ayran yapın ayran içsin bol bol dedi. Sıvı aldığı sürece kusmasından korkmayın dedi. Eğer sıvı almazda ateşi 40 devam ederse çiş yapmazsa o zaman serum düşünürüz şuan için tehlikeli bir durum yok dedi. Evde takip edeceğiz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Ağız kokusu var, dilde pas görüntüsü nasıl bilmiyorum ama
beyaz çilek görünümü var Kadir bey. Sonuçlar da kötü çıkmış sanırım bu sonuçlara göre antibiyotik mi kullanacağız
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Kadir bey cevabınızı bekliyoruz. Kızımızın ateşi 42 lere çıktı düşmüyor 3. gün bitti.
yukarıdaki tahlile göre antibiyotik gerekiyor mu? teşekürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kan degerlerindeki yukseklikler, su kaybina bagli, kanin koyulasmasi ile ilgili. Bol su ve sivi gida verin.
Atesine mudahale etmeyin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|