|
Öpücük hastalığı mı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Seli ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Haz 2022 Saat 22:55 |
Merhaba hocam, kızım 3 yaşında, yaklaşık bir haftadır anlık inip çıkan bir ateş, gece terlemesi, uyurken 40-41 solunum, öksürük burun akıntısı ( ki bunlar 6 aydıŕ bitmeyen ama hiç bitmeyen derdimiz), bademciklerinde biraz büyüme, tempolu faaliyetlerden sonra yorgunluk, halsizlik ve uyuma isteği vardı. Bu tablo ile doktora gittik, ısrarla kan tahlili istedim ama röntgen çekip gönderdi, röntgende de akciğerler normal değil zatüre başlangıcı veya bronşit olabilir deyip amoklavin, sudafed, bricanly ve iliadin yazdı. Burnu çok tıkantıgı icin iliadin kullandım ara sıra kulağım ağrıyor da diyor kızım. Yarın aile hekiminde kan tahlili yaptıracağıź, tablonuzdan halk arasında öpücük hastalığı olarak bilinen hastalık mıdır, özellikle kan tahlilinde hangi değerleri istemeliyim, geniş kan sayımı demem yeterli olur mu, teşekkurler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Öpücük Hastalığı" veya Enfeksiyöz Mononükleoz'da; MONO değeri artar.
1 hafta kadar ateş yapar, bakteri olmadığı halde boğaz kırmızıdır ve genellikle tek bademcik şişer ve üzerinde kirli beyaz-sarı renkte kitleler oluşur. Tedavisi yoktur, kendiliğinden iyileşir. Boşuna gitmeyin, Antibiyotik gerekiyorsa; Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası olur. Bunlarda biri bile yoksa, Viral enfeksiyondur. |
|
![]() |
|
Seli ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam, yarın kan sonuçlarını göndereceğım, ateş dünden berı çıkmadı ama zaten 2-3 günde bir 38 civarı olan bir ateşti, yalnıź gece uykuda solunum 40 -42 ve müthiş derecede başında terleme var. Sabaha karşı kaybolan bir terleme, 15 gündür bu şekilde, bunun yanı sıra balgamlı öksürük arada da tek tük kuru öksürük, burun akıntısı devam ediyor. Hızlı solunum ve başındaki terleme neyin belirtisi yani internette çok kötü şeyler okudum.çok teşekkur ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
İnternetten, sadece İngilizce siteleri okuyun. Türkçe yazılmış olanların tamamı sizleri korkutamak için
yazılmış yazılar olup- hemen doktorlara koşmanız için yazılmışlardır.
|
|
![]() |
|
Hocam kan tahlilimizde biraz Crp yüksek çıktı, bunun dışında ferritin değeri 355 çıktı, çok yüksek bir değermiş, hemen çocuk doktoru görsün dedi aile hekimi. Neden bu kadar yükselmiş olabilir, iyi değil falan dedi. Neden yüksek çıkar diye baktığımda da bazı kanser türleri bu değeri yükseltir yazıyor. Çok kötü oldum, halsizlik ve uyku hali de var 15 gündür ben hep viral bir grip diy3 düsünmüştüm. Şimdi ne yapmamızı önerirsiniz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Boşverin, bunları adam yerine koymayın.
Kan Sayımının tamamını yazın.
|
|
![]() |
|
Referans aralığının dısında olanlar,
Hgb-14.1 10-13 Rbc5.05 3.8-5 Hct 42 30-38 Crp 8 <5 Ferritin 355 4-67 Demir serum 38 28-93 Demir bağlama kapasitesi 227 ve Diger tüm değerler referans aralığında, ateşiz 2 günümüz. Gece terlemesi devam ediyor, sadece efor sarf ettiginde öksürme oluyor. Solunum sayısı 40 tan biraz düştü gibi. 37-38 saydım bu gece, ama ferritin beni çok tedirgin etti, corona da olmuş olabilir dedi aile hekimi, sonra google dan okuduklarım lösemi vs görünce çok korktum. Haftaya sali veya çarşamba tekrar kan sayımı yaptıralım mı hocam. Halsizlik ve uyku hali olunca, başım ağrıyor vs de diyordu arasıra insan ne yapacağıni şaşırıyor. Simdiden tesekkurler |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Demir ilacı kullandı iseniz, ondan dır!
Kullanmadı iseniz, önemli değildir. Lösemi ile de, hiç alakası yok! Türk doktorları Kan Sayımında gördükleri her farklı duruma; "Lösemi" derler, boşverin, takmayın kafanıza. SAKIN, bir daha da, bu sebeple kan aldırmayın. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|