Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Idrar yanmasi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Idrar yanmasi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DemetRüzgar Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 144
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DemetRüzgar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Idrar yanmasi
    Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 15:27
Hocam 31 temmuz 2018 doğum oğlum var 
Bugün büyük tuvaleti yaptıktan sonra k açığını ağrıdığını söyledi biraz ağladı 
Açıkçası biraz korktum hemen baktım eliyle karsigini gösterdi 10 dakika sonra geçti dedi şimdi acıyor diyor büyük tuvaletimi yaparken oldu diyor
Hocam idrar yanması olmuş olabilir mi 
Ne yapmam gerekli 
Idrari normal kokulu değil köyü renkte değil 
Köye gitmiştik orda usutmus olabilir mi diye düşünüyorum ama 
Götürsem acile kan idrar almadan direk antiboyik veriyorlar 
Normal cocuk doktorları da izin de 
Sizin değerli fikirlerinizi almak istiyorum 
Poposunu siliyorum birden kalkinca kramp girmiş olabilir mi biraz panik yaptım Hocam:(
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DemetRüzgar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 16:54
Hocam oğlumun bir de boğazinin altında sağ tarafta ele gelen herhangi beze felan yok ama sol tarafına göre biraz şiş diğer tarafı şiş değil ne yapmam gerekli yani normal de beze için ultrason felan çektirmesin ama bir kaç gundur böle diğer tarafa göre bayağı şiş belli oluyor :(

Düzenleyen DemetRüzgar - 14 Tem 2022 Saat 17:06
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117306
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 17:02
Bu yaşlarda, bilhassa stresli çocuklarda, makatta bu şekilde ağrı olur. 
"Proctalgia Fugax" denilen bu ağrılı durum zamanla kaybolur. 
Bir daha olduğunda bir ufak havluyu ütü ile ısıtıp, rulo yapın ve üstüne oturtun, anında geçer.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DemetRüzgar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 17:07
Hocam oğlumun bir de boğazinin altında sağ tarafta ele gelen herhangi beze felan yok ama sol tarafına göre biraz şiş diğer tarafı şiş değil ne yapmam gerekli yani normal de beze için ultrason felan çektirmesin ama bir kaç gundur böle diğer tarafa göre bayağı şiş belli oluyor :(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 17:23
Yutkunduğunda ağrı olmuyorsa.
Ellediğinizde üzeri sıcak değilse. 
Bir şey yapmayın. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DemetRüzgar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 20:15
Hocam iyi akşamlar kusura bakmayın lütfen tekrardan rahatsız ediyorum bugün size yazmıştım tuvaletini yaptıktan sonra acıdı ağladı diye ama ben kakasinda herhangi bir kan felan görmedim az önce duş aldırmak için üzerine çıkarırken iç çamaşırın da 2 tarafında kan gördüm yoğundu az değildi fazlaydı oldukça endişelendim kabız olmuş zaten zorla yaptı hocam 
31 temmuz 2018 doğumlu acaba 
1.hemoroid olmuş olabilir mi 
2. Bagirsaklarindan gelmis olabilir mi 
3.tekrar kaka yaptığında kan gelirse ne yapmam gerekli popo çok kızarık ama keyfi yerinde çok şükür 
Hocam cevaplarınız benim için çok kıymetli şimdiden teşekkür ederim 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2022 Saat 08:31
Takibi gerekir, Kabukları ile beraber Ayçiçeği veya Kabak çekirdeği, veya bunlar gibi sert bir gıda yedi ise, o
 yapabilir. Devam ederse, (kakasını yaptıktan sonra) göstermeniz gerekir. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DemetRüzgar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2022 Saat 15:24
Hocam iyi günler 
31 temmuz 2018 doğumlu oğlum var 
Sert kaka yapıyor 2 önce kaka yaparken birden ağlamaya başladı kaşığı çok acıyor diye ağladı iç camasirinda kan görmüştüm poposunu silerken fark etmedim ama iç camasirinda daha sonradan gördüm 
Bugün yine götürdüm ama kakasını yapamadı yine ağladı kaşığını gösterdi ağrısını acıdığını söyledi 
Kan gelir mi diye sürekli takip ediyorum şuana kadar bir şey yok ama kaka yaparsa gelirse kan bu bir çatlak olabilir mi hocam 
İlk kez böle bir durumla karşılaşıyorum 
Bir de çok sık idrara çıkıyor idrari çok şükür su gibi tertemiz 
Hocam benim sorularım şu 
1. İç camasirim da gördüğüm kan bağırsaklardan gelmiş olabilir mi 
2. Kasiginda ikinirken o acı ağrı kaşık fıtığı olabilir mi 
3. 2 3 gündür altına damla şeklinde çişini kaçırıyor 
İdrar yolları iltihaplı usutmus olabilir mi nasıl bir çözüm üretebilir
4. Hocam kakasindan dolayı mi bilmiyorum ama kıvranıyor biraz napicagimi bilemiyorum şaşırdım kaldım asla kakasını yapmıyor ağrı acı var diyor :(
6. Ağzında ki aft hala geçmesi hocam onun için de yapacak bir şey bulamadım 
Tekrardan kan gelir korkusuyla napicagimi bilemiyorum 
Ayağını çorapsız bırakmıyorum neden oluyor bilmiyorum o kadar çaresizim ki hocam sizin değerli bilgilerinize çok ihtiyacım var 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.