|
Solunum sayısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Ceren85 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 May 2022 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 222 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Kas 2022 Saat 21:03 |
Merhaba hocam
Oğlum 5 yaşında ana okuluna gidiyor Benim de 3 sorum var lütfen cevap yazarmısınız 🙏 1.Boyu 115 kg 18-19kg, çok zayıf cocuk, standartlara gore nasıl acaba ?Doğru düzgün yemek yemiyor çok haraketli 2.Dun hapsirik,burun akıntısı başladı, bugun sabaha karşı öksürük, ve akşam üstü solunum sayısı arttı başta 29 şimdi 39 arttı nefesi hiriltili, nefesi daraldı, ağlıyor boğazım göğüsum ağrıyor diyor ,yüksek ateşi yok takip edjyorum,, eşim nefesi yetmiyor çocuğun diyor ,ben burada okudum bronşlar sıkışıyor korunmak amaçlı yazmışsınız .Gosunde ağrısı vardı ağladı bir kere Calpol verdim, sonra 4 saat geçince yine ağrıyor diye ağladı IBUfen verdim.Dogru mu ?Yüksek ateş ve 60dan fazla solunum birden olabilir mi ,yani sürekli takip etmelimiyiz ? Acile gitsek astım alerji derler. Nasıl hafifletilmesi lazım Sıcak buhar bu durumda uygun mu?Şuan çok terledi (( Çünkü bazı yerlerde internette bronşite sıcak buhar iyi gelmez soğuk iyi gelir yazıyor .Solunum sayısı normalleşmesi için ne iyi gelir lütfen yazarmiisnz 3.Ve bazılar vitamin D biraz eksikliği olunca çocuk daha çok hastalanır ,doğru mu ?Gecen uymaya dalınca kafası çok terliyor son zamanlar su gibi , üstünü değiştiriyorum sabaha kdar terlemiyir.Sadece uyukunun ilk saatinde öyle.Birsey yapmamız lazım mı ? Düzenleyen Ceren85 - 06 Kas 2022 Saat 03:07 |
|
![]() |
|
Ceren85 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 May 2022 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 222 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sizden cevap gelene kadar eşim beni dinlemedi ogluma Zirtek 1 ölçek verdi;(((
Kurumda herkeste grip oluyor ama blyle.grip sadece bizim oglumuzda diyor,çünkü gecen sene çocuk doktoru astım alerji bronşit dedi. Benim söylediklerime inanmıyor, kurumda anlatanlari dinliyor;((( Ben nasıl anlatayım neden nefes sıkışıyor+ solunum saayisi arttı ? Yuksek ateş yok..çok öksürük var Astım çocuklarda grip böyle geçiyor mu ?
|
|
![]() |
|
Geniz eti var + boynunda sol tarafında lenf kaç sene gözüküyor,test yaptırdim sonuçlarda birşey çıkmadı
Ben de mailinize ses gönderdim Şimdiden teşekkürler Düzenleyen Ceren85 - 06 Kas 2022 Saat 04:06 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118445 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- 5 yas, erkek cocuk: 110cm boy, 19 kilo olur. Gunde 600ml sut/sutlu gida almasina dikkat edin, gerisi
onemli degil. 2- Solunum sayisi, dakikada 60 ustu olursa, onemlidir. 3- SAKIN Zyrtec vermeyin, daha kotu olacak. Sahtekarligin 1. Safha ilacidir. Bu ilac sayesinde hiriltilar ve solunum sikintisi olur, tekrar doktora gittiginizde de Astim denilerek, Sahtekarligin 2. Safhasi uygulanir. Bakin OKUMADIGINIZ ICIN, ne kadar zamanimi harcadiniz!! 4- Ust solunum yolu hastaliklarda: Sicak su buhari. Alt solunum yolu hastaliklarinda (Astim, Bronsit gibi) Soguk buhar kullanilir. 5- Evet, D vitamini eksik oldugunda hastaliklar daha agir seyreder.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Kas 2022 Saat 04:21 |
|
![]() |
|
Nabizi da arttı , solunumu da arttı, hiç uyumadik, ağlıyor nefesi sıkışıyor hocam
Nedir bu ...mailinize bakarmısınız lütfen |
|
![]() |
|
Bu bronşit ise sıcak buhar uyguladık.. Üst ya da alt solunum hastalığı olduğun nasıl anlamamız gerekiyor? öksürük var solunum sayısı arttı ,nabizi da ağlıyor çok , nefeste zorlaniyor
Eşim artık Zirtek verdi ;:(( Ne yapalım bilemiyorum kafam karıştı korkudan Bronşit olduğunu nasıl anlayacağız ? Ne ilaç vereyim? Öksürük var, hızlı solunum var, nabız saymadım çok hızlı,ateş kğçğ
Düzenleyen Ceren85 - 06 Kas 2022 Saat 05:05 |
|
![]() |
|
Hocam sizden cevap gelmeyince sonuna kadar bekledim
Dun gece 1 den bugun 12.00 kadar cocuk uyuyamadı, uyurken uyanıp aglıyordu bogazım agıyor, gögüş agıyor. Ateş 39çıktı solunum 50 kadar ,baya zorlandı nefeste sıcak buhar yapmak için hali yoktu . Acile getirdik burada ateşi 37.8 olmuş kendisi düşmüş, doktor digerleri gibi serum taktı antibiyotik+ kartizon ve hava verdiler ondan da kortizon ve ventoline galiba oksijen le.... Biz yaptırmak istemiyorduk cocuk zor nefes alıyor dedi, ben sorumluluk çekemem oyle, nereye giderseniz gidin kortizonsuz nefesi açılmaz,12 saat çocugu bu halde tutmussunuz şuan keyf ya da tartışma zamanı değil dedi. Sonuc gönderiyorum WBC Yuksek, antibiyotik ve prednol igne r+ ventoline recete yazıcaktı, ben antibiyotik surup olsun dedim. Antibiyotik şurup ile düzeltmeyebilirsiniz dedi, 2 gün daha igne daha iyi sonuc verecek dedi. Sonuç : antibiyotik marcol ve ventoline yazdı .Tehşiş ne anlayamadım, ama tekrad bugunku serum ( antibiyotik ve kortizon) ve hava ( 1 kortizon, 2 adet ventoline)nefes sıkışmasını düzeltmeyebilir dedi igne yapmazsanız . Kusura bakmayın korkudan bekleyemedim sizi, cocugumu öyle halini görünce panik olduk, WBC Yuksek ama dilde pas ve agız kokusu yoktu, ateşi de çıktı indi . Nefesini düzeltmek için ne yapalım? Sadece antibiyotik yeterli mi ? Düzenleyen Ceren85 - 06 Kas 2022 Saat 15:24 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118445 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Butun bunlar, yazilarimi okumadiginiz icin oluyor.
Meslek hayatim boyunca hicbir hastama bu size yapilan soytariliklardan hicbirini uygulamadim. GEREK OLMADI! Zyrtec vermese idiniz bunlar olmayacakti. NIYE; "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi okumadiniz? Evet, WBC yuksek, antibiyotik faydali olur! Antibiyotiklik bir duruma; Kortizon ve Ventolin vermesi zaten ne kadar sahtekar oldugunu gosteriyor. Halki hep bu sekilde kandirarak, hastaneleri dolduruyorlar. Evde: odasi serin olsun, bas ucuna 2 damla ColdMix damlatin. Yastigini yukseltin. Oksurdugunde; Limonlu bal verin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|