Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kaşik tırnak mi ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kaşik tırnak mi ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Krm22 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 76
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Krm22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kaşik tırnak mi ?
    Gönderim Zamanı: 23 Ara 2022 Saat 13:32
https://www.hizliresim.com/5tzeh8n
Merhaba Kadir Hocam,
Yukarıdaki tırnak resimleri 9 yaşındaki oğluma ait (132cm,34kg)
Hocam 5 yaşına kadar hiç antibiyotik, ventolin,-hot ile -cold ile biten ilaçlar vs hiç kullanmamisti. Calpol dışında bir ilaç kullanmamıştım. Ancak 5 yaşında o dediğiniz sahtekarlık safhalarina düştük ve bir kısır döngüye girdi oğlumun sağlığı.o sene içinde 6 şişe antibiyotik içti ve çiğnenen alerji ilaçlarından içti. Alerji ilacını bir ay verdim sonra vermedim. İçimden bir ses bu işte bir hata var diyordu. Tırnaklar o senenin sonunda bozulmaya başladı ve düzelmedi. 4 senedir yine hiç antibiyotik vs ilaç kullanmadı.
Hocam tesadüf sonucu bir şey gözlemledik. Sabah ve akşam yemeklerinden 1 saat önce 1 çay kaşığı sodyum bıkarbonat içerse, tırnaklar 10 gün içerisinde düzelmeye başlıyor alttan yeni düzgün tirnak geliyor ve tırnak yatağının cukurlugu kaybolmaya başlıyor. 2_3 ay devam ettiğinde içmeye neredeyse normal tırnak görüntüsüne ulaşıyor.
Bir çok dermetologa gittik, teşhis koyamadilar. Hatta kortizonlu tırnak damlaları verdiler. Hiç bir işe yaramadı. Hgb ve demir seviyeleri iyi. Ferritin 20 civarlarında olmasına rağmen demir ilaçları kullandirdilar. Ama kesinlikle bir iyileşme olmadı.
1_hocam bu kaşık tırnak mi ? 
2_bozulmasinin sebebi antibiyotikler olabilir mi ?
3_ sodyum bı karbonatın kullanımı bu yaş çocuk için bir problem yaratır mı?
4_tabi her zaman bunu içmek çocuk için can sıkıcı.baska bir çaresi var mıdır? 
Hocam uzun oldu ve değerli vaktinizi alıyorum, hakkınızı helal edin. Eski maillerein neredeyse hepsine baktım yazmadan. Bir cogun da resim kaybolmuş zaten. Cvp bulamadım maalesef
Herşey için sağolun. İyi ki varsiniz

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119762
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2022 Saat 19:26
1- Hgb degeri kac?
Sadece anemi durumlarinda degil, asiri Demir kullanimi sonucunda da olur. Eger gereksiz yere asiri Demir 
ilaci kullanildi ise; Hemakromatosis denilen Demir zehirlenmesinde de olur. 
En son Kan Sayiminin tamamini bana yazin. 
2- Renal Tubuler Asidosis denilen duruma daha cok uyuyor. Bir Nefroloji klinigine gorunsun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Ara 2022 Saat 19:30
Yukarı Dön
Krm22 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Krm22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2022 Saat 19:43
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2022 Saat 20:01
Demir ile ilgili degil, Nefroloji gorsun. 
Yukarı Dön
Krm22 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Krm22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2022 Saat 20:08
Hocam şimdi dediğiniz hastalığa bir baktım
Oğlumda iki kulakta  işitme kaybı da var. Ayrıca hep yeme sorunu vardı küçükken. Hatta boyu yaşıtlarından küçük diye görmediğimiz bölüm kalmadı. Size anlattığım gibi belki 10 doktora 10 ayrı bölüme anlattım derdimi. Birisi bile bu ihtimal den bahsetmedi. Yazıklar olsun bu doktorlara da bu sisteme de.
Düzelme şansı ve tedavisi olan bir hastalık mı hocam? Eğer sizin tahmin ettiğiniz ise.
Hocam gerçekten iyi ki varsınız. Çok geç tanımışım sizi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2022 Saat 20:16
Hele bir teshis konulsun..
Turk doktorlari hakkinda dogru soyluyorsunuz.
Onlarin bildigi sayili teshisler vardir:
Her oksuren: Astim veya Bronsittir.
Her dokuntu: Allerji dir.
Her kusma: Refludur.
Her atesli hastalik: antibiyotikliktir. 

Yukarı Dön
Krm22 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Krm22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2022 Saat 15:44
https://www.hizliresim.com/cmekhj9
Hocam bu sabah çocuk nefroloji ye götürdük oğlumu.
Doktorun istediği tetkikler yukarıda. Bir teşhis koyamadi hocam. Başka bir bölüme yönlendirdi. Et balık tavuk u azaltmasini, sebze ağırlıklı beslenmesini söyledi. Süt yerine kefir ve yoğurt tüketmesini, asidik yiyeceklerden uzak durmasını tembihledi. Sodyum bıkarbonata devam edebileceğini hatta limon suyu ile desteklememi tavsiye etti
Hocam hala kafamdaki o tedirginlik gitmedi. Bu tırnak anormalliginin altında ciddi bir sağlık problemi var mıdır?
KBB doktoru kulakta fiziksel bir anormallik olmadığını( su birikmesi vs) söylediği halde her iki kulakta da %15_20 lik bir işitme kaybı neden oldu ve ilerler mi?
Hocam asıl sizin görüşünüzü merak ediyorum doktorun sevk ettiği bölüme gidip o testleri yaptirmamiz anlamlı olur mu? 
Bu arada el grafisi de çektirdi hocam. 8,5 _ 10 yaş çıktı kemik yaşı ( oğlum 9 yaş 3 aylık)
Teşekkürler hocam simdiden
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2022 Saat 19:01
 " Sodyum bıkarbonata devam edebileceğini hatta limon suyu ile desteklememi tavsiye etti"
Bu neyin kafasi, Allah askina? Limon asiti ne zamandan beri Sodyum Bikarbonat gibi alkalen etki gostersin?
 TAM TERSI! 
BU doktordan bir hayir gelmeyecegi belli, bakalim (anlamadigi icin) basindan savmak icin gonderdigi Genetik
bolumu anlayabilecek mi?
O sozum ona, Nefroloji doktoruna benim teshisimi soylemediniz mi? Hayret bir sey. 
Ayrica da, hem teshis koyamiyor, hem BUTUN hastalara soyledikleri sacmaliklari tavsiye ediyor!
Isitme kaybi sinirsel olabilir.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Ara 2022 Saat 19:02
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.