Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma, ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kusma, ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Asudesima Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 377
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Asudesima Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma, ateş
    Gönderim Zamanı: 16 Oca 2023 Saat 19:22
Hocam mart 2014 doğumlu kızım dün gece 4 kere kustu bir kere cıvık kaka yaptı. Bu sabah sadece bir kere kustu, mide bulantısı hafif devam ediyor. Ateşi 38-39.5larda hiç düşürmedim. Herhalde yediği birşeyden mikrop kaptı diye düşünüyorum fakat aşırı halsiz sabahtan beri yatıyor, uyuyor uyanıyor. Ateşten diye düşünüyorum hocam. Bol sıvı vermeye çalışıyorum. Bu halsizlik sürekli uyku hali beni tedirgin etti. Boğaz ağrısı vs yok. Teşekkürler hocam.

Düzenleyen Asudesima - 16 Oca 2023 Saat 19:24
Asudesima
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2023 Saat 19:38
Ishalden sonra, kusma olmasi; viral ishal oldugunu gosterir. 1 hafta surecek. Ilac kullanmayin, ates dusurmeyin.
8 yasinda, su kaybi olmasi cok zor! 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Asudesima Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2023 Saat 19:42
Hocam ilk kusmaya başladı sonra sadece 1 kere cıvık kaka yaptı. Dediğiniz gibi ilaç vermiyorum. Teşekkür ederim hocam.
Asudesima
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Asudesima Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2023 Saat 15:46
Hocam. Size yazdıktan sonra kızımın şikayetleri geçmişti, geçtiğimiz cuma 2 kere kustu ve düne kadar midem bulanıyor diyordu. Başka bir şikayeti yoktu. Dün gece ateşi çıktı sonra 2 kere kustu. Kusması bitti mide bulantısı devam ediyor ishal başladı. Gece sabaha kadar ateş 39.5-40tı. Hiç müdahale etmedim. Asıl korktuğum sabah uyandı ve anlamsızca yüzüme bakıp bir ağlayıp bir gülüyordu, uyudu uyandı yine aynı oldu. Şimdi ateş düştü, ishal devam ediyor. Sabahki tuhaf hareketleri sorduğumda sanki dilin ve kolun uzuyordu, uzaylı gibiydin diyor. Hocam aklıma alice sendromu geldi fakat 1 hafta süren ateş yok, boğazıda temiz. Çok tedirgin oldum. Bir de elim uyuşuyor diyor hareketsiz yatmaktan olabilir mi? 
Asudesima
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2023 Saat 18:54
Bu sendromu nadiren de olsa, bazi Coxsackie viruslari da yapabiliyor. 
Muhim olan, bunun zararsiz ve kendiliginden iyilesek bir durum oldugunu sizlerin bilmesi. Anadolu halkinin
yaptigi gibi, "Cin carpti" diye haci-hocalara gidip, okutmayin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Şub 2023 Saat 23:08
Yukarı Dön
haleoguz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haleoguz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2023 Saat 21:19
.

Düzenleyen haleoguz - 16 Mar 2023 Saat 11:11
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Asudesima Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2023 Saat 21:32
Anlamadım kime?
Asudesima
Yukarı Dön
haleoguz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haleoguz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2023 Saat 18:19
.

Düzenleyen haleoguz - 16 Mar 2023 Saat 11:11
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.