|
Tekrarlayan bademcik şişmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Bsarıkaya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 196 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Nis 2023 Saat 21:48 |
Hocam 7 yaşında oğlum. Bademcikleri şiştiği, yüksek ateşi olduğu (39-40) ve gece horlamaları çok arttığı için dayanamayıp 20 Mart tarihinde kbb doktoruna götürdük. Antibiyotik verdi, kullandık(yalnızca ikinci antibiyotiğini aldı, kullanmıyoruz normalde) antibiyotiğin ilk dozunu içmesinden 1-2 saat sonra günlerdir ateşli bitkin olan çocuk biranda iyileşti, 5 gün içirdim. Sonrasında 1 hafta sürmedi ki balgam ve yoğun sümük dönemi başladı, sürekli bi tıkanıklık, arada kulak ağrısı. Şimdi bugün ateşli ve yine şiddetli horlamaları var. Şimdi hocam eski mesajlarınızı okuduğumda streptokoktan bahsetmişsiniz, hemen antibiyotiğin iyileşme sağlamasından ve deposilin almadığında 1 ay içinde tekrarlayacağından. Ama dili pembeydi ve bademcikleri şiş ve kızarıktı. Yine de olabilir mi? Şu an yazdırsam fayda görür müyüz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teshis YANLIS!!
" deposilin almadığında 1 ay içinde tekrarlayacağından. " Ben boyle bir sey SOYLEMEDIM!!! Deposilin, 1 ay icinde tekrar Streptokok almasin diye yapilir!! Arada fark var. Viral enfeksiyonlarda da, Bademcikler siserler. Sakin Turk cocuk doktorlarina inanmayin. Bu sure zarfinda da ZATEN, Streptokok gecirmemis! Yazilarimi dikkatli okuyun.
|
|
![]() |
|
Bsarıkaya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 196 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Hocam bu sefer ağrıyı geçiremedik iliadinle. Her kulak ağrısında işk damladan sonra 1 saat içinde geçerdi ağrısı. Bu sefer hemen hemen aralıksız devam ediyor şiddetli ağrı. Ateş de var. Calpol vardı evde onu verdim, yarın dolven alıcam. Verdikten sonra 4 saat kadar iyi gibi, peşine tekrar ağrı yapıyor. Bactrim zaruri değil diye başlamak istemiyorum ama iliadinin işe yaramamısını anlamadım hocam. İkinci günğ doldurduk kulak ağrısında, nazlı bi çocuk değşldşr zaten, ağlayamıyor nile ama, gözleri yaşlı duruyor öyle. Burnu açık çoğunlukla, arada tıkalı, arada yeşil akıntılı, ağrı için yapılabilecek bişey var mıdır? En fazla kaç kere iliadin damla kullanabiliriz gün içinde?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agri gecmediginde, "EK doz" Iliadin damla yapabilirsiniz. Onemli olan 5gun luk sureyi gecirmemektir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Kulağımda taş varmış gibi acıyor diyor, arada çıtır çıtır sesler geliyormuş. Ateş düşürücüyle de ateş tamamen düşüyor ama ağrı hafifliyor sadece, tamamen geçmediğini söylüyor. Bir de ateşi yükselmeye başlayınca tuhaf konuşuyor, saçmaladığı oluyor. Daha önce böyle olmamıştı hiç. Sabah direkt doktora götürücem diyodum ama hocam dili pembe, ve bu haliyle bile kesin antibiyotik verecek. Zaten son seferlerde dayanamayıp götürdüm dedikçe belki de bu hale geldik. Antibiyotik kullandık 1 ay olmadı daha, Çiğneme tableti ve nasonex sprey de kullandık1,5 ay kadar, 15 gün kadar önce bıraktık, ilk defa horlamamasına mucize gibi bakmıştık, belki de onun sebebi olabilir mi hocam bu geçmeyen ağrılar? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Sabah yine kulak ağrısı ve 39 civarı ateşle uyandı. Serum fizyolojik ile burnunu temizleyip öyle damlattım iliadini, her bi tarafı da kronometreyle 2 şer dakika beklettim. Şimdi duruyor ağrım da yok diyor, ateş düşürücü ağrı kesici de vermedim. Bugün bide doğum günü hocam, inşallah böylelikle atlatırız. Çok teşekkür ederiz hocam. İyi ki gitmemişiz de hastaneye.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|