Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Astım-Oğlum-
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Astım-Oğlum-

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yagmur Diler Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmur Diler Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Astım-Oğlum-
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2023 Saat 19:22
Merhaba Hocam,

Oğlum 46 aylık, (3 Yaş 10 Ay) aylık. Bu güne kadar 5 kere soğuk algınlığı yaşadı. (2 sefer bronşolit, bir sefer bonşit dendi.)

Özel poliklinikte immuniloji doktoruna gösterdik. Deri testi yaptırdı. ev akarına karşı pozitif çıktı.
Oğlumun astım olduğunu söyledi. Flixotide inhaller 125 mcg sabah akşam birdoz kullanmamızı ve iki ay sonra muayeneye gelmemizi söyledi.

Sizin bilginize tecrübenize inandığım için sizden öğrenmek istiyorum

1- oğlum astım hastası mı?
2- Şu an çıkan ev akarı alerjisi zaman içerisinde düzelme iyileşme ihtimali var mıdır?
3-İlacı kullanmak istemiyorum. Fakat Astım olmaması için kullanmamız gerektiğini söyledi. Böyle bir şey var mıdır?
4-Şubat ayında kreşe göndermek istiyordum. Eylül ayına kadar beklememizi göndermesek daha iyi olur dedi. Bu doğrumdur?

Lütfen beni aydınlatın hocam.
Saygılarıma.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117306
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2023 Saat 19:32
SAKIN bir daha bu PUST doktorlara gitmeyin!! 
1- Bu yasta Astim OLMAZ!!  Salak bunlara!
2- O sozum ona teste, babasini sokun, onda bile cikar. Nasil olurda bu pustlara inanirsiniz ki! 
3- SAKIN o ilaclari kullanmayin. 
4- "Astim olmamasi icin"!!  Dunyada bu kadar salakca bir ifadeyi sadece Turk doktorlar kullanabilirler. 
Tamamen uydurma! Boyla alcakca yalanlarla sizi abone edecegini zannediyor! 
5- Kres/okul ilk baslayan BUTUN cocuklar, ilk 2 sene cok hasta olurlar.
6- "Flixotide" KORTIZONDUR!! Sagladigi "sahte iyilik hali" ile sizi dolandiracaklar!

Lutfen; bagisiklik ile ilgili butun yazilarimi okuyun. Yoksa bu assagilik sahtekarlar size daha cok, kaziklar
atacaklar!
Sabit Forum yazilarindan: Bir uyenin yazdigi  "Tesekkur ve 1 yillik tecrubelerim" yazisini okuyun. Okuyun
ve bu assagilik doktorlarin ne MAL olduklarini gorun.
NOT: Turk doktorlari, ASLA Grip teshis etmezler. 
Sadece bu ozellikleri bile ne kadar assagilik sahtekar olduklarinin isbatidir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Kas 2023 Saat 19:35
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 341
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2023 Saat 20:21
Yağmur hanım ben 7 yaş çocuk annesiyim. Zamanında Kadir beyi bilseydim de takip etseydim keşke. Şöyle anlatayım oğlum 2 yaşına kadar anne sütü aldı pek rahatsızlanmadı 1 2 kez nezle olmuştu. sütten kestiğim ay mikrop kaptı öksürmeye burnu akmaya başladı gecesine ateş başladı. Sabah doktora götürdüm kaç gündür çocuk bu halde ciğerine inmiş görmüyo musun çocukta interkostal çekilme var diye dr beni azarladı korkuttu. Yatış yaptık 4 gün kaldık. Damardan antibiyotik röntgen ler akciğerde leke varmış bilmem ne havalar. Yalnız nasıl bi ciddi hastalıksa çocuk 12 saate ayaklandı ne bi halsizlik ne vi hastalık belirtisi nasıl kaldık 3 gün daha bilmem. Ben orda bir korktum bi daha her hastalıkta doktora gittim. Hep de elimizde anbiyotik ile döndük. Okula başladık astım dediler. Astım sadece ateşlenip burun akınca olan bişi mi sadece hastayken tıkanıyo bu çocuk dedim astım işte al bak sibilan ronküs var kaba raller var hışır hışır göğsü dediler. Bu arada her çocuğun yapısı grip geçirmesi gerçekten farklı bizim burun bir akar 10 gün. Başkasının çocuğu 2 3 gün. Arkadaşımın çocupu her gripte kulağım da kulağım der. Ben hayatımda kulaj ağrısı bilmedim doktorlar da hiç kulağında sıvı var demedi mesela. Sizin çocuk da bizim gibi sanırım 2 3 4 yaşları öyle ventolinli hatta 1 sene de puf flixotide lı geçti. Açıkçası aman aman da bi kerametini görmedik. Çocuğunu hastaneye götürmeyen arkadaşların çocukları taş gibiydi bizimki hastalıkluydı. Her duyan yine mi hasta derdi çok üzülürdüm. Doktora antibiyotik çok mu lazım 3 4 gün takip edeyim öyle vereyim derdim hani belki ilaçsız iyileşir. Yooo iyileşmez baksanıza orofarenks hiperemik falan derlerdi ikna olayım diye. Sonra bu işte bi iş var diyerek kadir beyi bulduk ateş falan düşürmüyorum 2 3 gün evde tutuyorum çoğu zaman iyileşiyor. İyileşmezse kötüyw giderse kan tahliline götürüyorum. Wbc ye göre karar veriyorum. Hiçbir doktora güvenim yok artık Türkiye deki
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2023 Saat 20:37
Bu arada deri testinde hiçbir alerjisi çıkmıyordu oğlumun. Rast testiydi sanırım kandan yapılan testte kedi, köpek, çayır üçgülü, küf mantarları alerji leri çıktı ama aman aman yüksek değildi. Doktora kalsa senelerce singulair tablet ve zyrtec 5 ml beraber kullanacaktık
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117306
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2023 Saat 20:50
Turkiye'de durum aynen boyledir.
Turkiye'de saglik, en tepeden en alta kadar sahtekarlarin eline gecmistir.
Tip Fakulteleri artik "Sahtekar" yetistiriyorlar! 
15 seneden beri; Turkiye'de grip tanisi almis hasta YOK! Hepsi "Astim", hepsi; "Bronsit, Bronsiolit" ve en
kepaze teshis olan, "Zaturre baslangici".. Bu teshisleri koyanlardan UZAK durun.
Hele, hele. Akciger seslerine; "rokus" diyen super salaklardan en fazla uzak durun. 
Turkiye'de Tip, Neyzen Tevfik zamanindan beri rezil vaziyettedir, ama bu son 15 senede olan rezillikler 
kadari hicbir zaman olmadi! 

Bir hazakat zedeyim midemi tip tepti benim,
kirk katir tepse yilmazdi su aciz bedenim,

Kapladi her yanimi sanci, agri, bere,
Bir mezar oldu cihan, sanki etibba hasere!

Hastane sanarak cok yere girdim ciktim,
Ibret aldim oralardan ve canimdan biktim,

Avni'min himmeti erdi yine imdadimiza,
Hatime cekti bir er nale vu feryadimiza,

Kalmamistir gibi aciz bedenimde bir sey,
Yasasin sine-i millette Hasan Vasaf Bey! 

Neyzen Tevfik.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Kas 2023 Saat 21:11
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2023 Saat 20:58
Hocam bir de bizim başımıza bunlar hep özel sağlık sigortası yüzünden geldi. Gözümü açmama neden olan olay 5 yaşında covid olmuştu yatış verdiler ben 4 aylık hamileyim eve gitsek olmaz mı o kadar mı kötü ya demiştim. Hamile olduğumu bilmiyordu dr ha o zaman eve gidin dedi. Ben sağlık sigortanız var nasılsa bişi ödemeyeceksiniz geceyi rahat geçirsin diye yatış verdim dedi😑 Allah razı olsun bizi çok düşünüyor. Crpsi 6 wbc si de 8 9 mu neydi. O haldeki çocuğa 1 tane novosef kaktırmış covid pozitif çıkana kadar hep sistemden baktım geçmişteki tahlillere de çok üzüldüm salak kafamıza
Yukarı Dön
Emy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 454
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Emy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2023 Saat 22:15
Aynı şey bizimde başımıza geldi.Oğlum 4 yaşında idi. 3 gece hastanede yattık. Hem novasef hemde ağızdan antibiyotik şurup verdi.Artı ventolin havalar.... E nabızdan baktım bende sonradan tahlillere wbc düşük. 

Başka zaman bir kez daha götürdüm çocuğu acile. Dinlenmeden öksürüyor du. Günde iki kez kakasını yapan oğlumun reçetesine midesinde gaz var deyip lavman vermişlerdi. Hemen kaçtım ordan.

Artık hastaneye gitmek yerine Kadir hocamıza soruyorum. 

Düzenleyen Emy - 18 Kas 2023 Saat 22:16
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2023 Saat 23:03
Anne babalar hele ki ilk çocuksa deneyimsizlikten pimpiriklenebilşyorlar, bazen de hadi bi dr görsün içimiz rahat etsin ciddi bişi olmadan fark edilsin diye götürüyoruz. Herkes de tıpta uzmanlık yapmıyor sonuçta dr bilgisine sahip değiliz. Dr bişi diyince güveniyorDUK. Hadi biz böyleyiz doktorlara ne oluyor? Arkadaşımın bir doktoru vardı çocuk hastalanınca 40 km git 40 km gel yol yapıyordu ona götürmek için. Adam özel hastaneden istifa etmiş bana her ay bu kadar kan tahlili şu kadar röntgen yaz diyorlar ben bunun vebalini alamam demiş şehir. Değiştirmiş düşünün artık hastanelerdeki durumu. Ben şu anki doktorumuzdan da çok memnun değilim ama en azından boşuna çocuğu delmeyelim bekleyelim, istirahat etsin, ishal kesilmez, bol sıvı alsın falan diyor. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.