|
Zatürre ve bronşiolit teşhisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
mervmerv ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2018 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 138 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Kas 2023 Saat 12:10 |
Kadir hocam selamlar, 19 aylık oğlum 2 gece boyunca öksürüp nefes alamadı ve inledi. Sabah doktora getirdiğimizde solunumu dakikada 60’ın üzerindeydi. Doktor buhar tedavisinden sonra düzelmediği için zatürre diyerek hastaneye yatırdı, nefesi dakikada 30’ların üstünde ve ciğerleri balgamla dolu olduğu için 3-4 gün kalmanız gerekiyor dendi. Oğlum ilk geldiğinde kafasını kaldıramıyor, yemek yiyemiyor ve anne sütü emmiyordu. İlaçlardan sonra hareketlendi ve çok az da olsa yemeye başladı. Yazdıklarınızı okudum gerçekten bu tedavilere gerek var mı size danışmak istedim (antibiyotik tedavisi veriliyor duocid ve sulcid) tahlilleri ve yazılan tedaviyi gönderiyorum, röntgen sonucunu
hemen vermiyorlarmış, ulaşınca yollayacağım. https://hizliresim.com/rnmbz7t https://hizliresim.com/dtp3nm9 |
|
MERVUZN
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118797 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tam bir batakhaneye dusmussunuz!!
Hayret ki, NE hayret, bu laboratuvar (ilk defa goruyorum), WBC referans araliklarini yasina uygun olarak belirtmis! (WBC: 6.5-17.5) Buna ragmen, o OKUZ doktor, hemde hic geregi olmayan iki antibiyotigi beraber vermis!! Allahin salagi: Daha, Duocid ile Sucid'in AYNI ilac oldugundan biel haberi YOK! Boyle geri zekalilari; doktor diye calistiriyorlar! Bari siz o iki antibiyotigin icerigini okuyunda o salagin munasip bir yerine sokun! Cocugunuz, VIRAL bir zaturre geciriyor (muhtemelen RSV). Antibiyotiklerin HICBIRINE gerek yoktur. Solunumu duzelir duzelmez o batakhane hastanden KACIN. 1 hafta surecek. Evde bakilabilir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2023 Saat 19:24 |
|
![]() |
|
mervmerv ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2018 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 138 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam buhar (vertolin + 1 ilaç daha) verildi onu belirtmemişim, RSV ve covid bakıldı her ikisi de negatif,
RSV DEĞİLSE teşhis ne olabilir hocam (zatürreye bakteriyel dedi)? Bu arada solunuma uyurken baktım az önce 22 çıktı, solunum düzeldiği için yarın çıkış talep edicem, ancak evde nasıl bir tedaviye devam etmeliyim, yardımlarınız için teşekkürler, iyiki varsınız diyorum her seferinde, beni büyüttünüz çocuklarım da sayenizde en doğru tedavilerle büyüyor, çok çok teşekkürler.
|
|
MERVUZN
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118797 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaturre, bakteriel OLSA; WBC 20,000 ustu olurdu! BU SALAK daha WBC degerlendirmesini bile bilmiyor!
RSV harici bir virus (Coxsackie, ECHO, Corona) olabilir. Hangisi oldugu onemli degil zira hicbirinin tedavisi yoktur. Ilaci YOK! Ne tedavisi? Gunde 1-2 defa; Sicak su buhari uygulayin. Sizin zamaninizda, 2006 oncesi bu assagilik sahtekarliklarin hicbiri yoktu! Cikis vermezlerse, KACIN!
|
|
![]() |
|
Kadir hocam merhabalar aynı başlığın altına yazıyorum, 4 ay sonra tekrar bronşiolit+zaturre başlangıcı teşhisi ile hastanedeyiz, bu sefer devlet hastanesinde olmamıza rağmen, benzer bir tedavi ( ventolin, prednol, antibiyotik vb.) ben çıkış istedim ancak wbc 18,06 olunca korktum, ne yapmak lazım wbc 17 üstü olunca bakteriyel olabilir demiştiniz ( bir de röntgende ciğerde enfeksiyon benzeri birşey var dediler) ne yapmak lazım hocam yine caresiz kaldık
|
|
MERVUZN
|
|
![]() |
|
Hocam agızda koku yok, hastaneye yatmadan asırı tıkanma ve nefes alamamayla gelmiştik, bunları yazmayı unuttum telaştan
|
|
MERVUZN
|
|
![]() |
|
Hocam ayrı ayrı oldu kusura bakmayın ama tahlilleri de gönderiyorum, sevgiler.
|
|
MERVUZN
|
|
![]() |
|
WBC değeri!
|
|
MERVUZN
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|