Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zatürre  ve bronşiolit teşhisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Zatürre ve bronşiolit teşhisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mervmerv Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervmerv Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zatürre ve bronşiolit teşhisi
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2023 Saat 12:10

Kadir hocam selamlar, 19 aylık oğlum 2 gece boyunca öksürüp nefes alamadı ve inledi. Sabah 

doktora getirdiğimizde solunumu dakikada 60’ın üzerindeydi. Doktor buhar tedavisinden sonra düzelmediği

için zatürre diyerek hastaneye yatırdı, nefesi dakikada 30’ların üstünde ve ciğerleri balgamla dolu 

olduğu için 3-4 gün kalmanız gerekiyor dendi. Oğlum ilk geldiğinde kafasını kaldıramıyor, yemek 

yiyemiyor ve anne sütü emmiyordu. İlaçlardan sonra hareketlendi ve çok az da olsa yemeye başladı. 

Yazdıklarınızı okudum gerçekten bu tedavilere gerek var mı size danışmak istedim 

(antibiyotik tedavisi veriliyor duocid ve sulcid) tahlilleri ve yazılan tedaviyi gönderiyorum, 

röntgen sonucunu hemen vermiyorlarmış, ulaşınca yollayacağım.

https://hizliresim.com/rnmbz7t

https://hizliresim.com/dtp3nm9

https://hizliresim.com/drdgvt3

https://hizliresim.com/lxci9lb

MERVUZN
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118797
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2023 Saat 19:17
Tam bir batakhaneye dusmussunuz!! 
Hayret ki, NE hayret, bu laboratuvar (ilk defa goruyorum), WBC referans araliklarini yasina uygun olarak
 belirtmis! (WBC: 6.5-17.5)
Buna ragmen, o OKUZ doktor, hemde hic geregi olmayan iki antibiyotigi beraber vermis!! 
Allahin salagi:  Daha, Duocid ile Sucid'in AYNI ilac oldugundan biel haberi YOK! Boyle geri zekalilari;
 doktor diye calistiriyorlar! Bari siz o iki antibiyotigin icerigini okuyunda o salagin munasip bir yerine sokun!
Cocugunuz, VIRAL bir zaturre geciriyor (muhtemelen RSV). Antibiyotiklerin HICBIRINE gerek yoktur.
Solunumu duzelir duzelmez o batakhane hastanden KACIN. 1 hafta surecek. Evde bakilabilir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2023 Saat 19:24
Yukarı Dön
mervmerv Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervmerv Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2023 Saat 23:15
Hocam buhar (vertolin + 1 ilaç daha) verildi onu belirtmemişim, RSV ve covid bakıldı her ikisi de negatif,
RSV DEĞİLSE teşhis ne olabilir hocam (zatürreye bakteriyel dedi)? Bu arada solunuma uyurken baktım 
az önce 22 çıktı, solunum düzeldiği için yarın çıkış talep edicem, ancak evde nasıl bir tedaviye devam 
etmeliyim, yardımlarınız için teşekkürler, iyiki varsınız diyorum her seferinde, beni büyüttünüz çocuklarım 
da sayenizde en doğru tedavilerle büyüyor, çok çok teşekkürler.
MERVUZN
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118797
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2023 Saat 18:48
Zaturre, bakteriel OLSA; WBC 20,000 ustu olurdu! BU SALAK daha WBC degerlendirmesini bile bilmiyor!
RSV harici bir virus (Coxsackie, ECHO, Corona) olabilir. Hangisi oldugu onemli degil zira hicbirinin tedavisi
 yoktur. 
Ilaci YOK! Ne tedavisi? Gunde 1-2 defa;  Sicak su buhari uygulayin. 
Sizin zamaninizda, 2006 oncesi bu assagilik sahtekarliklarin hicbiri yoktu! 
Cikis vermezlerse, KACIN! 
Yukarı Dön
mervmerv Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervmerv Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2024 Saat 00:46
Kadir hocam merhabalar aynı başlığın altına yazıyorum, 4 ay sonra tekrar bronşiolit+zaturre başlangıcı teşhisi ile hastanedeyiz, bu sefer devlet hastanesinde olmamıza rağmen, benzer bir tedavi ( ventolin, prednol, antibiyotik vb.) ben çıkış istedim ancak wbc 18,06 olunca korktum, ne yapmak lazım wbc 17 üstü olunca bakteriyel olabilir demiştiniz ( bir de röntgende ciğerde enfeksiyon benzeri birşey var dediler) ne yapmak lazım hocam yine caresiz kaldık
MERVUZN
Yukarı Dön
mervmerv Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervmerv Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2024 Saat 01:05
Hocam agızda koku yok, hastaneye yatmadan asırı tıkanma ve nefes alamamayla gelmiştik, bunları yazmayı unuttum telaştan
MERVUZN
Yukarı Dön
mervmerv Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervmerv Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2024 Saat 02:00
Hocam ayrı ayrı oldu kusura bakmayın ama tahlilleri de gönderiyorum, sevgiler.

MERVUZN
Yukarı Dön
mervmerv Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervmerv Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2024 Saat 02:02
MERVUZN
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.