|
antibiyotik |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 791 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Oca 2024 Saat 16:31 |
hocam merhaba.. biz şimdiye kadar antibiyotik kullanımını boğazımız ağrıdığı zaman size sorduk hocam. Yani kendi adıma ben ve ailem. kural belli demiştiniz.. dilde pas+ateş+pis koku
hocam bu antibiyotik kullanımında bu kurallar sadece boğaz ağrılarında mı böyle, yoksa genel anlamda da böyle mi..mesela akciğerde rahatsızlık var... yine kurallar aynı mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117065 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayni degil!!
Soyle: 1- Akcigerlere virus veya bakteriler, telepatik bir sekilde gitmiyorlar!! Once bogazdakiler basta olmak uzere, buradaki "Lenf sistemine" yakalaniyorlar! ONCE bir bogaz enfeksiyonu oluyor, vucut kendince bazi tedbirler aliyor! - Bagisiklik yeterli degil ise, Lenf sistemi devreye giriyor, dokulardaki "Lenfatik dolasim", mikroplari en yakin Lenf bezlerine goturuyorlar. Orada, bu mikroplar oldurulurken, ayrica ic yapilari inceleniyor ve ona uygun antikorlar olusturuluyor. Bu sure boyunca, Lenf bezleri(Bademcikler ve geniz eti) BUYUK olarak kaliyorlar. - Bu bakteri ve viruslari etkisiz kilabilmek icin, cesitli akintilar olusuyor. (Burun, Sinuzit, geniz akintilari) gibi) 2- Oksuruk refleksi devreye giriyor ve Akcigerleri istila etmek isteyen mikroplar bu salgilanan cesitli "akintilara" yapisarak disari atiliyor. 3- Mikroplarin akcigerleri istilasi zorlassin diye bronslarda nisbi bir darlik olusuyor! Iste bu mekanizmalar devreye girdiginda; Turk doktor akli ile bu savunma mekanizmalari bastirilirsa; Ventolin ile bronslar genisletilir. Kortizon ile butun savuma reaksiyonlari baskilanir. Gereksiz antibiyotikler ile koruyucu bakteriler yok edilir. Akintilar kurutulur. Oksuruk kesilirse, tabii ki; Zaturre olusur. Daha ilk safhada; Ates+Pas+Koku degerlendirmesi ile dogru tedaviler uygulanirsa, Zaturre olusamaz. Meslek hayatim boyunca hicbir hastamda Zaturre olmamasi TESADUF degildir! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Oca 2024 Saat 20:48 |
|
![]() |
|
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 791 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ben grip mi geçirdim bilmiyorum... En başta boğazım berbat idi.. Uzun zamandır böyle ağrı çekmemiştim .. boğazım ile beraber başım da çatladı ağrıdan... 2-3 gün çok yoğun şekilde böyle gitti.. kas ağrım olmadı nerdeyse hiç... ateş olmadı, halsizlik olmadı.. mide bulantım da olmadı. normalde benim hep bulantım olurdu grip olunca...normal beslenmeye devam ettim...hapşırık eklendi 3 gün sonra... yattım sürekli.. ağrı kesici içmedim... sonra burnumu sildiğimde sarı geliyordu çok kötü bir şekilde ve tad ile koku da gitti... eğilice başım zonklamaya başladı... belki de hep zonklama vardı ama yattığım ve hareket etmediğim için bilemiyorum. koku ve tad olayı tutarsız idi.. gün içerisinde gelip gidiyordu... tad daha iyi idi ama koku sıkıntı oldu... bugün 9 gün oldu..tad koku geldi. baş ağrım tamamı ile geçmiş değil... dün başlayan boğazdan kaynaklı gıcık mı desem, ciğerden gelen bir şey desem , göğsümde gıcıklık gibi hissediyorum.. öksürük çok olmasa da var ve sanki ciğerlerim ağrıyor... öksürükle ilgisi yok yalnız ağrının.. öksürmesem de ağrı başlamıştı.. bronşlara doğru... hatta röntgen çektiriyim diye aklımdan geçti.. gerçekten ciğerlerim ağrıyor... size sormadan bir şey yapmak istemedim..şimdi o zaman;
1- sinüzit olduğunu düşünmekteyim. siz daha iyi bilirsiniz tabiki 2- bronşların ağrısı ya da ciğer ağrısı aşağı indiğini mi gösteriyor hocam? virüs mü bakteri mi bir önemi var mı bu aşamada? 3-bazan öksürdüğümde iltihap kokusu geliyor içimden.. boğazdan olduğunu zannetmiyorum.. çünkü boğaz ağrım yok.. nerden geliyor bu iltihap kokusu bilmiyorum... bir de sabahları çok yoğun balgam var. 4- hiç bir ilaç almıyorum.. hiç bir şekilde ufak bir müdahalem yok... 48 yaş 48 kilo bayan
Düzenleyen leyli - 30 Oca 2024 Saat 22:28 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117065 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
2- Sinuzit; oldugunda, maske seklinde bas agrisi yapar!
2- Bronslarin agri sinirleri YOKTUR! Agri; gogus duvarinda olur. 3- Koku; sinuslerden gelebilir, bu da sinus agizlarinin acik oldugunu gosterir. Balgam; akcigerlerden gelir, vucut savunmasidir. Ara ara sicak su buhari uygulayin. Basucunuza, 2 damla ColdMix damlatin. Yazilarimi, bugunden geriye giderek okuyun.
|
|
![]() |
|
Göğüs duvarındaki ağrı ne kadar süre ile geçmez ise tehlike denilebilir hocam.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sureye bakarak; "tehlikeli veya tehlikesiz'" DENEMEZ!
Once, agri NIYE oluyor, onu bulmak lazim.
|
|
![]() |
|
Tamam, nasıl bulucam. Röntgen çekinmek istedim. Önce size sorayım dedim
Bunu anlamanın başka yolu var mı hocam.. Bir de sabahları yığun balgam oluyor.. çıkardıktan hemen sonra koku geliyor...yani kokusunun balgam ve ciğerlerle ilgili olduğunu düşünmekteyim. bir de maske şeklinde baş ağrısı nasıl oluyor hocam..ne demek.. öksürük tablosundan ne olduğunu anlamaya çalışıyorum hocam.
Düzenleyen leyli - 01 Şub 2024 Saat 12:40 |
|
![]() |
|
hocam yardımcı olabilir misiniz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|