|
Glukoz referans değerleri !! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
kaytug ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 143 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Şub 2024 Saat 16:20 |
Merhabalar.Bu glukoz degerleri neden hastanelerde farkli oluyor ! Neden farkli referans degerleri verip , ust ya da düşük değerlerde aileri hastaneden hastaneye kosturuyorlar! İnsanlara maddi ve manevi olarak bu çok ağır geliyor !! Bircok makalede ve bazı büyük hastanelerin resmi sitelerinde yazan referans değerleri aşağıya yazdim. Siz de 60-100 diyorsunuz.. 10 yıl once 70-120 dediginiz mesajlarinizi okudum...zaman geçtikce insanlarin sağliklariyla oynandikça ilaç sanaaii daha fazla para kazanmak icin ilaç satma derdine dusmusken bu değerlerin düşurulmesi insani dusundurmuyor değil.. 2-8 yaş arası çocuklarda açlık kan şekeri 80-160 mg/dl iken 8 yaş üzeri çocuklarda 80-130 mg/dl'dir. Çocuklarda tokluk kan şekerinin normal aralığı ise 2-8 yaş arası 110-190 mg/dl iken 8 yaş üzeri 110-170 mg/dl'dir.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz benim yazdigim degerlere bakin, cogu Hastahane, cocuk kan seker degerleri yanina, eriskin kan seker
degerlerini yazar. Maalesef, bunca hakaretlerime ragmen, para hirsi daha agir bastigi icin, surat derileri artik kosele olmus, aldirmiyorlar! Cocuklarda, "Eriskin tip Seker Hastaligi (Tip:2) OLMAZ!! Tip;1 Seker hastaliginin oncesi YOKTUR!! Aksam saglam yatar, sabah seker komasinda uyanir! Turk doktorlarina inanmayin. O yuzden zirt-pirt cocuklarda "kan sekeri" baktirmak gibi soytariliklara kanmayin. Yukaridaki tablo YANLISTIR!! Yeni dogan da (Premature): 20-60mg/dL Yeni dogan da (normal kilo): 30-60 1.gunden sonra: 50-90 Cocukluk cagi: 60-100 Seklindedir! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Şub 2024 Saat 19:05 |
|
![]() |
|
moon ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ağu 2020 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir hocam tip 1 in oncesi olmaz demissiniz.Cocuklar için böyle bir ihtimal varsa komaya girmeden anlaşılmaz mi hastalığın olma durumu.Bunu sormamın nedeni 5.5 yasindaki oğlum 2 gündür sık tuvalete gidiyor dün saat başı gidiyordu tuvaletim geliyor gibi oluyor sıkışıyorum dedi bazen normal bazen az yapti.Gece tuvalet icin kalkmadi 3,4 gündür grip gibi birde Ekim ayında ana okulu öğretmeni çocuğun sık tuvalete gittiğini söyledi(Surekli degil 1,2 gün olmus sık gitme durumu).Dönem donem sık gitme durumu oldu.Eylülde açlık şekeri bakılmışti 67 cıkmış glukoz degeri bende okula yeni başladığı için uyum surecinde sıkıldığı icin olmuştur diye düşünmüştüm baktirmamistim bir daha.
Tekrar baktirmali miyim?
Çocukların günde kaç defa tuvalete gitmesi normaldir? Düzenleyen moon - 16 Şub 2024 Saat 18:05 |
|
![]() |
|
kaytug ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 143 |
Ben de duymustum onu. Tip 1 ler tani almadan once ya cok su icme kilo kaybi sık tuvalet ve yatağı islatma sikayetiyle hastaneye gidip tani aldiklarini soylediler kendileri. Aşırı su içme ve kilo kaybı . Kime sorduysam tip 1 li kisilere ve ailelere hepsinde ayni şikayet olmuş. Endokrin profosoru şükrün hatun hocamiz hep soyler. 3 belirtiyle kendini gosterir. Çok su icme cok idrar ve ani kilo kaybi. Aileler bunu anlamazsa en fazla 2 hafta sonrasi da ketosidoz der.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Cocuk tipi olan Tip1'in evveliyati OLMAZ! Bir gecede baslar!
Zaten olsa bile NE yapacaksiniz? Oyle bir (sozum ona) onleyici bir tedavisi veya ONLEMI yok! Tip:1 Seker hastaligi, Otoimmun hastaliktir. Tip:2 gibi tedrici Insulin azligi YOKTUR! Nasil ki; Akut Eklem Romatizmasi, veya Nefrit, cocuklarda bir sabah uyandiklarinda oluyorsa, Tip:1 Seker hastaligi da aniden olusur! Insulin salinimi SIFIR dir! O yuzden tedavi mutlaka Insulin ile olur! Turk doktorlarinin bu konuda hicbir bilgileri yoktur, onlara inanmayin. Sadece zirvalarlar! Cocuklarin idrar sayisina, hele okula gidenlerde hic takilmayin!! Cani sikildigi icin bile gidebilirler! Ayrica da; Erkek cocuklarda IYE olmaz!!! |
|
![]() |
|
Hocam insilun salinimi bi gece de mi sifira iner. Dediginizden onu anliyorum.aniden oluyorsa demek ki bi anda insilun sifira mi iniyor. Sifira inince de yag kas yakimi olup devami ketosidoz koma dimi hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet! Pankreastaki Insulin imal eden "Langerhans" hucrelerine karsi vucudun urettigi antikorlar, butun
Otoimmun hastaliklarda oldugu gibi aniden etki gosterirler! Turk doktorlar KASTEN, onceden belirti verir dedikleri zaman, nerede ise, BUTUN cocuklara HER GUN test yapmak gerekir! Zira cocuklar, cok sik su icerler, sik idrar yaparlar. Isteyen yaptirsin. NOKTA !
|
|
![]() |
|
moon ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ağu 2020 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
Kadir Hocam cevaplarınız için teşekkürler.Kendi adıma şunu belirtmek isterim sorulan sorulari sizin verdiğiniz bilgileri sorgulamak adına değil doğruları öğrenmek adına soruyorum.Bazen gereksiz sorularmış gibi gelebilir size ama o kadar çok doğru sandığımız yanlışlara maruz kalmisizki doğruyu öğrenmek için size mecburen soruyoruz.Allah razı olsun sizden.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|