|
Dolgu düşmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Deryaydn ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mar 2024 Saat 09:18 |
Hocam 8 yaşındaki oğlumun 2 sene ömce süt köpek dişine yapılan beyaz dolgu düşmüş sabah fırçalarken fark ettim. Çürük gibi durmuyor simsiyah sadece orası oyuk duruyor. Nokta kadar siyahlık vardı onu kazıyıp doldurmuşlardı diş etine yakın bir yerdeydi. Kendisi acımıyor dedi sıcak soğuk hassasiyeti yok sanırım şimdilik ama şöyle bir durum var eser miktarda mitral yetmezliği ve mitral kapak prolapsusu var senede 1 takipliyiz karditolojiden. Dişte bişi olunca geriliyorum. Haftaya cumartesiye. Randevu alabildim dişçiden bu süre zarfında kötü bişi gelişebilir mi öyle açıkta duruyor ya dişi. Bizi genelde diş konusunda çok diklatli olmanız lazım endokardit olabilir diye korkutuyorlar. Ağız hijyeni kötü değil daha 2 ay önce diş hekimindeydik kontrolde hiç yeni çürük yok demişti flor yüklemesi yapmıştı. Şimdi bu dolgu düşünce üzüldüm
Düzenleyen Deryaydn - 27 Mar 2024 Saat 09:20 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hicbir sey OLMAZ! Dislerden; Endokardit olabilmesi icin, iltihapli disin cekilmesi ve bu sayede mikroplarin
kana karismasi SARTTIR! Turkiye'deki saglikcilar, halki korkutup, devamli "musteri" olmalarini saglamak icin ellerinden gelen her turlu gayreti gosterir ve yalani soylerler!
|
|
![]() |
|
Deryaydn ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Düzenleyen Deryaydn - 21 Eyl 2024 Saat 21:13 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN inamayin!! Bunun gibi REZIL yerler, kasten cocuk kan degerleri yanina, "Eriskin Refarans Aralarini"
yazarak, sapasaglam cocuklari "-Anemisi var" diye bos yere kendi eli bos doktorlarina yonlendirirler! Bi defa bu tuzaga dustunuz mu, kurtulus yoktur! En basit hastaliklari bile demir aldigi icin AGIR seyiredecek. Devamli doktorlara tasinacaksiniz. Sakin inanmayin, sakin goturmeyin. Yazilarimi okursaniniz bunlarin nasil sahtekarliklarla hastalari dolandirdiklarini gorursunuz.
|
|
![]() |
|
Hocam en son geçen sene 20 mayısta tahlil yaptırmışız sadece tam kan sayımı. Onda hgb 12,1 miş. 1 sene geçmiş ama zaten düşük olduğunu sanmıyorum. Sadece görünümünde acaba şüphelenecek başka bişi var mı vitamin eksikliği düşündürecek diye size sormak istedim. X bacak o bacak vs
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her seyi DUZGUN!!
Gunde en az 600ml sut/ sut mamulu tuketsin, gerisi onemli degil.
|
|
![]() |
|
Hocam bugün düşen dolgunun yerine yenisi yaptırdık. Yine muayene de oldu ağız hijyeni iyi başka bişi yapmaya gerek yok dedi hekimimiz. Oğlumun üstten iki kalıcı dişi geldi alttan da 3. 3. Sü zar zor yer buldu kendine biraz da yamuk. Üsttekiler in araları geniş geniş ama alttakilerin pek yeri yok. Hekim gösterdi dedi ki üst çenede bi sorun olmayacak. Ama alt çenede dişler üst üste olacak. 4 alt 4 üst kalıcı diş tamamlandığında ve yaş 9 sa çeneyi genişletmek için aperey öneriyoruz. Ortodonti ye gerek kalmayabilir alt çeneyi genişletmek için bi aperey takarsak tele gerek kalmadan kendi kendilerine yer bulup çıkarlar ama sizin yaha ön ve yan keserler tamamlanmamış. 1 sene sonra yeniden değerlendirelim dedi. Ayaküstü oradaki ortodonti uzmanı da gördü diş etleri ne kadar kalın kaç yaşında demiştiniz dedi. Diş eti kalın olunca da ne oluyo ki dedim bizim doktor susturdu adamı hocam zaten anne evhamlı, çok bişi demeyin evde şimdi bakar falan dedi şakayşa karışık. Ben de dolgu yaparken gördim portakal görünümü falan dedi. Vallahi baktım ama kötü bişi de göremedim. Hatta iyi bişi olarak bahsedilmiş. Yabancı kaynaklara da baktım stippling gingiva deniliyor sanırım thin olması kötü thick iyidir demişler. Dişler zor delip de çıkar dediler sonra ama anlamadım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN O:
"alt çeneyi genişletmek için bi aperey takarsak tele gerek kalmadan kendi kendilerine yer bulup çıkarlar" zirvaligina inanmayin.. Kalici disler, eriskin cesametinde cikarlar ama cene hala "cocuk cenesi" capindadir! O yuzden, bu yastaki BUTUN cocuklarda disler carpik olur!!! Sakin aldanmayin! Cocuk cenesi buyuyunce, butun disleri yerine gelecek, sakin bu gibi dolandiriciliklara kanmayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Mar 2024 Saat 19:00 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|