Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KBB aneliyatı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

KBB aneliyatı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Fatmatng Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatmatng Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KBB aneliyatı
    Gönderim Zamanı: 25 Nis 2024 Saat 13:28
Merhaba doktor bey 5 yaşında oğlumuz var 2 senedir çok sık hastanıyor burun tıkanıklığı yaşıyor ve sürekli ağzı açık dolaşıyor. KBB doktorları sık hastalanması ve ilaç kullanmak zorunda kalması sebebiyle ameliyat öneriyorlar. Yazılarınızı okudum ameliyatta sıcak bakmıyorum. Fakat geceleri bazen nefeste 2-3 saniyelik durma olabiliyor birde kulakta sıvı birikimi var işitme testinde çıktı ve ilaç tedavisi sonrası tekrar test yapıldı düzelmediği görüldü.bu durumlar kafamı karıştırıyor. Bir başka soruda Uyku apnesi durumunda ameliyat olabilir diye cevap verdiğinizi okudum. Bir diğer soruda ise hiçbir hastamı ameliyata yönlendirmedim demişsiniz. Size sorularım 1) uyku apnesi olan hastalarınızada mı ameliyat önermediniz ve ne çözüm önerdiniz. 2) bir çocuk doktoru olarak  kar zarar hesabı yaptığınızda sosyal ve motor becerilerindeki gelişiminin kritik döneminde olan fakat 2 haftada bir hasta olan bir çocuk için ameliyat kararı alınarak  geceleri rahat uyumasının ,zinde ve mutlu uyanmasının sağlanması ; bu kritik dönemi kaçırmaması, tüm gelişim alanlarındaki başarısının desteklenmesi için mantıklı olabilir mi 3) ameliyat olmayıp sürekli hasta olmaya devam etmek kulaktaki mevcut sıvıyı arttırarak kalıcı işitme kaybına neden olur mu 4) uyku apnesi varsa risk artar mı ameliyat gerekir mi ?yanıtlarsanız çok mutlu oluruz teşekkürler

Düzenleyen Fatmatng - 25 Nis 2024 Saat 13:47
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119019
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2024 Saat 16:47
Ameliyat; enfeksiyonlari ONLEMEYECEK!! Boyle sahtekar doktorlar hala varmi?? 
Bademcikler ve geniz etinin olup olmamasi, mikroplarin umurunda bile degildir! 
Yazilarimi okuyun. Artik bu suale cevap vermekten gina geldi.
Yukarı Dön
Fatmatng Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatmatng Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2024 Saat 17:01
Haklısınız hocam siz uyku apnesi olanları başka bi soruda ayrı tutmuşsunuz ameliyat olabilirler diye o yüzden sormak istedim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2024 Saat 17:02
KBB palavrasi, sakin inanmayin. 
Yukarı Dön
Fatmatng Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatmatng Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2024 Saat 17:04
Yani Uyku apnesi olanlardada ameliyat şart değil diyorsunuz. Teşekkürler bilgi için
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2024 Saat 21:51
Meslek hayatim boyunca, HICBIR NORMAL cocukta, "Uyku apnesi" gormedim.
Down Sendromu olanlarda, asiri sisman olanlarda, 15-19 yas arasindaki Tip2 seker hastalarinda olabiliyor.  
Yukarı Dön
Fatmatng Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatmatng Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2024 Saat 21:59
Yani geniz eti şişince gece uykusunda nefesini 3 saniye kadar tutuyor bırakıyor. süreklide hasta olduğu için bu durum sık olabiliyor hocam onu kastediyorum uyku apnesi derken
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2024 Saat 22:04
Bunun; "Uyku apnesi" ile en ufak bir ilgisi YOK! Her Grip gecirdiginde, ayni tabloyu goreceksiniz. 
Daha isin basindasiniz, hele onumuzdeki kis, bu hastaliklarin alasini goreceksiniz.
Makalelerimi, Sabit Forum yazilarini oncelikle okuyun, ondan sonra da her gun o gunden baslayip geriye
 dogru soru-cevaplari okuyun. Yoksa isiniz cok zor! 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.