Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Klozette kan
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Klozette kan

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mamafi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 204
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mamafi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Klozette kan
    Gönderim Zamanı: 03 Kas 2024 Saat 21:28
Hocam kızım 16 yaşında. Küçüklüğünden beri size de yazarım zaman zaman kabız olur,bazen kanar. Bazen mide ağrısı olur. Karnı ağrır. Şimdi iki gündür karnım ağrıyor diyor. Kahve tüketimi de fazla. Az önce tuvalette kakasını yapmadığı halde kanaması olmuş  gaz çıkardım sadece dedi.Makatında acıma olmamış. Küçüklükte de çatlağı olurdu . Görselını de ekledım. Sifonu çekince gıtmedı yapışık bi kanama. Peçeteyle sildim sıcrayanları ,jel yapısı gibi. 2 sene önce LGS stresıyle karın ağrısı oldu ilaçlı mr cekıldı apandisit diye uydurulup ,orda olsa bagırsakta bir şey ,görünürdü diye düşünüyorum . Geçen Nisan ayında tıp fakültesinde tüm tahliller yapıldı. Kan idrar vs. Sadece endoskopi yapılmadı. Bagırsakta ya da midede bi şey olabilir mi hocam tedırgın oldum?
Görsel için özür diliyorum link olarak gönderdim fakat açık resım olarak yüklendı

Düzenleyen Mamafi - 03 Kas 2024 Saat 21:59
Yukarı Dön
Mamafi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mamafi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2024 Saat 21:30
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118874
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2024 Saat 22:08
Adet görmüş olmasın? Değil ise, bakılması şart. Taze kan olduğu için de; Rektoskopi ve/veya Kolonoskopi şart. 
Meckel Divertikülü olabilir.
Yukarı Dön
Mamafi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mamafi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2024 Saat 22:36
Adet degıl hocam. Günü degıl yani. Hocam 2021 yılında apandisit denildiğinde mr değil ilaçlı tomografı çekilmiş. Size yazmışım. Siz de böyle cevap vermişsiniz. Eski maıllere baktım. Olsa görünürdü diye. Çünkü küçüklüğünden beri bu kadar yoğun olmasa da damla damla olur kanaması.Sizin cevabınız şu:

Anlattıklarınız beni acaba niye hiç şaşırtmadı? Tipik sahtekar doktor davranışları. Bunlara karşı her zaman
uyanık olun. Bulgular zaten hiç Apandisit ile uyumlu değil, ayrıca da; ne Anemi var, ne de Antibiyotik gereken
 bir durum var. Divertikül olsa, US ve Tomografilerde görülürdü! Hiçbir ilaç kullanmayın. 
Bu tip ağrılar daha ziyede karın adeleleri ile ilgilidir. Aşırı hoplayan-zıplayan, ağır yük kaldıranlarda olur ve 
kendiliğinden geçerler.
Reflor bile gerekmez. Saçmalık.

Düzenleyen Mamafi - 03 Kas 2024 Saat 22:55
Yukarı Dön
Mamafi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mamafi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2024 Saat 23:13
Raporu da bu hocam. Baya geçmişe gittim. Çünkü detaylı tetkik yapılmıştı. Bagırsaklardan da bahsetmiş 

Kontrastlı Üst Abdomen BT

Bulgular:

Hastaya 100 cc  IV  kontrast madde  verilmiştir. 

Karaciğer normal büyüklüktedir. Konturları düzgündür. Parankim dansitesi tabiidir. Parankimal kistik ya da solid kitle lezyonu saptanmamıştır.

Safra kesesi normal genişliktedir. İntrahepatik safra yolları ve koledokta dilatasyon saptanmamıştır.

Dalak normal büyüklükte olup konturları düzgündür. Parankim dansitesi tabiidir. 

Pankreas bezi kalınlığı ve dansitesi tabiidir.

Her iki börek boyutları ve parankim kalınlığı tabiidir. Pevikalisiyel yapılarda ve üreterlerde dilatasyon saptanmamıştır. Üriner sistemde taş dansitesi izlenmemiştir. Parankimal yer kaplayan lezyon izlenmemiştir.

Sürrenal bez lojunda yer kaplayan lezyon izlenmemiştir.

Barsak anslarında dilatasyon saptanmamıştır.

Batın içinde serbest sıvı izlenmemiştir.

Paraaortakaval alanda pataolojik boyutlu lenf bezi saptanmamıştır.

Mesane duvar kalınlığı tabiidir. Mesane lümeninde taş ya da patolojik dansite izlenmemiştir.

Uterus normal büyüklüktedir. Parankim konturları düzgündür. 

Sol overde 2 cm çapta folikül ile uyumlu kistik oluşum görülmektedir. Bilateral over lojunda  solid kitle bulgusu saptanmamıştır.

Mezenterik bölge ve batın sağ alt kadranda 1 cm'den küçük kısa çapta çok sayıda reaktif özellikte lenf bezi görülmektedir. Pelvik bölgede minimal serbest sıvı mevcuttur. 

Apendiks normal kalibrasyon ve yapıda izlenmiştir. 

Düzenleyen Mamafi - 03 Kas 2024 Saat 23:14
Yukarı Dön
esraa35 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 218
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı esraa35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2024 Saat 23:39
Merhaba cok gecmis olsun oncelikle kiziniza,daha once idrar yolu enfeksiyonu gecirdigimde benim bi kez basima gelmisti bu durum.o yuzden yazmak istedim acaba kizinizda da boyle bisey mi var diye.Ama cok yanmisti idrar yaparken,kizinizda var mi yanma sizlama?
Esraaa
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118874
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2024 Saat 09:20
20212'den bu yana, 3 sene geçti, gene de bir gösterin. 
Yukarı Dön
Mamafi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mamafi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2024 Saat 09:40
meckel divertikülü doğumsal bir anomali dıye okuyunca hocam,olsa o zaman da cıkardı diye düşünmüştüm. genel cerraha mı gastroentolojıye mı gıtmelıyız?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.