Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Adhd ilaç kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Adhd ilaç kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Adyali Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adyali Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Adhd ilaç kullanımı
    Gönderim Zamanı: 06 Kas 2024 Saat 10:13
Kadir bey merhabalar Kasım 2016 li oğlum için adhd teşhisi konuldu. Eylül ayından beri   Risperdal ve attex kullanıyoruz. Bugün eczacı tanıdığımız omega 3 kullanimini sorun doktorunuza bu ilacı bırakmaya faydalı oluyor gibi eşime bahsetmiş sanırım ürün satmaya çalışıyor. Cunku doktorumuz ilac bağımlılık yapmaz dedi ama .Ben yinede sizin bir görünüşünüze almak istedim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117931
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2024 Saat 10:25
ADHD da Omega3 kullanımı hakkında bir şey duymadım, görmedim. 
Doğru bağımlılık yapmaz ama etkisi var mı, mechul.
Yukarı Dön
Adyali Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adyali Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2024 Saat 14:18
Hangi ilac icin Kadir bey ? Risperdal tek başına çok etkili değildi reçeteli ilac bağımlılık yapıyor dediler. Onun için doktorumuz birde attex deneyelim dedi ben attex' den çok Risperdal in faydasını olduğunu düşünüyorum . Ama %100 dikkatini topluyormu bilemiyorum.  Bazen çok kolay sorularda sonunu dikkatli okumadığı için yanlış yapıyor.  Psikiyatriste sorsam reçeteli ilaca geçelim diyecek diye çekiniyorum.  
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2024 Saat 14:36
Konumuz: Omega3 !!!

Risperdal; Bağımlılık yapmaz. Sadece aniden kesilmez!!! Doz azaltılarak kesilir ve bunun da bağımlılık ile 
hiçbir alakası yoktur. 
Belki sadece "haylaz", ADHD yok! 
Anladık, dikkat dağınıklığı var da, hiperaktivite varmı? Yoksa, ADHD değildir.

Yukarı Dön
Adyali Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adyali Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2024 Saat 15:01
Doktorumuz çocuğunuz beyninin ön tarafini kullanmıyor dedi. Ikiside vardi sanırım Kadir bey. Okuldan hergun bir şikayet geliyordu ilaca başladık şikayetler azaldı. Evde artık huzurluyuz ,durdan yapmadan anlamayan bir çocuktu . İlacın faydasını çok net görüyoruz attex le risperdali bir kullandığımda beri kitabını güzel okuyor . Ödevlere çok istekli , yüzmeye gidiyoruz serbest dalışta 1. oluyor . Sinif öğretmenimiz sadece ben değil branş öğretmenleri de nasil düzelmiş ne olmuş bu çocuğa diyorlarmış . Herkes çok memnun bizde öyle.  Kadir bey birde psikiyatri doktorumuz ilaca 4 ay kullandıktan sonra biraz ara verdirecegini söyledi.  Bu gerekli midir ? 

Düzenleyen Adyali - 06 Kas 2024 Saat 15:06
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2024 Saat 19:55
  "Doktorumuz çocuğunuz beyninin ön tarafini kullanmıyor dedi."
Salak salak, anlamsız laflar.
İlaca devam edin.  
Yukarı Dön
Adyali Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adyali Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2024 Saat 22:30
Kadir bey tekrardan merhabalar bu konuyla ilgili bir soru daha sormak istiyorum.  Attex 40 mg kullanıyoruz.  Risperdali de sabah 0,50 aksam 0,50 olarak kullanıyoruz.  Başlarda güzel gidiyorduk fakat konular zorlaştıkça bu aralar oğlum okulda zorlanıyor sanırım . Sürekli birsey bahane edip ağlıyor.  Öğretmenimiz biraz otoriter bir adam derslere karsi çok hassas.  Dikkatini toparlamak için depomin içeren ilac mi kullanmamız gerekir? Bağımlılık yaptığı yazılıyor  birde yan etkileri çok kötüymüş ne yapmalıyız . Attexe başlamadan önce dr muz MEDİKİNET 20 RETART söylemişti reçeteli satıldığı için başka bir tedavi olabilir mi diye sordum . Attexi önerdi suan tekrar başa sarmış gibi hissediyorum oğlum kitap okuyor fakat anlamıyorum anne diyor en kolay soruları yanlış yapıyor sizce ne yapmalıyım? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2024 Saat 09:35
Nasıl okuyup, nasıl anlayacağını öğrenememiş. 
Yardımcı olabilecek birisini bulun.
Veya siz yardımcı olabilirsiniz.
Okuduğu her satırı size tekrarlasın ve ne anladığını size söylesin..  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Kas 2024 Saat 12:59
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.