|
Adhd ilaç kullanımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Adyali ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2024 Konum: Nevsehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 27 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Kas 2024 Saat 10:13 |
Kadir bey merhabalar Kasım 2016 li oğlum için adhd teşhisi konuldu. Eylül ayından beri Risperdal ve attex kullanıyoruz. Bugün eczacı tanıdığımız omega 3 kullanimini sorun doktorunuza bu ilacı bırakmaya faydalı oluyor gibi eşime bahsetmiş sanırım ürün satmaya çalışıyor. Cunku doktorumuz ilac bağımlılık yapmaz dedi ama .Ben yinede sizin bir görünüşünüze almak istedim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117931 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ADHD da Omega3 kullanımı hakkında bir şey duymadım, görmedim.
Doğru bağımlılık yapmaz ama etkisi var mı, mechul.
|
|
![]() |
|
Adyali ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2024 Konum: Nevsehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 27 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hangi ilac icin Kadir bey ? Risperdal tek başına çok etkili değildi reçeteli ilac bağımlılık yapıyor dediler. Onun için doktorumuz birde attex deneyelim dedi ben attex' den çok Risperdal in faydasını olduğunu düşünüyorum . Ama %100 dikkatini topluyormu bilemiyorum. Bazen çok kolay sorularda sonunu dikkatli okumadığı için yanlış yapıyor. Psikiyatriste sorsam reçeteli ilaca geçelim diyecek diye çekiniyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117931 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Konumuz: Omega3 !!!
Risperdal; Bağımlılık yapmaz. Sadece aniden kesilmez!!! Doz azaltılarak kesilir ve bunun da bağımlılık ile hiçbir alakası yoktur. Belki sadece "haylaz", ADHD yok! Anladık, dikkat dağınıklığı var da, hiperaktivite varmı? Yoksa, ADHD değildir. |
|
![]() |
|
Doktorumuz çocuğunuz beyninin ön tarafini kullanmıyor dedi. Ikiside vardi sanırım Kadir bey. Okuldan hergun bir şikayet geliyordu ilaca başladık şikayetler azaldı. Evde artık huzurluyuz ,durdan yapmadan anlamayan bir çocuktu . İlacın faydasını çok net görüyoruz attex le risperdali bir kullandığımda beri kitabını güzel okuyor . Ödevlere çok istekli , yüzmeye gidiyoruz serbest dalışta 1. oluyor . Sinif öğretmenimiz sadece ben değil branş öğretmenleri de nasil düzelmiş ne olmuş bu çocuğa diyorlarmış . Herkes çok memnun bizde öyle. Kadir bey birde psikiyatri doktorumuz ilaca 4 ay kullandıktan sonra biraz ara verdirecegini söyledi. Bu gerekli midir ?
Düzenleyen Adyali - 06 Kas 2024 Saat 15:06 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"Doktorumuz çocuğunuz beyninin ön tarafini kullanmıyor dedi."
Salak salak, anlamsız laflar. İlaca devam edin.
|
|
![]() |
|
Kadir bey tekrardan merhabalar bu konuyla ilgili bir soru daha sormak istiyorum. Attex 40 mg kullanıyoruz. Risperdali de sabah 0,50 aksam 0,50 olarak kullanıyoruz. Başlarda güzel gidiyorduk fakat konular zorlaştıkça bu aralar oğlum okulda zorlanıyor sanırım . Sürekli birsey bahane edip ağlıyor. Öğretmenimiz biraz otoriter bir adam derslere karsi çok hassas. Dikkatini toparlamak için depomin içeren ilac mi kullanmamız gerekir? Bağımlılık yaptığı yazılıyor birde yan etkileri çok kötüymüş ne yapmalıyız . Attexe başlamadan önce dr muz MEDİKİNET 20 RETART söylemişti reçeteli satıldığı için başka bir tedavi olabilir mi diye sordum . Attexi önerdi suan tekrar başa sarmış gibi hissediyorum oğlum kitap okuyor fakat anlamıyorum anne diyor en kolay soruları yanlış yapıyor sizce ne yapmalıyım?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Nasıl okuyup, nasıl anlayacağını öğrenememiş.
Yardımcı olabilecek birisini bulun. Veya siz yardımcı olabilirsiniz. Okuduğu her satırı size tekrarlasın ve ne anladığını size söylesin..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Kas 2024 Saat 12:59 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|