Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mehtapdemirel
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
|
Konu: amip kisti Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2009 Saat 12:05 |
Kadir Bey 70 günlük bir kızım var. bebeğim anne sütü alıyor yetmezse eğer sadece 1 öğün mama veriyorum.2 gündür huzursuzluğu vardı ve kakası sümüksü yapıdaydı bu gecede hiç uyumad.dün tahlile gönderdik ve amip kisti çıktı. bugünde yeniden tahlil yapıldı tekrar rastlndı amip kistine. doktorumuz böyle bebeklerde rastlanması pek sık değildir dedi korkuttu bizi.tehlikeli birşey midir ne yapmamızı tavsiye edersiniz?
bu arada hergün biberonları ve emziği steril ediyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117371
|
Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2009 Saat 12:31 |
Biberon ve emzik sterilizasyonu, hastanalerde yapılır ve gereklidir. Evde gereksizdir, zira o emzik ve biberonu sadece sizin çocuk kullanıyor. Doğrudur, bebeklerde görülmez, sümüksü kaka var diye öyle uyduruyorlar. O yaşlarda biraz fazla yediklerinde sümüksü kaka olur. O her "gık" dedikçe siz meme vaya mama vermeyin.
|
 |
beniminam
Üye
Puanlar: 24
|
Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2009 Saat 17:21 |
Kadir Bey tahlilde çıktı amip kisti tahlilmi yanlıştır diyorsunuz 2 defa yaptırdık
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2009 Saat 10:44 |
Bu amip, sulardan bulaştığı için sizin çocuğa bulaşması çok zor.. O verdiğiniz 1 öğün mama daki su yapmış olabilirmi??? Suyu iyi kaynatmadınız ise, olabilir. Birde sizin bulunduğunuz bölgede çok sayıda hasta olması gerekir. Eğer ilaç verilmesine karar verilecekse, dozuna dikkat edin, günlük doz kilo başına 30-50mg. olmalı ve 3 doza bölünmeli..
|
 |
beniminam
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2009 Saat 15:07 |
Kadir bey kızım şu an 5.4 kg doktor flagyl diye birşurup verdi 3x2cc vermemizi önerdi. sizce uygunmu? teşekkürler
|
 |
beniminam
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2009 Saat 15:09 |
Kadir Bey bunun tedavisi mümkün mü bu şurupla? siz ne önerirsiniz? kızımda çok huzursuz sürekli ağlıyor karın ağrısı yapabilir mi acaba bu rahatsızlık? şimdiden teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2009 Saat 12:32 |
Bu hastalığın zaten başka ilacı yok. 5 gün kullanacaksınız. Veriliş şekli uygun. İlaç 2 günde tesirini gösterir, ondan sonra ağrılar ve sancılar geçer.
|
 |
maho68
Üye
Puanlar: 7
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 12:08 |
Sayın Kadir Hocam 15 Yaşında Bir Erkeğim Ve Yaklaşık Olarak 2.5 Senedir Bu Hastalıktan Dolayı Rahatsızlık Çekiyorum.Hangi Doktora Gitsem Kesinlikle Ornisid Diye Bir İlaç Veriyor Kullanıyorum Kullandığım Zaman Sorunum Olmuyor Ama İlaç Bittikten 2 3 Gün Sonra Tekrar Bu Hastalık Baş Gösteriyor Ayrıca Acı,Kola,Gibi Şeyler Yiyip İçtiğimde Bu Sorun Ortaya Çıkıyor.Sizce Ne Yapmalıyım?Tşk Edr.
|
Muhammet Gül
|
 |