Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Meme altında sertlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMeme altında sertlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Meme altında sertlik
    Gönderim Zamanı: 08 Kas 2015 Saat 23:01
Kadir bey yine ben:/ devamlı birşeyler çıkıyor. Ben mi çok takıyorum her bebekte olan birşey yoksa bizde mi oluyor sadece anlayamıyorum. Kız bebeğimin sol göğsünün altında ki daha büyük olmak üzere her iki memesinin altında yayvan yuvarlak sertlikler var ve kayıyorlar. Bayada geniş. Google da memede sertlik kadir tuğcu olarak arattım ama birşey çıkmadı. Eski maillerdede hangi konu başlığı altında olacağını bilemedim. Nedir bu sertlikler acil doktora gidelim mi?
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2015 Saat 23:19
Az önde buldum ama 5 günlük bir bebekte olmuş ve parmak ucu kadarmış. Benim kızım 5 aylık ve yayvan geniş tüm memesini kaplıyor ve kayıyor
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117344
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2015 Saat 03:21
Anne karninda iken, annenin "Ostrojen hormonunun" cocuga gecmesi ile (kiz-erkek farketmez), meme dokusunda gelisme olur. Ellenirse, sanki bir bebek emiyormus gibi uyarilir ve daha da buyurler, hatta sut gelenlerde (erkeklerde bile) vardir. Sakin ellemeyin, sikmayin, SAKIN yaslilarin hicbir dedigini yapmayin!!!!!!
Ayni hormon, kiz bebeklerde ilk gunlerde, Vaginal akintiya da sebep olur. Tamamen normaldir, kurcalanmadigi takdirde zamanla hepsi gecer.
5-6 yaslarda olanlarda, normaldir. Ellemeyin.
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2015 Saat 03:35
Annem ovalardı 1 aylık 2 aylıkken demek yanlış yapıyormuş:/ hiç elime beze kitle şeklinde gelmemişti. 5 aylık oldu ve daha yeni elime geliyor. Bebeklerin yeni doğduğunda olacağını okuyunca sonradan olunca korktum açıkçası. Şişlik gibide değil bildiğimiz beze gibi kayıyor ve büyük oldukça. Annem ovaladığı için büyüdü bizimkisi ozaman. Baya büyük doktor bey. Peki zamanla büyür demişsiniz ve bizimkiside büyümüş demekki. Büyüdüğü zaman yine beklemeli miyiz yoksa ovalamaktan başka farklı bir müdahale edilmesi gerekiyor mu?
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2015 Saat 03:38
Bugün acaba ne bu, büyük mü, kitle mi, yuvarlak mı, büyük mü, kitle mi acaba diye diye baya bi kurcaladım. Keşke hiç ellemeden size sorup bekleseydim:/ umarım inşaalah iyice büyümesine sebep olmamışımdır
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117344
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2015 Saat 03:41
Kurcalamayin.. Buyukleriniz, SAGLIK konusunda ne derlerse, siz tam tersini yapin. Simdiye kadar, onlarin dogru bildigi bir tek konuya bile rastlamadim.
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2015 Saat 04:35
Banyodan sonra şapka giydirme, süt geri gitmesin diye sütyen takmama, uyandığında sırtına yelek giydirme, göğüsüm küçük diye sütümün olmadığı düşüncesi( 5 aydır anne sütü alıyor ve yaklaşık 8 kilo. Bu cümleyi babanneme ne kadar desemde anlamıyor), banyo sırasında bebeğin kulaklarını bükerek kapama, üşümesin diye banyosunu 5 dakikaya sığdırma, yukarıda dediğim gibi meme ovalama, kulağa su kaçtıysa eğer ağız ile suyu hüplemeye çalışmak, 6. Aya kadar oturtmamak veee bi çoğu. Eskiler imkansızlıktan, sorunun neyden kaynaklandığını kimse bilemediğinden kendi kendilerine dertlerinin çaresini böyle çözmeye çalışmışlar sanırım Kadir bey.
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2015 Saat 04:44
Kadir bey bunu söylemeden edemicem. En garibime giden hurafe bebek sarılıksa eğer sarı yazma örtülmesi, altın takılması ve evde kızartma yapılmaması lafları idi. En kötüsüde benim endişemden, korktuğumdan dolayı bunları yapmam oldu. Bu hurafeler daha çoooooook yol alır....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.