Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Antibiyotiği erken bırakmak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Antibiyotiği erken bırakmak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
İstanbul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İstanbul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Antibiyotiği erken bırakmak
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2018 Saat 13:33
Hocam sizi daha yeni yeni tanıyorum, makale ve maillerinizi okuyorum. Çocuklarımızı sağlıklı büyütmek için bütün çabamız. Sizin de yardımınızla. Tam 1 hafta önce 3,5 yaşındaki kızım anlından 38 derece ateşi vardı ve boğazında beyazlıklar vardı. Gittiğimiz hekim klamoks yazdı. 300mg sabah akşam kullandım. 2.günü başka bir doktora götürdüğümde ki ateşi geçmişti, strep a testi yaptı ve sonuç negatif çıkınca ilacı bıraktırdı.4 gün sonunda ise anlından 39 dereceye yakın ateş başladı. Boğazındaki beyazlıklar çok azalmıştı.Şimdi biraz artmış durumda. Antibiyotiği bıraktığımızdan mı kaynaklandı bu durum,biraz endişelendik açıkçası.
Bu durum bakterilerle ilgiliyse aynı antibiyotikle mi devam etmeli yoksa değiştirmeli mi.Çocuğa kan testi yapmadan vermeyeceğiz antibiyotik.

Düzenleyen İstanbul - 17 Ara 2018 Saat 13:45
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117619
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2018 Saat 19:50
Grip geciriyor.. Sakin Cocuk doktorlarina inanmayin. 
Ates_Koku+Pas uclusune bakin.
Cok okumaniz lazim.. Yoksa bu Cakallar sizi devamli isirirlar. 
Basindan beri Antibiyotiklik bir durumu yoktu..
Ayrica da; 3,5 yasinda Streptokok enfeksiyonu OLMAZ!! 
Kan Sayimi yaptirirsaniz, mutlaka MONO degerine bakin.. Yuksek cikmasi: gene viral bir enfeksiyon olan
 Enfeksiyoz Mononukleoz  hastaligi oldugunu gosterir. Tedavisi yoktur, kendiliginden iyilesir. 
Bu konuyu da Bilhassa okuyun. 
Yukarı Dön
bahar1317 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bahar1317 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2018 Saat 20:03
Hocam cocuklarda mono degerinin referans araligi nedir. Hangi degerden sonra enfeksiyoz mononukleoz dusunmeliyiz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2018 Saat 20:35
0-3 gunluk    : 5-7
1-2 hafta      : 6-10
1-6 ay          : 4-7
7 ay ve yukarisi  : 3-6 

Esasinda, tek basina MONO degeride bazen yeterli olmaz, ayni tabloyu; Coxsackie viruslarida yapar.. 
O yuzden, Mono-Test diye bir tahlil vardir, esas bu tahlil ile belli olur. Ama, dogru sonuc icinde, 3-4 gun gecmis olmasi gerekir. 
Yukarı Dön
İstanbul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İstanbul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2018 Saat 21:56
İnşallah griptir hocam, dediklerinizi uyguluyorum. Çok hafif cıvık kaka yaptı.Belkide hastalığın etkisidir. Ateşini düşürmek zorunda kaldım, anlından 39,2ydi ateşi. 4 saat sonra ateşi çıktı 4 saat daha bekledim tekrar düşürdüm.Şu an 6 saat geçti hala çok hafif ateşli. Eğer tekrar ateşi tekrar fazla yükselirse kan sayımı yaptıracağım, sonuçlarını paylaşırım.
Aslında bir hatamda doktorun verdiği asisti kullanmak oldu. Çocuk daha çok öksürdü 2 gün sonra bu hadiseler gerçekleşti. Günde 1 ölçek verdim ama faydadan çok zararı oldu gibi.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2018 Saat 23:59
Hala bu sahtekar ilacini kullanan var demek ki!!! Epeydir yazan doktor yoktu, demek Ilac firmasi gene doktorlara "guzellik" yapmaya basladi!!!
Sakin kullanmayin.. Surup sekli bir tek; Parasetamol zehirlenmelerinde, "pan zehir" olarak kullanilir. 
Ates ile de fazla ugrasmayin.. Ates ile ilgili 3 makaleyi de okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2018 Saat 04:00
Yukarı Dön
İstanbul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İstanbul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2018 Saat 00:20
Okudum hocam.Sağolun var olun.
Yukarı Dön
İstanbul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İstanbul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2018 Saat 20:30

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.