|
Yüksek sesle Tv seyretme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Ben_im ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Oca 2022 Saat 10:29 |
Hocam Merhaba,
Kızım 4,5 yaşında. Son 1-1,5 aydır tv seyrederken yüksek sesle izlediğini ve alçaltılacak duymuyorum demeye başladı. Dedesi ve babaannesinde iletime kaybı var ve inanılmaz yüksek ses ile tv, bilgisayar izler ve dinlerler. Kreş sonrası onlara gittiği için tabi orda yüksek sesle dinliyor. Kaç kez uyarsam bile duymadıkları için onlara normal geliyor, bu alışkanlık yapmış olabilir mi? Kalıcı bir hasar bırakır mı? Hiç bir zaman söylediğim birseyi duymamasına denk gelmedim. Kreş nedeni ile üst üste çok viral enfeksiyon yaşadık ve eylülden beri sağlıklı günümüz yok. İliadin damla kullandık en küçük bir sorunda ve hiç bir kontrolde kulak ile ilgili bir negatif durum bize iletilmedi. Sorun ne olabilir? Ne tavsiye edersiniz? KKb iç gidip bir işitme testi yaptırmak anlamaya fayda sağlar mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117607 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Yuksek sesle TV seyretmek, bir harabiyet yapmaz.
2- Soya cekim, bir "iletisim bozuklugu" olabilir, bir KBB doktoru gorsun.
|
|
![]() |
|
Ben_im ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bugün KBB doktoruna gittik. Kulaklarda sıvı birikmesi olduğunu bunun işitme kaybı yarattığını iç kulaksak bir sorun olup olmadığını anlamak için de işitme testi istedi. Yaptırdık, yapan kişi de iç kulak ile ilgili değil, %30 işitme kaybı var. Orta kulak kaynaklı, geçici merak etmeyin dedi. KBB ci de beklediğim gibi geldi, ilaç tedavisi bunlar kafi gelmezse tüp takılmalı dedi.
Verdiği ilaçlar avamys burun spreyi, sudafed ( yoktu muadil rinogest vardı) bir şurup sağa verdi seli yine üst solunum ile ilgili, eczacı öksürük için gibi birseyker deyince almadım. İliadin 5 gün kullanmamız kafi gelir mi hocam? Yazdığı ilaçlar için ne düşünüyorsunuz? Burun spreyini kullanalım mı? İbufene alerjisi var kızımın yazığı ilaçlar bunu içeriyor mu? O an aklımdan çıktı kullanmayız diye düşünerek. Kapalım hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117607 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Goruyorsunuz degil mi soytariligi?
" ilaç tedavisi bunlar kafi gelmezse tüp takılmalı dedi." ![]() Zaten biliyor, verdigi ilaclarin hicbir halta yaramayacagini!! Hep ayni hikaye! Sadece; Iliadin damla( Bulamazsaniz, spreyi damlalikli siseye bosaltin) 5 gun, gunde:2x2'ser damla sirt ustu yatar durumda burun deliklerine damlatin ve her bir tarafa damlattiktan sonra, basini ayni tarafa cevirip, 1-2 dakika bekletin. |
|
![]() |
|
Hocam kızım için iliadin kullanımında 5. Gün olacak. Kulağı daha iyi ama tam olarak duymasındaki azalma geçti diyemiyorum. İlave doz yapalım mı? İlave doz yapacaksak kaç gün ara verdikten sonra iliadin tekrar kullanalım?
İkinci sorum da hocam, benim geçen haftadan beri sağ kulağımda perde inmiş gibi bir hissiyat var, tıkalı kulağım. İliadin kullanıyorum damla vasıtası ile. 5. Günüm çok azaldı. Damladan önce 5-6 saat kadar bu durumu gün içerisinde yaşıyordum şimdi 10-15 dk kadar düştü. Hatta hiç olmadığı gün bile oldu. Ama yinede geçmedi. Bende de sıvı birikmiş olabilir mi? Başımı önüme eğince açılıyor kaldırınca kısa bir süre içirdiğinde tekrar tıkanma hissi oluşuyor. Şuan için duymamda bir azalma yok. İliadin kullanarak doğru mu yaptım? Yoksa bir KBB mi gideyim? Ama bu sefer asla geçen gittiğime gitmem mazallah kendimi tüp takma ameliyatında bulabilirim ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Bir-iki gun ara yeterlidir.
2- Dogru yaptiniz, o hareketler ile Oztaki borusu acilip-kapaniyor. Gerekirse tekrar 5 gun daha Iliadin damla kullanin.
|
|
![]() |
|
Hocam çok saolun🙏
|
|
![]() |
|
Hocam bugün kızımın kontrolü vardır. Geçen haftaya göre nerdeyse tamamen geçmiş🙏 5 gün iliadin Damla kullanmıştık. Çarşamba bitmişti, ara vermiştik. Dün fısıltı ile konuşup sorduğumda tüm söylediklerimi duymuştu. Bugün de doktor çok iyi dedi. Tekrar tekrar teşekkür ederim.
![]() Hocam, kendim için de 5 gün kullandım iliadini damla ile ara verdim. Nadir de olsa sağ kulağım ara ara kapanıyor sonra kendiliğinden açılıyor. Sakız çiğniyorum, balon şişiriyorum. ( kızıma da aynısını yaptırıyorum) kendime de kızıma da ilave doz yapayım mı? Kızımın tamamen geçmemiş ama 1 hafta içinde inanılmaz bir fark oluşmuş. ( ben de çok net farkındayım.) Yoksa kendi haline mi bırakayım?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|