okulu bırakmış bir süt teknoloğu olarak sana sütler hakkında biraz bilgi vereyim....
pastörize süt ile UHT sütün farkı...pastörizasyonda kullanılan,cihaz,ısı ve süre farklılığıdır....
pastörize süt genelde günlük şişelerde tüketilir...dayanma süresi max.3 gün fakat içim için uygunu günlüktür...yanlız şişelerin hijyeni önemli..sütte sorun olmaz ama şişede sorun varsa

UHT süt marketlerdeki kutu uzun ömürlü süttür...pastorizsyonunda şoklama kullanılır...çok yüksek ızı az süre...güvenlidir....el değmeden dolum yapılır..
Açık süt kesinlikle güvensizdir...kaynatma işlemini büyüklerimiz uzun uzun yaptığı için proteinler tencerenin dibine yapışır...süt sağımından tut da evimize gelene kadar geçtiği yolları düşünürsek

ama çocuk sütlerini bilmiyorum....
birde laktazsız süt vardır...bazı insanlarda süt bağırsak intöleransı denilen bir sıkıntıya yol açar...sütteki laktaz enzimini sindirememekten kaynaklanır...bu bebeklerde de yaşanır....bu süt te bu enzim yoktur...gaz yapmaz