Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Demir eksikliği ve düşük kilo
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDemir eksikliği ve düşük kilo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tugug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: Demir eksikliği ve düşük kilo
    Gönderim Zamanı: 23 Oca 2009 Saat 10:44
İyi günler Kadir Bey,

Benim 20 aylık oğlum var, kilosu 10,600 boyu 85 cm, kontrole götürdüğümüzde doktor kalbinde üfürüm var dedi, bunun birkaç sebebi olabilir dedi, bir sebepte demir eksikliği dedi, kan tahlilleri yapıldı ,tahlil sonucunda demir'i 8 çıktı (7-140), Ferrosanol B verdi doktorumuz, 1,5 ay günde 1 ölçek içireceğiz, sonra kontrolü var. Benim oğlum süt, yoğurt peynir, ayran sevmiyor, sadece gece uykusunda 300 cc kadar sütü içirebiliyorum birkaç seferde ancak içebiliyor bu miktarı. Doktor gece vermememizi yatmadan önce vermemizi söylüyor ama o şekilde içiremiyorum.
Size sorum sütü gece vermem demir eksikliğine yol açmışmıdır, vermeye devam edebilirmiyim?
Bu miktar süt günlük kalsiyumu için yeterlimi?
Birde oğlumu gelişimi açısından değerlendirebilirseniz sevinirim, maalesef iştahlı bir çocuk değil oğlum çokda seçici.
Son bir sorumda oğluma ben vitagil şurup veriyordum, onuda ferrosanol içirdiğim dönemde içirmemin bir zararı olurmu(ikiside ortak olarak B ve C vitaminleri içeriyor)?

Şimdiden çok teşekkürler,
Saygılarımla 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120340
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2009 Saat 15:06
Süt kansızlık yapmaz.. Çocuklarda sütün barsaklarda kanama yapabilmesi ; hiç işlem görmemiş,açıkta satılan ÇİĞ sütün, 4. aydan küçük çocuklara verilmesi ile olur.
1 kg. kadar eksiği var...Mutlaka 500ml. üzerinde süt içirmeniz gerekir. Sütü ne zaman isterse o zaman verin, duyduklarınız saçmalıktan başka bir şey değil.Vitagil yeterlidir, Ferro... gereksiz.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 23 Oca 2009 Saat 15:07
Yukarı Dön
tugug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2009 Saat 15:47

Kadir Bey tekrar merhaba, öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim, ama ferrosanol'u bırakma kısmını tam anlayamadım, oğlumun ferritin testi 8 çıktı alt sınırdayız yani, ben onu içirip de yanındada vitagil kullanmamın bir zararı olurmu diye sormak istemiştim.

Kalbindeki üfürümün sebebini demir eksikliğine bağlı olduğu söylendi, ve tahlil sonucundada altı sınırda çıktık. O sebeple ferrosanol'e başlattı doktor ama ben doktorumuzdan gizli olarak vitagilde veriyordum oğluma, o sebeple size demirle beraber vitagil şurubunuda verebilirmiyim diye sormak istemiştim.  Verebilirmiyim.

Teşekkürler,
Saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120340
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2009 Saat 15:51
Ağır anemilerde "üfürüm" duyulduğu doğrudur, Her iki ilacın beraber verilmesinde bir zarar olmaz, siz genede ferritinden ziyade, Hg. değerine bakın derim. Kalbde üfürüm yapacak derecede ağır anemisi olduğunu zannetmiyorum. Hg. 2 veya 3 olanlarda duyulur. O sebeple, bir kardiyolağa da görünseniz iyi olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.