Dr bey iyi çalışmalar
Normalde çok endişeli bir anne olmamama rağmen şu an bu halime engel olamıyorum. Kızım 17 aylık. İlk adımını 14 aylık atmasına rağmen yürümeye geçmesi 16 ayı buldu. Yaklaşık 1 aydır yürüyor ancak hala düzelmedi yürüyüşü .’’sürahi nine’’ gibi tabiri caizse.10 -11 ay civarında sıralıyordu. Yattığında tekmeleme hareketini, parmaklarıyla küçük şeyleri kavrama hareketini çok güzel yapıyor. Biliyorum her çocuğun gelişimi kendine özel ve farklıdır ancak çevremde gördüğüm çocuklar ilk adımlarından sonra çok da zaman geçmeden düzgün yürümeye geçti. Size sormak istediğim, kızımın bu geçiş süreleri çok mu uzun bir problem olabilir mi? bir uzman görmeli mi?
Bir de bebeklikte 75 lerde olan kilo persentili şu an 25 e düştü. Aynı persentili beklemiyorum elbet ancak bu düşüş beni endişelendiriyor. Ağzına bir şey girmiyor. Elimden yemiyor. Önüne koyuyorum sadece oynuyor belki bir lokma anca atıyor ağzına. Sadece emmek istiyor uzun süredir. Eti, sütü ve meyvesini de sizin dediğiniz miktarlarda alamıyor bu durumda. Arada vitamin takviyesi yapıyorum bu nedenle ama persentıldekı düşüş huzursuz ediyor beni.
Uykuları zaten aylardır çok tedirgin ve az. çogu zaman gece 4 lere kadar seremoni!.gündüz uykusu fazlalığı,oda sıcaklığı gibi mekanik problem yok inanın.çalışan bir anne olarak kendi yorgunluğumdan ve uykusuzluğumdan geçtim ama bu hali beni üzüyor. Bu durumda büyüme hormonu ne derece salgılanabilir.
Yardımcı olursanız, yol gösterirseniz sevinirim. Teşekkürler