Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - biberon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbiberon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 67
Mesajın Direkt Linki Konu: biberon
    Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 00:52

Merhabalar Kadir Bey.

21 mayıs doğumlu kızım var. Son kontrollerde boy 69,5cm kilo 9450gr çıktı. Mama ile beslenmedik hiç. Ağırlık anne sütü ile besleniyordu şimdiye kadar. Son zamanlarda sanki memeye ilgisi azaldı. Gündüzleri uykuya dalarken de emerdi uykudan kalkınca da. Şimdi gündüz bir ya da iki kez emiyor. Beni bırakmaması için ne yapabilirim? Aslında emziğe de suç buluyorum. Emme duygusunu emzikle bastırıp ek gıdalarla da karnını doyurduğu için emmeye ihtiyaç duymuyor diye düşünüyorum!!!

Bir sorunumuz da meyve. Sevmiyor yemek istemiyor. Sadece hazır meyve pürelerini yedirebiliyorum bir tek. Ben de evde yapılan tazecik meyve pürelerini yesin istiyorum. Pütür problemimiz yok çok şükür. Ekmek et ağzında geveleyerek yiyebiliyor. Meyve suyunu sıkıp vermek istiyorum. Bunun için biberon kullanmalı mıyım? Şimdiye kadar hiç biberon kullanmadım. Suyu suluk ve bardakla içebiliyor.

Süt vermek istiyorum. Verirsem emmeyi iyice keser mi? Sütü de biberonla mı bardakla mı vermeliyim?

Uzun oldu kusura bakmayın. Buradakileri okuduktan sonra kendi doktorumuza güvenemiyorum. Sizin görüşleriniz bizler için çok önemli. Şimdiden çok teşekkürler. Saygılarla

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118886
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 09:31
Boy normal, kilo 1 kg. fazla. Halbuki benim hastalarımda hep tersi durum vardır. Sizin anne sütünüz azalmış. Genede anne sütünü verin, üstüne kutu sütlerinden hangi markayı buluyorsanız onu verin. Diğer gıdaların hepsini kesin. Önce anne sütü+inek sütü alımını garantiye alın. Arkasında, kahvaltı, yoğurt ve muhallebiyi sıra ile başlayın, meyvayı püre olarak teklif edin. Hazırlardan bulamayınca kuzu-kuzu yiyecektir. Siz biraz "alaturka" beslemişsiniz, daha doğrusu karnını doyurmuşsunuz. Daima sütlü gıdalar ön planda olmalı.Emziğin bir kabahatı yok.Biberonu bu saatten sonra hiç devreye  sokmayın...

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 06 Nis 2009 Saat 09:32
Yukarı Dön
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 67
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 22:19

Ben bu yıl tam 4 kez grip geçirdim. Çok iştahlı biride değilim. Sütümün azalması bu sebeplerden olabilir diye düşünüyorum. Ne yaparsam artırabilirim sütümü? Tv lerde, aktarlarda bir sürü ot söylüyorlar yardımcı olur mu? Çalışıyordum sadece emsin diye tekrar işe başlamadım emmeye devam edene kadar da işe başlamayacağım. Doktorumuza kalsa gündüzleri hiç emmesine gerek yok.

Beslenme şeklimizde;

sabah 08.00 kalkıyor emiyor.

10.00 gibi kahvaltı (yumurta (beyazıyla beraber), peynir, ceviz, tereyağı, bir ölçü mama, 1 ad. Bisküi)

11.00-11.30 gibi meyve 100gr-125gr

12.00 yatıyor (önceden yatarken de emerdi)

14.00 kalkıyor emiyor

15.00-15.30 gibi çorba (genellikle sebze çorbası 150gr.)

17.00 gibi yerse genelde zorlanıyor yoğurt 100gr. yatıyor

18.00 kalkıyor emiyor bazen emmiyor. Akşam yemeğimizdede bizim yediklerimizden bazen biraz alıyor.

Akşam 21.00 gibi yatıyor muhallebi 150-200gr kadar.

(haftada bir balık, haftada 2-3 etli çorbalar)

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118886
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2009 Saat 10:13
Süt için 2 faktör var:1-Sizin bu işe niyetiniz,2- Bebeğin memeniz ile olan muhabbeti... Bunlarda en ufak bir azalma olursa, süt hemen azalır. Siz verebildiğiniz kadar anne sütünü verin, Günde bir defadan fazla, yemek veya çorba vermeyin. Kahvaltıya devam, mamaları kesebilirsiniz, süt'e geçin. Otlar süt arttırsa idi, ineklere verirlerdi...Siz bol sıvı alın, yeterli olur.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 07 Nis 2009 Saat 10:14
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.