Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ßaLßöcegim
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
|
Konu: yoğurt. Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 19:19 |
iyi çalışmalar kadir bey..
belki çok soru soruyorum ama bilgi edinebileceğim başka biryer yok
kusuruma bakmayın 
5 aylık oğluma artık yoğurt mayalamak istiyorum ama
1 yaşından önce bebeklere inet sütü verilmemesi gerektiğinide biliyorum.
gerçi yoğurt mayalarken az bi miktarda kullanılıyor ama benim içim rahat değil
yoğurt mayalarken kutu sütten mi kullanayım yoksa devam sütlerinden mi?
kutu sütlerden mayalasam bi zararı olurmu?
|
 ßaL ßöceğim Yaşam sebebim EFEM
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118097
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2009 Saat 08:51 |
Yanlış biliyorsunuz, 4 ayından sonra "kutu sütleri" verilebiliyor. Bu yalan mama firmalarının bir dayatmasıdır. Zararlı olabilen, açık sütlerdir. İşlem görmüş sütlerin, mamadan bir farkı yoktur.İnek sütüne alerji de sadece 100 çocuktan 2-3 ünde görülen nadir bir durumdur. Kansızlık veya barsak kanaması da, ilk 4 ayının içindeki bebeklere "çiğ" süt verilmesi ile olan bir durumdur. Gaza gelmeyin, kazık yemeyin.
|
 |
ascioglu
Üye
Puanlar: 58
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2009 Saat 09:09 |
Kadir Bey merhabalar
bu cevabınızın üzerine birşey soracağım sütler artık eskisi gibi doğal değil ineklere bir sürü antibiyotikler veriliyormuş buda sütüne geçiyormuş faydasından çok zararı olur diyorlar neden bu kadar süt içiriyorsun diyorlar. bende bu konuda doktorumuza (size) çok güvendiğimizi söyleyip oğlumu gösteriyorum günde 1 litre süt içerdi maşallah gayet sağlıklı büyüyen bir çocuk diye.....
Birde sokak sütleri konusunda bir sorum olacak.Bizler o sokak sütleri ile büyüdük herhangi bir sorunda yaşamadık.Ben açık sütü bildiğim tanıdığım birinden alıp kaynatip yoğurt mayalıyorum ve tüm aile fertleri onu yiyoruz bunun zararı varmıdır ? Yada kaynadığı için besin değerlerimi azalıyo ?
size çok teşekkür ederim çıkarları uğruna insanları bu kadar mamaya bağımlı hale getiren (artık 3 yaşa kadar mama almalı diyorlar) doktorların çoğunluk olduğu bir ülkede doğruları bizimle paylaşabiliyorsunuz.....
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2009 Saat 10:48 |
Kadıköy iskelesine giderseniz, orada vapur daha yanaşmadan iskeleye atlayanları görürsünüz. Bu tehlikeli bir iştir.Ama herkezin ,her atlayayın başına bir iş gelecek diye bir şey yok... Ama başına bir iş gelme ihtimali, bekleyenlere göre çok fazladır.Doğru bizlerde o sütlerle büyüdük. Ama bir kısım insanlar, "Barsak tüberkülozu" oluyordu..Her şey zamana göredir, Bizim zamanımızda, evlerde buz dolabı yerine "tel dolapları" vardı. Şimdi kimsenin evinde tel dolabı varmı?? Kutu sütlerine gelince , bunların standardı ve kontrolü "Devlet" görevidir. Bu hususta benim veya sizin yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Ayrıca bu lafları çıkartanlar, mamalarında bu sütlerden yapıldığını bilmiyorlarmı??
|
 |
ßaLßöcegim
Üye
Puanlar: 21
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2009 Saat 16:18 |
Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:
Yanlış biliyorsunuz, 4 ayından sonra "kutu sütleri" verilebiliyor. Bu yalan mama firmalarının bir dayatmasıdır. Zararlı olabilen, açık sütlerdir. İşlem görmüş sütlerin, mamadan bir farkı yoktur.İnek sütüne alerji de sadece 100 çocuktan 2-3 ünde görülen nadir bir durumdur. Kansızlık veya barsak kanaması da, ilk 4 ayının içindeki bebeklere "çiğ" süt verilmesi ile olan bir durumdur. Gaza gelmeyin, kazık yemeyin. |
ciddimisiniz ?  televizyonlar bas bas bağırıyor 1 yaşınan önce kutu sütü vermeyin diye...kime güveneceğimiz şaşırdık..gerçi ben şuana kaadar hiç mama vermedim çok kilo yapıyor diye.
peki 1 yaşından önce bal verilmemesi gerektiğini duydum ama bazı mamaların içinde bal var bu nasıl oluyor?mamanın içindeyken zararı olmuyormu
doğru bildiğiim bir çok şeyin yanlış olduğunu öğrendim sayenizde
tekrar teşekkür ederim kadir bey sorduğum her soruya cvp verdiğiniz için 
|
 ßaL ßöceğim Yaşam sebebim EFEM
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2009 Saat 10:09 |
Bal ile ilgili çok yazıldı, eski mailler bakın.
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 15 Nis 2009 Saat 10:09
|
 |
samhu01
Üye
Puanlar: 55
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2009 Saat 10:58 |
Kadir bey,
ben uzun yıllardır yoğurdumuzu evde kendim mayalıyorum şişe sütlerle. şimdi benim kızım da 4.5 aylık ve kendimiz için hazırladığım şekilde hazırlarım diye düşünüyordum. şişe süt ile kutu süt arasında bir fark varmı?
şimdiden teşekkürler
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2009 Saat 11:09 |
Hayır yok, bir üstünlüğü de yok..
|