Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Difrizde saklanan anne sütü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDifrizde saklanan anne sütü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Neslihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Konu: Difrizde saklanan anne sütü
    Gönderim Zamanı: 29 May 2009 Saat 11:41

Hocam Merhaba,

oğlum bugün 93 günlük şuana kadar tamamen anne sütüyle beslendi ve gelişimi gayet güzel 7,5 kilo 68cm ben 3 gündür çalışmaya başladım çalışmaya başlamadan önce sütümü elektrikli pompayla sağıp süt saklama poşetlerine koyup difrize atmıştım ben işteyken oğlum bu şekilde besleniyor 3 gündür çevremdeki yorumlar beni çok rahatsız ediyor difrize atılan süt besin değerini kaybeder senden emdiği gibi olmaz o sütün besleyiciliği yeterince olmaz mama ver daha iyi gibi bu durum beni çok üzüyor sizcede difrizde bekleyen süt herhangi  bi besin değeri kaybı veya besleyiciliği az mı olur? sütü tamamen gerekli koşullarla oğluma yediriyoruz difrizdeki sütü 1 gece önce buzdolabına indirip orda eritip kullanıcağımız kadarını biberona aktarıp benmari usulü ısıtıyoruz.cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2009 Saat 19:59
Sakın o lafları söyleyenlere inanma. Tabiiki, taze anne sütü gibi olmaz ama, mamalardan bin kat iyidir. Ayrıca evde bu meraklılardan varsa, onlar meme versinler, süt gelir, süt anne olurlar. Doğum yapmaları da şart değil. Adetten kesilmiş yaşlılardan bile süt gelir, onlarda "süt nine" olurlar.... 
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 19:26
Kadir bey bu nasıl yanı merak ettım ? 
Gercekten hıc dogum yapmamıslardan, yada yaslı nınelerden bıle sut gelırse.. 
Annelerın sutu neden azaldıgında emzırırek eskı halıne gelmıyor cok merak ettım ? 
Bu sut gelme ısı de ılk emzırmede bıle olacak bırsey mı pekı yanı yoksa zamanla emme durumundan sonra mı sut gelır.. 
cok ılgınc geldı gercekten.. :)

Düzenleyen betulygt - 03 Haz 2009 Saat 19:26
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 20:10
Marifet bebekte, bebek yeterli uyarı verirse, oluyor bu işler... Bebeğin meme ile olan muhabbeti kesildi ise veya biberonun kolaylığına alıştı ise, memeyi emmez ve süt gelmez. Denemenin kimseye zararı yok..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.