| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
kumru
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1985
|
Konu: nedir bu??? (kusma) Gönderim Zamanı: 24 Haz 2009 Saat 14:53 |
Kadir Bey merhabalar, Bugün oğlum normal güzel bir şekilde 07:00' de uyandı emzirdim,9 gibi tekrar uyudu, 150ml evde mayalanmış yoğurdundan ve 1 yumurta sarısı yedirdim tatları normaldi hep bakarım. beraber alış-verişe bizim markete kadar gittik, hemen hergün gideriz, biraz hava aldı, eve geldik emzirdim ve uyuttum. 12 gibi sıçrayarak, feryat figan kendini bir oraya bir buraya atarak uyandı. 10 dakika kadar sakinleştiremedim, kucağıma aldım,emzirmeye çalıştım, şarkı söyledim, sevdiği oyuncakları gösterdim, otomata basmayı çok sever onu yaptım, balkona çıkardım, hava alsın rahatlasın diye çığlıkl çığlığa insanlar meraklandı su verdim, olmadı olmadı, evin içinde gezdik, normalde hiç izletmiyorum baby tv yi açtım sakinledi biraz sonra, kustu yumurta ve yoğurttu. 14:00 te çorbasını yedirmeye bşladım yine huysuzluk geldi, normalde güzel güzel mama sandalyesinde yer, ağlıyor, çığlık, morardı artık öyle sıkıyor ki kendini, kucağıma aldım, altını açtım,saç kurutma makinesini çalıştırdım. Koliğimiz vardı, yeni yeni geçiyordu. Nedir bu? anlayamadım, ilk defa böylesine agresif, kendini paraladı, çok çaresiz ve üzgünüm. Nerede yanlış?Niye böyle oldu? ne derdi var?keşke konuşsa da anlatsa. ben sinirli değildim, hani sinirim ona geçti desem. Şimdi uyuya kaldı, yoruldu. Lütfen yardımınızı bekliyorum..Teşekkürler
|
|
|
 |
kumru
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2009 Saat 15:31 |
|
Kadir Bey belki yardımcı olur diye düşündüm, oğlum hep çok kusan bir bebek en son 6,5 aylıkken kilosu 7.550gr dı. kusması kilosuna engel olmadığı için normal kabul ediliyor ama aşırı kusuyor. çok da hareketli bir bebek, o kadar ki emeklemeye başlayacak neredeyse, kendini yukarı kaldırıyor, sağa sola, öne arkaya dönüyor....hiç böyle olmamıştı, elim ayağım boşaldı, ağlamaktan vücudu dalgalı morardı. cevabınızı dört gözle bekliyorum. teşekkürler...
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120384
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2009 Saat 17:24 |
|
Kilosu fena değil, acaba fazlamı yedirdiniz?? Bu durumda sarı kaka rengi, yeşile döner. Biraz acıksın, kendi istesin, bakalım nasıl olacak.. Bazı gıdalarda tad bozulmadanda (sıcak hava nedeni ile) mikrop üreyebiliyor.. Bir müddet sadece anne sütü alsın. Belki yediği bir şey dokundu. Takip edelim derim..
|
 |
kumru
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2009 Saat 20:58 |
Kadir Bey, cevabınız için teşekkür ederim.Çok şükür şuanda oğlum iyi. Umarım bir daha başımıza gelmez. Size sormak istediğim bir konu var; Alp uykusu olsa bile direniyor, kucağımızda esniyor, emzirirken gözleri kapanıyor, gözleri kızarıyor, uyumam lazım artık diye sinya veriyor. Yatağına koyuyoruz, anında çocuğa bir enerji geliyor, güreşiyor, çarşafını kaldırıyor, yastığa kafa tutuyor, örtüsüne dolanıyor, yatak savaş alanına dönüyor. yuvarlanıyor da yuvarlanıyor... ama uyumuyor. sonra tekrar alıp emziriyorum, gözleri kapanıyor, bazen 2 -3 kez tekrarlıyoruz. çok uykusu olup direnmesi nedendir? benim kendimce yorumum, benden ayrılmak istemiyor. İlk aylarında da heeeep memede kalmak istiyordu (4-5aylık olana kadar ).Pırtı yoksa bile uyumak için direniyor. Biliyorum discoda bile uyur bebekler diyorsunuz. Ama bazen onunla beraber ben de ayakta duruyorum, ben kocaman insan dayanamıyorum. Oğlumuz, maşalllaaaah uykuya kafa tutuyor
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2009 Saat 10:19 |
|
Eh, siz o her "gık" dedikçe yanına giderseniz, tabiiki ahlakı bozulur. "-nasıl olsa ben çağırınca annem geliyor -" der ve sizin canınızı çıkarır... Bir kaç gün biraz "gaddarca" olacak ama (onun iyiliği için katlanmanız gerekecek), uykusu geldiğinden emin olduğunuzda yatağına bırakacak ve bir daha yanına gitmeyeceksiniz... 1-2 gün ağlar sonra alışır.. Siz ona kıyamazsanız, o size pek güzel kıyar.
|
 |
kumru
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2009 Saat 12:10 |
Kadir Bey, herzamanki gibi yine çok doğru bir tespitte bulundunuz Sanırım ben anne sevgisinden noksun büyüdüğüm için, oğlum ağlamadan, incinmeden büyüsün istiyorum.Evet ben O' na kıyamam ama O bana kıyar. Bebek O Eğer "gaddarca" olan metod dışında bir metod yoksa ben eski usül devam edeceğim, çünkü ben o metodu uygulayamam, kendimi biliyorum. Biraz daha uzun sürüyor ama ağlamıyor 5 aylık olana kadar memede uyudu, büyüdü, 1-2 aydır biraz biraz daha iyi, sanırım ayrılmak istemiyor. Zaten 42+0 haftalık mecbur sezaryanla doğdu
 Bir sorum daha olacak, anne sütünü son damlasına kadar veriyorum boy uzaması 75 persentil ama kilosu hep boyuna göre eksik kalıyor, sütümün yağ kalitesinin düşüklüğü mü buna sebeptir? Çok teşekkür ederim değerli zamanınız için
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2009 Saat 20:36 |
|
Anne sütünün kalitesi asla değişmez. 7 aylık anneleri toplayın, hepsinin sütü aynıdır...Ama 5 aylık iken gelen sütünüz bugünkünden farklı idi.. O yüzden mamaların da 1,2 ve 3 numaraları var. İster kuru ekmek yiyin, ister havyar ile beslenin sütünüzün kalitesi daima aynıdır.. Kaliteli beslenenlerde daima, boy kilonun önündedir ve bu ideal bir durumdur... Anne sütüne devammmm :o)
|
 |