Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beslenme ve sut
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeslenme ve sut

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep.. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesajın Direkt Linki Konu: beslenme ve sut
    Gönderim Zamanı: 04 Tem 2009 Saat 13:46

Iyi gunler hocam,makalelerinizi uzun suredir okuyordum fakat bu forumu yeni buldum.Kizim 26 agustos dogumlu 49cm 3190 dogum kilosu.Su an72 cm,9 kilo, bas cevresi 46cm. Gecmis sorularda okuduklarimdan sonra kizimi yeterli besleyemedigim gibi bir vicdan azabina kapildim ve kafam cok karisti gunluk bir beslenme tablosu onerirseniz sevinirim sutu ne sekilde almali mhallebisini neyle  yapmaliyim vs.Anne sutu aliyor,kahvaltida yumurta sarisi peynir meyve suyu veriyorum ama domates salatalik da veriyordum anladigim kadariyla bu cok gerekli degil.bu gunlerde kakasi top top gun icinde 4-5 defada ve zorlanarak yapiyor.bunun sebebinin acliktan oldugunu okuyunca cok uzuldum.genel olarak mutlu; huzursuzlugu ve aglamasi yok. Aksam sebze yedirmeye dikkat ediyordum her gun yemeli mi yoksa gereksiz mi.?.Cok uzattigim icin kusura bakmayin yardimci olursaniz cok sevinirim..Internette uht sutlerin zararlarini okudum acik sut diye tabir edilen sutu vermemde bir sakinca var mi?Acikcasi bu konuda da cok seyler yazildigindan uht mi pastorize mi gunluk mu acik sut mu diye kafamiz karisiyor. Umarim basinizi agritmamisimdir tekrar ozur diliyor ve tesekkur ediyorum. Iyi calismalar

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2009 Saat 16:31
Süt aleyhinde okuduklarınız tamamanen uydurma. Bugün İstanbulda satılan sütlerin tamamı, en son modern teknoloji olan UHT tekniği ile hazırlanıyor. Sütlerin sadece ambalajları farklıdır. Şişedeki, günlük karton kutudaki ve Tetrapak kutudaki sütler hep aynı kazandan çıkmadır. Dayanıklı ambalaja konulan "dayanıklı süt", karton kutuya konan "günlük süt" ve şişeye konulan, "şişe sütü" diye satılıyor..Aralarındaki fiyat farkı, ambalajdan dolayıdır. Pastörize süt, "Atatürk Orman Çiftiliği'nde" vakti zamanında satılan süt idi...Günde en az 500ml. sütü bir şekilde içirmeniz gerekli..Açık süt asla almayın, zaten bulamazsınız..   
Yukarı Dön
tubchen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2009 Saat 20:30
Merhaba hocam,
bebeğim şu an 4 aylık ve ben bebeklerin 4. aya geldiğinde meyve püresi gibi ek basinlere başlayabileceklerini düşünüyordum. Fakat doktorumuz artık bunun aksi kanıtlandığını ve ileride zihinsel probleblemler oluşturabileceğinin kanıtlanmış olduğunu söyledi ve benim kafam karıştı.
Bu konuda bizi aydınlatırsanız çok sevinirim
Şimdiden teşekkürlerimi sunarım..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2009 Saat 10:42
Biraz yarım bilgi... Eğer varsa, anne sütü geldiği sürece tek başına verilir. Hastalarım arasında rekor (saf anne sütü ile) 2 sene .. 1982'den beri 6 anne başardı. Anne sütü varken çocuk 4 aylık oldu diye meyva, 6 aylık oldu diye sebzeler başlanmaz. Esas sahtekarlık budur. Eğer anne sütü yetmiyor veya kesildi ise, bu ilaveler o zaman yapılabilir, ilerde de zihinsel problemler oluşmaz.. Tıb'da "beyaz yalan" daima kötü sonuçlar doğurur. Mesela, bebeğin dişi geç çıktığında, "- geç çıkan diş geç çürür-" yalanı söylenmiş, bu sefer dişi erken çıkan bebeklerin anneleri üzülmüştür... Bütün bunlar "doktorculuk " oynamaya kalkan, sıradan insanlar yüzünden olmaktadır. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.