Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hocam bısıler soyleyın cocuguma neluyo(kusma)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhocam bısıler soyleyın cocuguma neluyo(kusma)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Konu: hocam bısıler soyleyın cocuguma neluyo(kusma)
    Gönderim Zamanı: 25 Tem 2009 Saat 10:43
hocam dun gece cocuk uykudan 1 saat sonra uyandı yıne evvelkı gece gıbı kustu sonra bıkac dakıka aralıklarla kusmaya devam ettı klozete tutmak zorunda kaldım cocugu.su kusuyordu resmen sudan baska bısı yemıyordu ıcmıyordu hatırlarsanız.snra yesıl gıbı bısı kusmaya basladı.aldık zeynep kamıle goturduk.ıdrar tahlılı ıstendı zaten bu lanet tahlıl olmadan bısı dıyemıyorlar.ıdrar yolları ıltıhabı suphelendıler.oysa cocukta ates yoktu.erkek bebeklerde olmaz dıye bılıyorum.cocugu emzırmeye calıstım su vermeye calıstım reddettı yarım saat aralıklarla agzı acık kucagımda uyuyarak sabah 6 ya kadar kusmaya devam ettı.bısı yemedıgı ıcın ıdrar alamadık.sabah 6 da bıraz emdı ıdrarınıda yaptı tahlıl sonucu normal cıktı.dr vırus kapmıstır yerlerde dolasıyordur agzına bısıler alıyordur.bunun arkasından ıshalde gelır atesını kontrol edın mınoset vs verın dedı.hocam ben hıcbısı anlamadım.mılletın cocukları aksama kadar yagmur camurda kedı kopek patısı yalayarak buyuyor.orn;karsı sıtemızde 5 cocuklu bı kadının bızımkıyle akran bebegı var tum kıs ve halen sokakta pıslık ıcınde.bu cocugun oyuncakları agzına soktugu seyler sınırlı ve kapalı buyukce bı kutuda saklıyorum.ben temızlık hastasıyım hergun halı sılkeleyen bı manyagım.nasıl oluyor ya bu kadar basıtmı?benım yegenım paslı bı zıncırle dıslerını kasıyarak buyudu benım makyaj malzemelerım ve her yere koydugum cantam cep telefonum en ıyı oyuncagıydı.tosun gıbıydı ne ates gorduk ne kusma ne ıshal.bu cocuk neden bu kadar hassas.teshıs dogrumu hocam.sudan baska caresı yok dedı dr.yoksa basındanmı savdı.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Tem 2009 Saat 10:48
hocam bırde bu sabah kahvaltısını az bısı yedı onuda kustu hafıf atesı vardı dus aldırdım sonra oturdugu yerde hıc kımıldamadan 1 dk kadar oylece durdu bırden yere yattı.eyvah dedım cocuk gıttı hocam suanda aglıyorum cok korkuyorum uyudu herhalde dıye yatırdım o aralık sıze bunları yazıyorum.ne oldu ne oluyor anlamıyorum.gozlerım kan canagı onunda gozlerı oyle.ogururken gozlerı fırlıyo cocugun.bır gecede ıyıcene zayıf dustu renk sapsarı mahvoluyorum bende uzuntuden.sızcede beklemelımız dr tedavısı yok sadece su kaybını onleyın beklıyceksınız dedı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117062
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2009 Saat 10:53
Eğer bu saate kadar hâlâ kaka ve gaz çıkarnadı ise, "barsak düğümlenmesi" olabilir. Bu durumda, çocuk alttan gaz ve gaita çıkarmadığı gibi, kusması; önce gıdaları, sonra safrayı en sonunda da "kaka" lar şekilinde olur. Böyle bir durum varsa, hemen bir hastaneye gitmeniz icap eder. Eğer bu durum olmazsa bile, eğer aşırı kusması var ve siz çocuğa yeteri kadar su/sıvı veremiyoranız, "su kaybı" oluşabilir, gene bir hastaneye gitmeniz gerekir. Pazartesiyi beklemeyin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2009 Saat 11:22
hocam kakasını bu sabah yaptı.cıvık tam olarak ıshal degıl ama ıshale donuscek gıbı.kusması ıse bıraz daha hafıfledı.emmeyede basladı.hocam aklıma bu sabah bısıy geldı.cocugun kusmaya basladıgı aksam kayınvalıdemdeydık.pastorıze sut yoktu kaynattım bısıy olmaz dedı dısardan alınan sutlerle yaptım mamasını.zaten ıstahsız oldugu ıcın bıkac kasıuk dolu dolu yedırebılmıstım.o gece basladı cocuk kusmaya.bu sutten dolayı yanı cocuk bundan mıkrop kappıs olabılırmı?oyleyse yapılacak sey nedır ve cocuga ne derece zarar vermıstır
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2009 Saat 11:36
İshal daima mikroplu bir gıdanın yenilmesi ile olur. Akşam içtiği süttenmi oldu, bilemem, başka bir şeyden de olabilir. Netice olarak, korkulacak bir şey yok, arkadan ishalin başlaması ile kusma geçerse bu sıradan, bakteriyel bir ishaldir, ilaçsız geçer. Eğer kusma devam ederse, bu "Rotavirus" ishalidir, bu uzun sürer. Buna da yapılacak bir şey yoktur. Bol sıvı verin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 18:20
hocam cocugu dun gece yıne acıle goturduk kucagıma yıgılıp kalmıstı.ıshalıde basladı kusma devam.hemen serum taktılar kan tahlılı ve gaıta ıstedıler kanı verdık fakat gaıta veremedık.ıshalı bundan 2 ay oncekı kadar agır tutmadı.gunde 1 veya ıkı kez bezınden tasacak sekılde cok bol yapıyor ama 2 ay oncekı gıbı sık sık kazına kazına degıl.serumdan hemen sonra cocuga sankı motor takmısız bır fırladı gece 00.30 a kadar hıc durmadan gulucukler atarak oyun oynadı.bugunse kusma ve ıshal devam bır ıkı kasıkta olsa pırınc unu ve sutle hazırlanmıs mamasından yedırebıldım.3 aylıkken hemsırelere hıperaktıfmıdır nedır bu dedırtecek kadar aktıf bır cocuk sımdı oturdugu yerde ruzgar alıyor sankı.bu lanet mıkroptan kesın ve sonsuza dek kurtulmanın bı yolu yokmudur.2 ayda bır ıshal kusma cocuk perısan oldu.bıcareyım nerden nasıl oluyor onu anlamıyorum.cok kotu bı his bu.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 20:35
Yediklerine içtiklerine dikkat edeceksiniz.. Birde 10. aydan sonra çocuklarda bir "pislik devresi" başlar. Evdeki terlik ve ayakkabı altlarını yalarlar, çöp tenekesinin içimdekilerini yerler, alafranganın içine ellerini sokup cop-cop oynarlar.Bu devre 2 yaşına kadar sürer.Çavuş gibi peşini kollamanız gerekir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 23:20
haklısınız hocam yarım saat once elınden terlıgımı aldım agzındaydı.sabahta emekleyerek wc ye gırmeye calısıyordu.ben hayır yapma sakın gıbı unlemler kullanıncada sınsı sınsı guluyo maymun.tesekkurler hocam ellerınıze saglık.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.