Merhabalar sevgili hocam , Mardin / Dargeçit Devlet hastanesinde labaorant olarak çalışıyorum. 10 gündür tüm yazılarınızı okudum . Burada çocuk doktoru olmadığı için sorularımı sizinle paylaşmak isityorum. Çünkü sizin yazmış olduğunuz yazıları okuduktan sonra oğluma inek sütü veriyorum ve sizin söylediklerini uygulamaya çalışıyorum.
oğlum 13 martta 3100 gr ve 49 cm olarak doğdu. Anne sütünü 2.5 aylıkken almamaya başladı ama ben sağarak sadece anne sütüyle 4 ay besledim. Doğdugundan beri kusuyor, çukurova ünv. götürdüğümde kilo alıyor sorun değil kusması dediler. Mardin'de götürdüğüm doktor motillum diye bir şurup verdi yine kustu ne yediyse. Rutin idar testi yaptım hiç enfeksiyonu yok, idrarı berrak ve tertemiz. Boğaz enf., kulakta bir sorun yok. Sonunda mama kullanmaktan başka çarem kalmadı. Humana ar kusan bebek maması aldım, kusması kesildi. Yalnız ek gıda veriyorum onları kusuyor hala. Biberonla beslenmesi ise sadece uyurken. gözü açııkken hayatta biberon almıyor ve ittiriyor diliyle. Bugün inek sütü ile ( kutu süt) kahvaltı hazırladım sabah 8:30 da yedi zorlada olsa. Akşam 6:00 ya kadar ne verdimse almadı. arada kustu tabii, kusması fışkırı tarzda değil. Eğer zorlar isem yemesi için o zmaan fışkırarak kusuyor. Şimdi 6350 gr 64 cm boyunda.
Bana ne yapmamı önerirsiniz sayın Hocam. Artık oğlumun beslenme saatinin gelmesini dahi istemiyorum ya da kucağıma almak sürekli kusuyor. Şimdilik multitabs veriyorum , başka ilaç vermiyorum.
Cevabınızı merakla bekliyorum ...