Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bayram hastalıkları(grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbayram hastalıkları(grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gulshenidil Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: bayram hastalıkları(grip)
    Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2009 Saat 11:29
hocam merhabalar sanırım bayram sonrasında fazlaca insanla muhatab olma sonucu bebeğimin burun tıkanıklığı başladı geceden beri....kızım şu an 6 aylık ve bugüne kadar hiç hastalık sorunu veya ateş yükselmesi yaşamadık ama ben geceden beri geçmiş makaleleri okudum ve akşam serum fizyololoji damlattım burnuna bugünde cold-mix alacağım.....bal ve limon demişsiniz bunu 6 aylık kızıma kullanabilir miyim.....ateşi yok yalnızca burun tıkanıklığı ve biraz su gibi akıntı ayrıca bu sabah öksürük gibi başladı .....şimdi ilaç kullanmadan serum fizyoloji ve cold-mixle çaresine bakacağım değil mi...?.....hangi hallerde dr.düşünülmeli? ve başkaca tavsiyesiniz var mı?
bil ki anne/baba limandır hava açar demir alırsın.bir fırtına patlar yanaşırsın.ne liman gücenir teknelere.ne biz güceniriz sana.sen iyi havalarda hep denizde ol,ama fırtınaya yakalanmadan dön isteriz
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2009 Saat 22:23
tekrar biz hocam.....bu sabah size üstteki yazıyı yazdıktan sonra kızıma ben işte olduğum için babaannesi ve dedesi kızımı doktora götürmekte ısrar ettiler....ben hem ilgisiz anne imajı yaratmamak adına( doktora bile götürmüyor ilgisiz gibi) hemde doktorun hangi ilaçları vereceği merakıyla tamam dedim ve doktorumuz grip geçiriyor demiş....verdiği ilaçlar....
otrivine
a-ferin plus
brıcanyl şurup

verilmemesi hususunda hemfikirseniz ona göre hareket edeceğim.....şimdiden teşekkür ederim
bil ki anne/baba limandır hava açar demir alırsın.bir fırtına patlar yanaşırsın.ne liman gücenir teknelere.ne biz güceniriz sana.sen iyi havalarda hep denizde ol,ama fırtınaya yakalanmadan dön isteriz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118307
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2009 Saat 11:38
Sözüm ona, uyanık doktor, Grip ise, Aferin iyi gelecek, Astım ise, Bricanyl iyi gelecek. Hangisi iyi gelirse hesabı...İki ilaçda 6 aylıkta sakıncalı. Hele Aferin'in içini bir okuyun, 3 yaşından evvel bile verilmez. Ayrıca bu tür ilaçlar, sadece vücudun gribe karşı tepkisini yatıştırdığından, hastalık daha kötü olur. Her iki ilacıda kullanmayın. Limonlu baldan çekinip bu ilaçları kullanmak, biraz çelişki... Limolu balı, limonata gibi hazırlayıp verin..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2009 Saat 12:22
teşekkür ederim hocam bunu büyüklere anlatmak o kadar zor ki.....ben sizi sürekli takip ettiğimden nasıl bir yol izlemem gerektiğini biliyordum ama gelin görün ki bunu büyüklerer izah etmek ölüm....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2009 Saat 13:58
Bunlar, vakti-zamanında, "Rayma" bileziklerinin herşeye iyi geldiğine inanan ve para verip bileklerine takan insanlar.. LOLLOL
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 13:19
dün konuştuktan sonra tüm ilaçları kestik ve serumfizyoloji,cold-mix ve limon bal muhteşem üçlüsüne geçiş yaptık şimdi evi aradım kızının keyfi çok yerinde dediler.....üşütmekten değil ama sormadan edemiyeceğim Embarrassed banyo yapmasında ve dışarıda hava aldırmamızda bir sorun yoktur değil mi hocam....birde bu bal limondan başka zencefil ve karabiber kullanımını yapabilir miyim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 14:21
Zencefil ve karabiberi, biraz acı olduklarından, büyüklerde kullanıyoruz. Banyo iyi bile gelir, soğuk havada aşırı süre kalırsa, direnci düşebilir. HASTALIK YAPMAZ, MEVCUT HASTALIĞIN DERECESİ ARTAR.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.