Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beslenme ek gıda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeslenme ek gıda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
beniminam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Konu: beslenme ek gıda
    Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2009 Saat 13:27

Kadir Bey merhaba,

4 ay bir haftalık bir kızım var anne sütü alıyor.bir öğünde mama veriyorum. en son geçen haftaki kontrolümüzde doktorumuz meyve püresine başlayabileceğimizi söyledi. 3 gün bir meyve daha sonraki 3 gün başka meyveyi denememizi söyledi. ilk gün 3 kaşık 2.gün 4 kaşık 3. günde 5 kaşık olmak üzere milupanın kavanozdaki meyve pürelerinden elma-şeftali karışımından yedirdik. ayrıca çalışmaya başladıım için bir öğünde milupanın sütlü pirinçli kaşık muhallebisi var ondan verdim. sizce uygunmu nasıl devam etmeliyim.
ayrıca kızım 3 gecedir flan ağlayarak uyanıyor dün gece sürekli ağladı acaba meyvemi fazla geldi diye düşünüyorum. kakasını 2-3 güne bir yapardı son 3 gündür her gün 2 defa falan yapıyor dün en son 3 defa yaptı. acaba uyumama sebebi karın ağrısı olabilirmi. çünkü en son yarım paranox fitil verdim ondan sonra uyudu.
teşekkürler şimdiden
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120397
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2009 Saat 13:37
Elma-şeftali, fazla verirsen kabızlık yaabilir. Meyva püresi verdiğin gün kaşık maması verme ki, hangisi dokunuyor anlayabilelim..
Yukarı Dön
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2009 Saat 23:10
Merhaba Kadir bey, aynı konudan devam etmek istedim.
kızım 6.5 aylık oldu.. ek gıdalar geçtik hatta gunluk sebze çorbasına et koymaya da başladık. 3 sorum var size;
1. kızım zor kakasını yapıyo tane tane yapıyo dyebilirim.bacaklarını hafif havaya kaldırarak ıkınıyo. ama yapamıyo. dün gliserin fitil verdim. bir süre sonra çoka z ve açık renk sanki azcık beze bulaşmışl gibi kakası çıktı. fitille beraber. belki erken fitili çıkartı diye yeniden denedim. birşey çıkmadı. sadece fitil çıktı. yani kabız değil mi anlamadık. babası da "demekki yedikleri yarıyo" dediConfused  sütlü pirinç maması veriyodum ve çorbasına patates ekliyordum. kestim bunları. ben mi yanlış anlıyorum ıkınmalarını acaba?

2. yazdığım gibi sebze çorbasına artık et eklemeye başladık. günlük 20 gr yeterli mi, artırmalımıyım ilk olarak bugun başladık. ayrıca kırmızı mercimek verebilirmiyim? gaz sorunu olur mu?

3. bugun yine burnunun aktığını gördüm. hatta öğlen uykusundan uyandıracak şekilde tıkanmıştı. bunu yazarken de ağlayarak uyandı. dikkatimi çekti 2 diş çıkarttı. ve her birini çıkarttığı zaman da böyle hastalanmıştı. diş çıkaracağı zaman hastalanabilir mi? gece üstünü açıyo, yapabildiğim kadar örtuyorum. kışlık tulum giydirmeye başlamalımıyım? giydirirsem de yeterli olur mu, ayrıca battaniye örtmek gerekirmi?
şimdiden teşekkürler..

Düzenleyen *canımkızım* - 29 Eyl 2009 Saat 23:11
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120397
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2009 Saat 10:30
Pirinç, patates, muz ve elma kabızlık yapar. Zaten şart bir gıda da değiller. Eti, bir lokma kadardan başla giderek arttır. En az bir kuru köfte kadar olsun. Alırsa daha fazlasınıda alabilir, bir zararı olmaz. Yemek yapmasını biliyorsanız, "sebze çorbasına" gerek yoktur. Evde pişen kıymalı sebzelerden verebilirsiniz. Sebze çorbasını Amerikelı anneler gibi yemek yapmasını bilmeyenlere anlatıyoruz. Giydirme ve üstünü örtmede kendinizi örnek alın, siz kendinize ne uyguluyorsanız çocuğa da öyle davranın...

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 30 Eyl 2009 Saat 10:30
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.