iyi günler Dr Bey,
oğlum 17 Ocak 2009 da 3100 gr 48 cm olarak doğdu. ilk 6 ay sadece annesütüyle beslendi, daha sonra devamsütüne ve ekgıdalara geçtik fakat genelde iştahsız bir çocuk. annesütünü bile alsın diye yapmadığım kalmadı, neredeyse 4. aydan sonra hep uyku hallerini kolladım emzirmek için, hala da aynı usülle devam ediyorum.. 8 aylık kilosu 7 000 gr, boy 70 cm, baş çevresi 43,5 cm. sizi 15 gündür takip ediyorum ve yeme düzenimizi de sizin dediğiniz gibi değiştirdik. günde enaz 1 köfte kadar et-tavuk-balık(genelde kıymalı sebze yemeği), 1 şeftali büyüklüğünde meyve, ve sütlü öğünler hazırlıyorum. ama dediğim gibi iştahımız az, süt ve yogurt dışındakileri yedirmekte zorlanıyorum. kalsiyumun da fazlasının zararlı olduğunu okudum, sizce bu yaştaki bir çocuk günde en fazla ne kadar süt ve ürünlerini tüketebilir?
bir de biz Mısır'da yaşıyoruz. burdaki Dr. calci-cal diye bir şurup verdi, günde 5 ml verin dedi.
5 ml calci-cal ; 50 mg calcium levulinate
1000 iu vitamin D3
10 mcg vitamin B12 içermekte...
bu kadar süt ve ürünlerini tüketen bir çocuğa bu ilacı vermeye devam etmeli miyim? (birkaç gündür vermiyorum)
bu arada çok teşekkür ederiz, bize "doğru bildiğimiz yanlışları" öğrettiğiniz için..