Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ascioglu
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
|
Konu: Domuz gribi aşısı.... Gönderim Zamanı: 25 Eki 2009 Saat 12:21 |
Merhaba Kadir Bey;
Domuz gribinin çok abartılmaması gerektiğini söylüyorsunuz.Ama diğer taraftan domuz gribi aşısınıda yaptırmamızı istiyorsunuz.Benim kafam çok karıştı.Televizyonda çıkan doktorların yarısı yaptırın, yarısı kesinlikle yaptırmayın diyo....Yanlış anlamayın size güvenmemek değil ama söz konusu olan insanın çocuğu olunca ufacık bir riskte olsa göze almak istemiyor....Ben bu konuda sizden daha detaylı bilgi istiyorum.
Amerikada bir sürü insanın aşılandığını ama Türkiye ye gelen aşıların hazırlanma süresi çok kısa olduğundan içinde farklı maddeler olduğu ve bunlarında bir süre sonra ciddi zararlarının olacağı söyleniyor....Her ülke için ayrımı hazırlanıyor bu aşılar ?
Okula giden bir oğlum var(8 yaşında) , 21 aylıkta bir kızım var yani aşılama takviminde ilk aşılanacaklar arasındayız.Bir süre sonra okuldan eve yazı gelecek yaptıracakmısınız diye izin isteyecekler ne yapacağımızı şaşırdık lütfen yardım edin......
şimdiden çok teşekkür ederim....
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117923
|
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2009 Saat 15:42 |
Şu anda, havalar sıcak iken o kadar önemli değil ama Aralık-Ocak aylarında çok ağır seyredecek. Şimdiden aşılanmanızda fayda var. Bu aylarda yakalananlar nisbeten hafif geçirecek. Aşı aleyhindeki laflar palavra.. Ben "Hıfsıssıhha" enstitüsünün onayına bakarım.Orası onayladı ise, gözüm kapalı yaparım. Gerisi palavradır...Okulda yapacağız derlerse, yaptıracaksınız... Yaptırmayan sonucuna katlanır.. Kış geldiğinde hastalığı böyle kolay atlatamayacaksınız...Bana kalsa, ben okulları tatil etmezdim.. Herhalde derdimi anlatabildim...
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 25 Eki 2009 Saat 15:43
|
 |
kaymağım
Üye
Puanlar: 106
|
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2009 Saat 16:08 |
hocam bugün int.sitelerine düşen haber doğrusu çok tedirgin etti .ABD de aşıyı olan genç kız yürüme yetisini kaybetmiş.bu habere ne dersiniz hocam
aşı olsak olmuyo ,olmasak olmuyo kafamız fena halde karıştı napıcaz hocam
|
 |
toprakipek
Katılımcı Üye
Puanlar: 183
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2009 Saat 02:24 |
Ben başka birşey sormak istiyorum Kadir bey. Sizden öğrendiğim bilgiyle Vücutta bir mikrop varsa o mikrop bir sıvı salgılar ve başka mikropların girmesine izin vermez diyorsunuz . Peki biz şimdi mesela ailece gribiz son 20 gündür de öksürmüyoruz neredeyse havlıyoruz,boğuluyoruz,sonunda kusuyoruz.Domuz gribi bizim vücudumuza giremezmi şuan ? Komik belki ama peşpeşe grip olunca hepimiz, dedimki yaw yakınmayın Hocamdan böyle birşey duymuştum. Allah sanırım bizi şuanda böyle koruyor  Evdekiler bayağı rahatladı bu teorimden sonra   Zaten bu konuda çok panik yapmıyorum zira kötü ne düşünürsek onu çekeriz kendimize...Olacaksa olacak yapacak birşey yok.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117923
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2009 Saat 13:31 |
Virusların böyle bir özellikleri vardır. Salgılanan madde "İnterferon" maddesidir. Bu madde birinci virus vücuttaki işini bitirmeden ikinci bir vrüsün vücuda girmesini önler. Bu sebeple, Kızamık geçiren birisine Kabakulak veya Suçiçeği bulaştıramazsınız. Gene bu sebeplerle, vücut basit, ateş yapmayan bir virusla enfekte olduğunda, vücut bu virusun gitmesini istemez, mücadele etmez, ateşi çıkartmaz... Dikkat edin, ateşsiz başlayan gripler o yüzden uzun sürerler.
|
 |
karengürsel
Üye
Puanlar: 72
|
Gönderim Zamanı: 26 Eki 2009 Saat 22:18 |
doktor bey domuz gribinin 2 yaş altı çocuklarda ateş yapmadığını yazıo gazeteler peki nasıl anlıycaz şimdiden teşekkürler sabrınız için çok evhamlıyız dimi
|
krngrsl
|
 |
ascioglu
Üye
Puanlar: 58
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 08:50 |
Valla arkadaşlar bana göre bu evham değil, bu konuda yetkili birisi çıkıpta adam gibi bir açıkmaya yapmıyorki.Belirtilerini okuduğum heryerde birbirinden farklı şeyler var...Her doktorun görüşü aşı konusunda da olduğu gibi farklı...Aşının onayı şuralardan alındı.Yaptırırsanız yan etkileri şunlar,yaptırmazsanız bunlar... Bizde bilmediğimiz şeyden korkuyoruz normal olarak.Ben hergün sağlık bakanlığının sitesine bakıyorum bir açıklama varmı diye maalesef ki yok.....Eczanede satılan birşey değilki alıpta prosfektüsünü okuyalım...
|
 |
kaymağım
Üye
Puanlar: 106
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 10:10 |
norveçde hamile ve 6yaşın altına aşı yapılmıyomuş her ülke farklı uyguluyo galiba bu aşıyı bizde ne yapacağımızı şaşırdık
|
 |