Hocam Merhabalar,
Kızım 9,5 aylık, zaditen kullanıyorum 2x8 damla..inek sütü proteini alerjisi ve çoklu gıda alerjisi var.. şu aralar neredeyse hiçbirşey yemiyor, alttan iki dişi 1,5 ay önce çıkmıştı acaba üstler de mi çıkıyor, görünürde birşey yok, flor veya kalsiyum ilacı kullanmaya gerek var mı acaba?.. beni de emmiyor da sağdığım anne sütünü kaşıkla ya da biberonla az alıyor.. pregomin'i sebze çorbasını yemiyor..son 1 ayda 200 gr. civarında kilo almış.. zaditen yerine sipraktin kullanılabilir mi? sipraktin gıda alerjisinde etkili midir? çünkü bebeğimdeki alerji belirtileri hem deride hem de gastrointestinalsistemde görülmüştü ve çok ağırdı.. (kanlı kakalar, ishal, reflü.. 2-3 ay sürdü hâlâ da popoda kızarıklık, deride egzama ve yememe mecut)
zaditeni bırakınca hiç birşey yememeye başladığı için bırakıp alerji ve karaciğer testlerini yaptıramıyoruz. acaba 3 gün bırakıp testleri öyle yaptırsak nasıl olur, yanlış çıkar mı sonuçlar?..
bir de ben inek sütü ürünleri kullanmıyorum, turunçgiller, yumurta domates, tahin, kereviz v.b. alerjik gıdaları tüketmiyorum..acaba sütümün kalitesi düşer mi, bir de 2 sene sadece anne sütü ile beslenen hastalarım var demiştiniz, 1. seneden sonra anne sütünün besleyiciliği azalır mı acaba?
son bir soru: acaba 9,5 aylık bebeğin kafa çevresi ve boyu kaç cm. olmalıdır. 44,2 cm. / 70 cm boy az mıdır? cevaplayabilirseniz çok memnun olurum, çok teşekkürler,