Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yemek Sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYemek Sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
BallıNehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: Yemek Sorunu
    Gönderim Zamanı: 12 Haz 2010 Saat 23:04
Merhaba Kadir bey;
1 yıldır sizi takip ediyorum.Forumlarda cevapladığınız tüm soruları okudum ve çoğunu uyguladım.
Kızım 26/08/2008 doğumlu.11 aylıkken inek sütüne başladık.Demir ilacını zaten kendi isteğimle 7 aylıkkken bırakmıştım.İlaç karşıtıyım.Kendimde kullanmam.Hergün hala etli yemekle besleniyoruz.Bu tarz beslenmeyle kızım inanılmaz uzadı ve kilo aldı.Ağırlık et ve süt .Günde 600 ml-900 ml arası süt içiyor.Artık maalesef yumurta ve peynir yemiyor.Peynir verdiğimde midesi kalkıyor.Ve diğer yemekleride red etmeye başladı.Süte çok fazla düştü.Gün içinde biberon sürekli elinde.(12 kg boyu 85 cm üstü 86 yada 87 olabilir.(36 hafta 5 günlük 50 cm 3160gr doğdu)
Artık nasıl bir beslenme programı izlemeliyim?2 yaşına geliyor.kaç öğün beslenmeli?yumurta yememesi onda ne gibi bir eksiğe neden olur?Süt ağırlıklı beslenmeyi sadece sabah ve akşam yatarken versem nasıl olur?
Çok teşekkür ederim:)

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2010 Saat 20:44
Süt içen çocuğun peynir yemesi şart değil. Et yiyeninde yumurta yemesi şart değil..Beslenmesine aynen devam edin.
Yukarı Dön
minnya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2010 Saat 14:49
kadir bey merhaba
benim 15 aylık bir kızım var.(11 mart 2009 doğumlu.40 haftanın sonunda dünyaya geldi.52cm 3200g) şuanki boyu 80cm kilosu da 8900g .
anne sütüne hala devam ediyoruz ama ek gıdada oldukça inatçı.inek sütünü günde yaklaşık 250ml içiyor yaklaşık on gündür.daha önce hiç içmiyordu.yumurta,peynir yemiyor.?kahvaltıya ben de krep yapıyorum ancak o zaman almış alıyor bu saydıklarımı.yoğurdu çok az yiyor.karşı olmama rağmen çaresizlikten hazır meyveli yoğurt aldım ancak onu yiyor bu da beni düşündürüyor?
çorba deseniz nadiran yayla çorbası onu da 1 kase içtiği nadirdir.çorbaya et katığım zaman ağzına almıyor.bir ara kızarmış tavuk balık  eti yiyordu bu aralar onu da yemiyor.
bu iştahsızlık ek gıdaya başladığımızdan beri geçmedi.6.ayı doldurduktan sonra başladık ek gıdaya acaba geç mi kaldık? hala anne sütü alıyor olması da yemek yemesini engelliyor olabilir mi acaba bıraktırmalı mıyım???
cevabınıza şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.