hocam merhaba,
size daha önce kızımın gelişim sıkıntısından kısaca bahsetmiştim ancak konu başlığı farklı olduğu için ayrıntıya girmemiştim. hastalığı düzelince yemek yemeye de başlar belki diye ümitleniyordum ancak nafile- kızım gün boyunca bir iki kiraz ve birkaç kaşık yoğurt dışında hiçbirşey yemiyor. uyandığı andan itibaren belki sever- kabul eder diye binbir çeşit gıda deniyorum fakat ağzına bile sürmeden ağlıyor- karşı çıkıyor. zorla vermeye çabalıyorum, yüzü gözü yemek doluyor ve genzine kaçacak boğulacak diye de ödüm kopuyor. ayrıca doktor ısrar etmememi, davranış bozukluğunun tedavisinin daha zor olduğunu söylemişti, ancak ısrarsız asla birşey yediremiyorum.
anne sütü alıyor fakat anne sütü 4. ayda dahi yetersizdi, hala az, onunla doyması mümkün değil. şu an 10 aylık, 7.6 kilo 70 cm ve 6.aydan itibaren 4 ayda toplam sadece 100 gr. aldı. öyle hareketli bir çocuk da değil, ne emekliyor ne yürüyor. oturduğu yerden ağlıyor birşey istediğinde. dr. yapması gereken temel hareketleri yaptığını söylemişti ancak akranlarının, hatta ondan 3-4 ay küçüklerin bile hareketlerini yapmıyor(yuvarlanmıyor, düz dönse ters-ters dönse düz dönmüyor vs.)
son kan sayımı şöyle idi: WBC: 11.20 GRA:7.56 HGB:10.3 HCT:32.26 MCV:70 MCH:22.5 RDW:16.3 PLT:605 MPV:7.3 PDWs:9.0
dr. her gün et yedir demişti, siz günlük 500 ml. süt diyorsunuz fakat ben bunların gr. mını veremiyorum. ve bu mücadele benim de kızımın da psikolojisini bozuyor gitgide- farkındayım.
lütfen birşeyler tavsiye edin...
şimdiden teşekkürler.