Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - NE OLUYO ANLAMIYORUM
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumNE OLUYO ANLAMIYORUM

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
agunduz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: NE OLUYO ANLAMIYORUM
    Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 09:52

Arkadaşımın bebeği 5 aylıkken ek gıdaya geçti anne sütü yetmediği için,yalnız sürekli pirinç unu yemiş, başka bişey yememiş, sonra birden kabızla birlikte ateş olmuş, doktor pirinç unundan olduğunu söölemiş, ateşi 38 lerer kadar çıkmış, vimax, vimfort ve debrigat ilaçlarını vermiş, bu iaçları kullandıktan sonra 3. gün ishal başlamış ve ateşi yine 39,5 a çıkmış, ateş düşürücüyle bugün düşmüş, boğazında da şişilik olduğunu söylemiş doktor , vimax antibiyotiği bitirene kadar kullan demiş, bu ilaçlara devam etsin mi hocam, şuan ateşide düşmüş, ishalide geçmiş, birden bire ne oluyo anlamadık, çorumda önerebileceğiniz bi doktor var mı?

Hocam çok özür dilerim antibiyotiğin adı vimaks mış

Düzenleyen yasemin - 13 Ağu 2010 Saat 10:56
Yukarı Dön
agunduz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 10:17

Hocam çok çok özür dileyerek affınınza sığınıyorum, telefonda kodlama hatası oldu,  yanlış yazmışım, okuyunca fark etmiş arkadaşım mesaj attıda şimdi ilaçların isimlerini

zimaks antibiyotik
zimfort diye bi ilaç
debridat diye bir ilaç
  terkrar çok özür dilerim hocam ilaç isimlerindeki hatadan dolayı

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 13:29
Kabızlığı pirinç unundan... Süte geçsinler. Zimax'ın 17 kilo altındaki çocuklara verilmesi çok zor, dozunu ayarlamakta zorluk vardır. 5 kilo civarındaki bir çocuk ( kilo başına 10mg. verilir ve 1 ölçek 200mg. dır) için; Günde bir defa  1/4 ölçek ve en fazla 3 gün alabilir... Bütün ilaçları kessinler. İshal için ilaç kullanmıyoruz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Ağu 2010 Saat 13:32
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.