Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - birkaç soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbirkaç soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
azyeb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Konu: birkaç soru
    Gönderim Zamanı: 23 Eki 2010 Saat 00:55
merhaba kadir bey birkaç sorum olacak size

1- 9.5 aylık kızım var.bugünlerde gözlerini ovarak kaşıyor özellikle sabah uykudan kalkınca ve gün boyunca devam ediyor.aynı şekilde kafasınıda kaşıyor.dr a götürdüm zyrtec şurup 2 ay boyunca 1 tatlı kş.ve günde 2x2 zaditen göz damlası kaşıntısı geçene kadar kullan dedi.sizce tedavi nasıl.

2- 2 aydır kaka problemi var.bazen çok ıkınarak oldukça koyu kıvamda bazen macun kıvamında çok kötü kokan kaka yapıyor.dr parazit olabilir test yapalım dedi.sizce yaptırsam doğru sonuca ulaşırmıyım.

3- kaka problemiyle birlikte geçmeyen pişik problemimiz var.bepanthen-perednol-oksitin-hametan-oro çinko krem şu ana kadar kullandığım kremler ama tam geçiren olmadı.perednol işe yarıyor gibi ama tekrar başa dönüyor.siz ne tavsiye edersiniz.

4- kızımın kilosu 8.600 boyu 70 cm.çok iştahsız.yemek yemiyor pek.oynatarak yediriyorum ama 1 kaseyi bitirdiği sayılıdır.ilk tercihi mama oluyor.bazen onuda içmiyor.mamayı azaltıyorum yinede yemiyor.herşeyden yesin istiyorum ama olmuyor.süte geçmek istiyorum artık.açık sütü kaynattıktan sonra kullansam bir zararı olurmu.

çok uzun oldu kusura bakmayın tek seferde sormak istedim.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118093
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2010 Saat 10:44
1- Allerji ile alakası yok, Çok terletmeyin, odası çok sıcak olmasın.
2- Anlattığınız kaka durumu ile, parazit olma ihtimalinin hiçbir bağlantısı yok, tamamen uydurma bilgi. Boşuna tahlillerle uğraşmayın.
3- Pişiği için: Günde 2 defa "Ultralan pomat" sürün, geri kalan her açtığınızda, "Nivea pişik kremi" kullanın. Birde her krem den önce, eczanede hazırlatacağınız, "Eau borique %3 sol. " ile poposunu nemlendirin.
4- Gelişmesi yaşına uygun, daha zorlarsanız, şişmanlama riski var. Açık sütten ziyade, kutu sütlerini tercih ediyorum... Eğer temin edemiyorsanız, açık sütü vermeden önce "1 taşım" kaynatmanız yeterlidir. Ayrıca bir şekilde kaymağıda yedirmeniz lazım, yoksa, kabızlık olur.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.