Sayın Kadir Bey,
Forumunuzu Dubai'den bir okurunuz sayesinde yeni keşfettim, benim size sormak istediğim Purpura hastalığı ile ilgili bilgiler.
Oğlum 7 yaşında, 1,5 ay önce bacaklarında morarma ve kızarmalarla acile götürdük, böcek sokması dediler, çok da iyi bir hastaneydi,güvendik, iğne yapıp eve yolladırlar, ama morluklar ve şişlikler 1 hafta geçmedi hemen kan uzmanı doktorumuza götürdük, aklımıza gelen her kötü hastalığın testi taraması yapıldı, şükür hepsi temiz çıktı ürtiker benzeri rahatsızlık dedi doktorumuz, kaşıntı pomadı ve ağrı kesici aldık, şikayetlerimiz 4 hafta da azaldı geçti, ancak geçen hafta yeniledi, ayakları şişti morardı, kan topladı, üstüne basamadı, bu sefer doktorumuz cildiyeye yönlendirdi, cildiye oğluma Purpura teşhisi koydu, damarsal olan çeşidi dedi, bu hastalığın sebebi bilinmediğini, bilim adamlarının bunun nedenini ve çaresini bulamadıklarını söyledi, tedavi olarak hafif kortizonlu antibiyotik vereceğini belirtti, tekrarlar mı tekrarlamaz mı bilemem, geçer mi geçmez mi bilemem dedi, açıkcası çok tatmin olmadık, yine tüm testler taramalar yapıldı, böbrek,şeker ve kan taramalarımız temiz çıktı. İdrar ve gaita temiz çıktı. Şimdi sizden isteğim bana bu hastalıkla ilgili bilgiler verebilirseniz çok sevinirim. Ayrıca bu hastalığı yaşayan aileler varsa deneyimlerini benimle paylaşabilirler mi? Neler yapıyorlar, ilaç kullanmak gerekiyor mu? Bitkisel tedavi alternatifleri var mı? Yoksa her olduğunda hormonlu iğneler mi yaptırmak zorunda kalacağız? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Bize bilgi verip yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
Sizden haber bekliyorum.
Saygılarımla
Esra YILDIRIM