Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pnömoni
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumpnömoni

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meyramayer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 18 Oca 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: pnömoni
    Gönderim Zamanı: 22 Şub 2011 Saat 09:22
İyi Günler Özkan Bey
13 aylık bir oğlum var.10 aylıkken viral pnömoni geçirdi hemogram ve crp si normaldi.Başlangıçta burun akıntısı öksürük ve hafif ateş vardı ilk gün doktora götürdüğümde korkulacak bir durum yok basit bi nezle grip dedi ve sadece aktıdem verdi.Fakat tablo gitgide kötüleşti 2 gün sonra tekrar götürdük makrol ve asist verildi düzelme olmadı 2 gün sonra bu kez ventolin şurup ve sekrol verildi asist iptal edildi.Benim öğrenmek istediğim bu tür hastalıklarda asist kullanımı doğrumu bizim tablomuzun kötüye gitmesinde asist verilmiş olması sebep olabilir mi.Diğer sorum ise ventolin şurup mu daha etkili ve az zararlıdır nebul olan mı? oğlum 13 aylık olduğu için nebul kullanımında chammer diye bir alet aldırdı doktorumuz bize onunla nebul verdik çocuğa etkili midir sizce.Ayrıca total ıge testi 86 çıktı çocuğunuz allerjik yapıda ve sürekli bronşit olacak dedi doktor bize şimdi elim yüreğimde yine mi bronşit olacak diye.çok karışık oldu belki ama sorularımı cevaplarsanız çok mutluluk duyarım.
İyi Günler 
Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Şub 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2011 Saat 21:58
Viral pnömoni tanım olarak viral enfeksiyonlara sekonder gelişen, zatürredir. Özellikle bebeklerde hamilelerde, yaşlılarda, çok ağır bir seyreden bir tablodur. Muhtemelen sizin yaşadığınız tablo bronşiolitti. Bunda da ventolin, asist veya sekrol gibi balgam söktürücüler ve üzerine bakteriyal enfeksiyon eklendiği düşünülürse antibiyotikler kullanılır. Bronşiolit özellikle bu çağdaki bebeklerde büyük oranlarda viral enfeksiyonlara bağlıdır. Bebeğinizin alerji testinin yüksek olması çok fazla birşey ifade etmiyor. Bunun sık sık enfeksiyon geçirmekle pek bir alakası yoktur. Sadece, bebeğinizin alerjik bir bünyeye sahip olabileceğini sık sık öksürük ve nefes darlığı atakları, yani astım atakları olabileceğini düşündürenama asla bununla ilgili size kesin birşeyin söylenemeyeceği bir durumdur. Belki şuan tekrar yaptırsanız testin sonucu bambaşka cıkacaktır. Asist kullanımı eğer balgam atımı mümkün değilse, balgam çok koyu kıvamdaysa faydalı olan birşeydir. Açıkcası pek zarar verebilecek bir ilaç değildir. Ventolin şurup ve ventolin nebül kullanımına gelince; nebül şuruptan çok daha etkindir. Aerochamber kullanımı iyi bir yöntemdir. bu konuda bir yanlış yapıldığını düşünmüyorum. öncelikle şunu bilmeniz lazım, çocuklar bu çağlarda sık sık enfeksiyon geçirebilir. Bunun onun hayatına geleceğine bir etkisi yoktur. Genellikle bağışıklık sistemnin daha da güçlenmesine yol açar. önemli olan büyüme gelişme geriliği yapmamasıdır.
Yukarı Dön
meyramayer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 18 Oca 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2011 Saat 14:25
Özkan Bey zaman ayarıp sorumu cevapladığınız için çok çok teşekkür ederim.
İyi günler İyi çalışmalar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.