Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ek besini reddediyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEk besini reddediyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysegnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 134
Mesajın Direkt Linki Konu: Ek besini reddediyor
    Gönderim Zamanı: 26 Mar 2011 Saat 00:51
Hocam Kızım 6ay 10günlük 7780gr ve 67,5cm. 6 ay kontrolünde geçen aya göre 230gr almış normalde ayda 400-500gr alması gerekiyormuş bu yüzden ek besine başladık ama kızım kesinlikle ek besini reddediyor dudaklarını kitliyor açmak ne mümkün, ısrar etmek istemiyorum, etsemde başarılı olamıyorum. ona özel hazırladığım sebze çorbasını yemedi fakat kendimize yaptığımız mercime çorbasını ve sebze çorbasını büyüklerimiz teklif etti 1-2kaşık yedi. mamayıda yemiyor cici bebede yemedi meyveyide yemek istemiyor. Yoğurdu sevdi gibi 1-2kaşık yedi. Ne yapmalıyım nasıl beslemeliyim vede mama hangi mamalardan kullanmalıyım yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz şimdiden çok teşekkür ediyorum
Yukarı Dön
aysegnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2011 Saat 00:56
Birde hocam benide çok az emiyor en fazla 2-3dk memede kalıyor. suda içmek istemiyor zaman zaman zorla veriyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119428
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2011 Saat 11:04
Düzeltmeye nereden başlasakki??
1- Kilo alması gayet iyi, daha evvelce fazla kilo aldığından, bir müddet iştasız olması normaldir. Çocuk, 7.5 aylık kız kilosunda..
2- Her ay 400-500gram alacak bilgisi yanlış, her ay aldığı kilo azalacak..
       6-7 ay arasında:300gram
       7-8 ay arasında:300 gram
       8-9 ay arasında:250 gram.. gibi..
3-Sebze çorbası yemek yapmasını bilmeyen Amerikalı anneler için Amerikalı doktorlar tarafından icat edilmiştir.. Yemek yapması bilenlerin "sebze çorbaları" ile uğraşmaları tamamen doktor tuzağıdır, her ay gitmek zorunda tutulursunuz, zira bu ay; maydanoz, öbür ay kabak ilave edilecektir, bir türlü doktordan çıkamazsınız...
4- Anladığım kadarı ile anne sütü yeterli, sadece anne sütü ile devam edin, yetmediğinde süt teklif edin.. Alırsa alır...
5- Zamanla memede kalma süreleri çok azalacak..Çocuk kuvvetlenmiş, memede süt kanalları iyice açılmış olduğundan eskiden 10 dakikada bitirdiği memeyi, 2-3 dakikada bitirir, dili ile memeyi iter ve size sırıtır.
6- Eski mailleri mutlaka okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Mar 2011 Saat 11:07
Yukarı Dön
aysegnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2011 Saat 23:36
Hocam cevabınız için teşekkür ediyorum. 
Bir sorum daha olucak. Yaklaşık 10 gündür kızımın burnu tıkalıydı, sizin yazdıklarınız dikkatte alarak serum fizyolojik ile idare ettik fakat hırıltısı çoğaldı ve dün ateşlendi 37,7 ile başladık 38,4 ulaştık Calpol verdim düştü sonra tekrar çıktı tekrar Calpol verdim gece 39,2 ye çıktı sabah doktora götürdük. Üst solunum yolu enfeksiyonu ve orta kulak iltabı başlangıcı dedi. Bize A-ferin, Asist, Agumentin, Rhinfant (burun spreyi 3gün kullanılacak) ve Dolven verdi (Calpol ile dönüşümlü kullan dedi). Bütün bunlar gereklimi? Birden çocuğa yüklenilmiş olurmuyuz????
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119428
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2011 Saat 12:34
Bir tek Aug..tin kullanın.. Sakın Asist ve A-Ferin kullanmayın.. Aferin ile Calpol aynı günde verilirse, "Parasetamol" zehirlenmesi olur. A-Ferin 160mg. Calpol 120mg. Parasetamol ihtiva eder. Hatta bir kan sayımı yaptırabilirseniz, WBC değeri düşük çıkarsa, antibiyotiğe bile gerek yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.