Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - fe
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumfe

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Konu: fe
    Gönderim Zamanı: 02 Haz 2011 Saat 23:31

Kadir bey merhabaSmileöncelikle kandiliniz mübarek olsun...

1)5 aylık bebeğimi sadece anne sütüyle beliyorum..4,5 aylık olana kadar kakasını sık sık ve rahat yapardı.4,5 aylıktan sonra kaka yapması öncekilere göre bayağı azaldı. Asıl önemli olan kakasını yaparkende artık zorlanır oldu. Kakası ssarrı renkli ve sıvı böyle salyalı gibi.
neden birden zorlanıyor oldu sütün kalitesi değişti anlamadım.. Yetmiyo desem  en son 400gr almış.
bu durum neden kaynaklanıyor olabilir?
2)5. ayımız doldu biz hala demir ilacına başlamadık...Etrafımda dr. arkadaşlar bile bebeklerine fe  veriyorlar..
ne yapmalıyım çocuğuma  fe vermelimiyim ..mi? Bunun için kan tahlili yaptırmakda istemiyorum...Ama siz yaptırın gerekiyor diyorsanız yaptırırım...Smile
eğer  ferrum verin diyorsanız dozu nasıl?
teşekürler..
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118962
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2011 Saat 10:25
1-Sadece anne sütü alan bebekler, 5-6 gün kaka yapmayabilirler. Kabız diyebilmek için; sert kaka yapması gerekir. Önemli değil, düzeltmeyede çalışmayın.
 2- Ben "demir ilacını" sadece "Demir eksikliği " gördüğüm hastalarıma veririm.. Zaten 5 aylık bebeğin demir depoları doludur. Verilen demir, barsak bozmaktan başka bir işe yaramaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.