Hocam Merhaba,
Benim oğlum 4,5 yaşında 1 ay öncesine kadar antibiyotik kullanmamış, en büyük hastalığı 3 gün ateş olan bir çocuk fakat yaklaşık 1 ay önce gözlerinde kızarıklık ve iltihaplanma başladı. Sağlık ocağı doktoru hem antibiyotikli göz damlası hem de bu enfeksiyon şu anda salgın her yerine yayılır ızdırabı çok olur diye ağızdan antibiyotik(aquamentin) verdi. 1 hafta sonra tekrar nüksedince göz dr götürdüm o da alerjik dedi kullandığımız 3 ayrı damla ile göz problemi düzeldi.
Fakat 1 hafta sonra geçtiğimiz pzt akşamı çocuğun ateşi çıktı ertesi gün de birşey yiyememeye başladı ki yeme problemi hiç olmayan bir çocuktur. Sadece süt, adaçayı, ıhlamur gibi sıvı alabildi. Onlarda bile acıyor diyerek içti. İbufen verdim o bile uyutamadı saat başı ağlayarak boğazım acıyor diye ağladı. Doktora götürdüm Herpanjina dedi. Bugün 4. gün iştahsızlığı hala daha devam ediyor daha doğrusu yemek istiyor ama acıyor deyip çıkarıyor. Tavuk suyuna çorbadan 5-6 kaşık ve ılık süt ile 3 saat aralıkla besliyorum hepsi bu. Şimdi döküntü de başladı kulak üstü el bileklerinin içinde ve çok az da ayak tabanlarında. Yuvadan beta mikrobu görülmüştür yazısı da yaklaşık 2 ay önce gelmişti. Sizce konulan Herpanjina teşhisi doğru mudur? Nasıl bir tedavi önerirsiniz?
Saygılar,
Azra Eren