Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - AYLIK İĞNE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAYLIK İĞNE

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
evrence Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: AYLIK İĞNE
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2011 Saat 09:56
HOCAM SAYGILAR  benim bir 2 yaşında birde 8 yaşında 2 oğlum var ikiside çok sık boğaz enfeksiyonu geçiriyor geçen sene oğlum 1. ınıftayken bazen oldu ayda 2 şişe antibiyotik kullandım çok sık yakalanıyor bu sene kkb doktorumuz aylık iğne vurdurmamızı tavsiye etti deposilindi sanırım ismi bu konuda sizin düşünceleriniz alabilirmiyim hocam vurdurıyyıımı yoksa vurdurmayımmı kararsız kaldım 27 kilo oğlum bir sorum daha olıcak 2 yaşında olan oğlum 3 kez havale geçirdi diye yazmıştım size onu burda başka bir nörolog profösöre götürdük ismi haydar ali taşdemir çok ünlü 1 ay sorasına anca gün alabildik muayene için oda çağana mutlaka ilaç kullanmamız gerektiğini 3. havalesinin bir saaat sürdüğü için tehlike arz ettiğini söyledi kalıcı hasar olabilir dedi şayewt 15 dakkadan kısa sürseydi günde 10 kezde geçirse hiçbir ilaç demezdim ama çağanınki çok uzun sürmüş dedi convulex diye bir şurup yazdı sabah akşam içicek dedi az az şurubu çoğaltarak 225 mg olana kadar vericem sora sabah akşam devam edicem  6 ayda bir kontrol istedi 2 sene kullanıcak dün gittim doktora daha ilacını almadım kullansammı daha iyi olur kullanmasammı kullanmasaam ya çocuğumda bir etki bırakırsa vicdanımı nasıl rahatlatırım kafam çok karıştı neolur yardımcı olun hocam 6 doktora götürdüm 3 profösör 3 ü ilaç dedi 3 ü ilaçsız dedii:(
2 aslanın annesi:)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119235
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2011 Saat 12:25
Deposilin ancak "Akut eklem Romatizması" geçirmiş  hastalarda, Streptokok almaması için verilen bir iğnedir. Diğer bakterilerin çoğu zaten dirençli olduğundan böyle bir uygulama çok saçmadır. Ateşe bağlı havalede ilaç gereksizdir. Soğuk tatbik edilenlerde havale uzun sürer. Benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi, yazarlar bölümünden okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.