Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - asi inatçı bir çocuk-alt ıslatma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumasi inatçı bir çocuk-alt ıslatma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlemakin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: asi inatçı bir çocuk-alt ıslatma
    Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 19:00

Merhaba,

Benim 3,5 yaşında bir oğlum var. Çok asi ve inatçı bir çocuk. Bir o kadar da zeki. Hepimizi parmağında oynatıyor diyebilirim.

Bu durumu 2 yaşından beri böyle.

Ben çalışıyorum. Anneanne bakıyor. Dolayısıyla şımarık büyüyen bir çocuk.

Yaklaşık bir yıl kadar önce pedagoga götürdüm. O da kreşe giderse çok büyük oranda değişeceğini söyledi.

Eylülden beri yarı zamanlı olarak kreşe gidiyor. Çok zor alıştı ama artık severek gidiyor. Orda kuzu gibi. Hatta öğretmeni çok çekingen dediğinde çok ama çok şaşırdım.

Hiç öyle  değil aslında. Her durumda kendisini savunan bir çocuk. Değişik ortam olduğundan olabilir diye düşündüm çok üzerinde de durmadım zaten. Okulda uslu olması hoşuma gitmedi de değil J ama bütün garezi bana mı diye düşünmeye başladım. İstediği yapılmayınca bir canavara dönüşüyor. Şu yakın zamanda vurmaları da başladı. TongueHadi evde bi şekilde sakinleştiriyorum kandırıyorum. Ama dışarıda yaptığı zaman çok sıkılıyorum sanki hiç kimsenin çocuğu olmamış hiç kimsenin çocuğu ağlamamış gibi gözlerini dikip bakmalarına sinir oluyorum bu da ayrı bir konu. Angry O anda da nasıl davranacağımı bilemiyorum. Çocuğumu mu düşünmeliyim? (Olmayacak şeyleri istediği zaman yapmıyorum o yüzden ağlıyor.yapmamam lazım o anda istediğini. ) yoksa etrafı mı düşünmeliyim? (ben çocuğumun istediğini yapayım da aman rahatsız olmasınlar diye.)

Benim de eşimin de sinirli bi yapısı var. Ama oğluma karşı çok sabırlıyım. Genetik mi acaba diye düşünüyorum.

Biraz da şiddete meyilli sanki. Son zamanlarda her kızdığa kişiye seni keserim benim testerem var diyip duruyor. Ya da ben polisim seni tutuklarım gibi gibi gibi....

Açıkçası nasıl başedeceğimi bilemiyorum. Uyku düzenimiz biraz bozuk. İştah yok. Bunlar da tetikler mi bilemiyorum. Sabah 7 de uyanıyor kreşe gidiyor. Normal bir çocuk öğlen 1 de geldiğinde uyaması gerekir. Benimki uyumuyor ne yapsak da uyumuyor. Sonra saat 6 gibi sızıp kalıyor. 9 da uyanıyor. Bu sefer de gece çok geç uyuyor. Sonra sabah uyanmak istemiyor. Böyle bir durum söz konusu.

Ayrıca geceleri alt ıslatma problemi var. 27 aylıkken bezini çıkardık. Gündüz bir problem yok. Ama sevgili annem (çok kızıyorum) aman yatağa yapmasın diye geceleri altını bağlayınca bizim küçük beye de kolay geldi hiç uykusunu bölmüyor. 10 gündür gece 1-3-5 de kalkıp tuvalete götürüyorum. Arada falso verdiğimiz oldu ama iyi gidiyoruz sanıyordum ki bugün internette bir yazı okudum. Tamamen uyandırmak gerekiyormuş. Ben uyusa da yaptırıyordum. Boşa gitti yani anlıycağınız. Ben de çalışıyorum ben de insanım bu uykusuzluğu bünyem daha ne kadar kaldırır bilemiyorum.

Hocam çok uzun yazdım ama asi ve inatçılığı konusunda ne yababilirim?

Uyku düzenini nasıl değiştirebilirim?

Alt ıslatmaması için ne önerirsiniz?

Şimdiden teşekkür ederim. Çok vaktinizi aldım....Clown

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120385
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 12:02
Okulda "melek" evde "şeytan" .... Orada otorite var, saygınlık var, gerektiğinde ceza (ayıplanma) var. Evde imparatorluğunu ilan etmiş bir velet ve emrinde kul köle anne-baba ve anneanne üçlüsü. Bundan daha farklı bir sonuç zaten çıkmaz. Görev, bilhassa babaya düşüyor. Evin patronu çocuk değil, babadır. Esasında ikinizde "polisi" oynayacaksınız ama siz "iyi polisi" baba "kötü polisi" oynayacak. Evde disiplin olmazsa, işler dahada kötüye gidecek. Baba nın ön plana çıkması lazım, kendisini bu işlerden soyutlayıp, bütün mesuliyeti size ve annenize bırakırsa sonuç hiç iyi olmaz.    
Yukarı Dön
ozlemakin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 12:32
teşekkür ederim.
bu konuyu eşimle defalarca konuştum ancak kendisi babasından korkarak büyüdüğü sürekli de şiddet gördüğü için oğlumuzun ondan korkarak büyümesini istemiyor. bi şekilde yolunu bulucaz artık.
geceleri alt ıslatması için ne diyorsunuz? gündüz uyumadığı için gece çok derin uyuyor. buna bağlı olabilir mi? ya da psikolojik olabilir mi? çok kafama takılıyor bu durumu.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 13:32
Alt ıslatması, bu yaş için normal. 4 yaşından sonra biz devreye giriyoruz. Baba yada selam söyle, oğlu ile "Boks maçı" yapsın demiyoruz, duvarda asılı olan sopayı gösterecek, "-bak sopa-" diyecek ama kullanmayacak.
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 15:47
hocam bzim evde de baba kızımıza karşı çok hassas nerdeyse her dediğini yapıyor,sonrada kızım hep onun tepesine biniyor.bizim hanede sizin baba yapmalı dediğiniz şeyleri ben yapıyorum.yani mesela kızım benden izin alır babayı takmaz,ben bişeye izin vermemişsem bi bakarım almış babayı tutmuş elinden yanıma getiriyor hani babası beni ikna etsin diye...dışardayken bişey istedğinde yalnız benimle ise ve ben alınmayacak dedi isem tutturmaz ama babası ile yalnız gidince eve hep el dolu gelinir..sorduğumda ne yapayım başımın etini yedi bende aldım diyor..ya da mesela babası uyandırmaya çalışıyor mümkün değil kalkmak istemiyor ben odadan sesleniyorum kalkmazsan okula gidemezsin,baban işe geç kalacağı için seni okula bırakmadan gider diyorum bi bakıyorum paşa paşa gelmiş..şiddet yok,ancak bazen kızarım tabii bende her annegibi.. 
yani demek istediğim kötü polis benim iyi polis baba..bunda bi sakınca var mı?bu arada kızım 5 yaşında ve bana babasından daha düşkün..babası genelde kırmaz ama o benim yanımdadır hep..benim kucağımda oturup tv seyreder,beni daha çok öper falan..
benim kötü polis,babanın iyi polis olmasında bi sakınca var mı?

Düzenleyen zehra_80 - 15 Kas 2011 Saat 15:51
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 15:56
Kızlarda pek bir problem olmuyorda, erkek çocuklarda mutlaka baba (korkusu demeyelimde) saygısı ve çekinmesi şart.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.