Merhaba,
Benim 3,5 yaşında bir oğlum var. Çok asi ve inatçı bir çocuk. Bir o kadar da zeki. Hepimizi parmağında oynatıyor diyebilirim.
Bu durumu 2 yaşından beri böyle.
Ben çalışıyorum. Anneanne bakıyor. Dolayısıyla şımarık büyüyen bir çocuk.
Yaklaşık bir yıl kadar önce pedagoga götürdüm. O da kreşe giderse çok büyük oranda değişeceğini söyledi.
Eylülden beri yarı zamanlı olarak kreşe gidiyor. Çok zor alıştı ama artık severek gidiyor. Orda kuzu gibi. Hatta öğretmeni çok çekingen dediğinde çok ama çok şaşırdım.
Hiç öyle değil aslında. Her durumda kendisini savunan bir çocuk. Değişik ortam olduğundan olabilir diye düşündüm çok üzerinde de durmadım zaten. Okulda uslu olması hoşuma gitmedi de değil J ama bütün garezi bana mı diye düşünmeye başladım. İstediği yapılmayınca bir canavara dönüşüyor. Şu yakın zamanda vurmaları da başladı.
Hadi evde bi şekilde sakinleştiriyorum kandırıyorum. Ama dışarıda yaptığı zaman çok sıkılıyorum sanki hiç kimsenin çocuğu olmamış hiç kimsenin çocuğu ağlamamış gibi gözlerini dikip bakmalarına sinir oluyorum bu da ayrı bir konu.
O anda da nasıl davranacağımı bilemiyorum. Çocuğumu mu düşünmeliyim? (Olmayacak şeyleri istediği zaman yapmıyorum o yüzden ağlıyor.yapmamam lazım o anda istediğini. ) yoksa etrafı mı düşünmeliyim? (ben çocuğumun istediğini yapayım da aman rahatsız olmasınlar diye.)
Benim de eşimin de sinirli bi yapısı var. Ama oğluma karşı çok sabırlıyım. Genetik mi acaba diye düşünüyorum.
Biraz da şiddete meyilli sanki. Son zamanlarda her kızdığa kişiye seni keserim benim testerem var diyip duruyor. Ya da ben polisim seni tutuklarım gibi gibi gibi....
Açıkçası nasıl başedeceğimi bilemiyorum. Uyku düzenimiz biraz bozuk. İştah yok. Bunlar da tetikler mi bilemiyorum. Sabah 7 de uyanıyor kreşe gidiyor. Normal bir çocuk öğlen 1 de geldiğinde uyaması gerekir. Benimki uyumuyor ne yapsak da uyumuyor. Sonra saat 6 gibi sızıp kalıyor. 9 da uyanıyor. Bu sefer de gece çok geç uyuyor. Sonra sabah uyanmak istemiyor. Böyle bir durum söz konusu.
Ayrıca geceleri alt ıslatma problemi var. 27 aylıkken bezini çıkardık. Gündüz bir problem yok. Ama sevgili annem (çok kızıyorum) aman yatağa yapmasın diye geceleri altını bağlayınca bizim küçük beye de kolay geldi hiç uykusunu bölmüyor. 10 gündür gece 1-3-5 de kalkıp tuvalete götürüyorum. Arada falso verdiğimiz oldu ama iyi gidiyoruz sanıyordum ki bugün internette bir yazı okudum. Tamamen uyandırmak gerekiyormuş. Ben uyusa da yaptırıyordum. Boşa gitti yani anlıycağınız. Ben de çalışıyorum ben de insanım bu uykusuzluğu bünyem daha ne kadar kaldırır bilemiyorum.
Hocam çok uzun yazdım ama asi ve inatçılığı konusunda ne yababilirim?
Uyku düzenini nasıl değiştirebilirim?
Alt ıslatmaması için ne önerirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim. Çok vaktinizi aldım....