Hoşgeldiniz kıymetli Hocam,
Benim 25 aylık kızım var. Çok hareketli ve iştahsız bir çocuk. Günde 4 öğün yedirmeye çalışıyoruz.
Kilosu : 11.900, Boyu : 87 cm. 2 yaş kontrolünde doktorumuz yaşıtlarından 400 gr eksik dedi. Boyu için iyi dedi. Tekrar rahatsızlandığında acil olarak götürdüğümüz başka bir dr kilosu için 1 kilo eksik dedi. 2 yaşındaki çocuğun kaç kilo olması gerekir kafam karıştı.
Kızım çok iştahsız. Kahvaltısı bulamaç (yumurta, labne peynir, ekmek, bal, süt şeklinde) bunları tek tek verdiğimde çiğneyip tükürüyor.
Öğlen : 2 köfteye tekabül edecek köfteli çorba
İkindi: 1 muz (muzu seviyor.)
Muzu sevdiği için hergün 1 muz yediriyorum. Eşim tek tip beslediğim için kızıyor. Ama muz kilo aldırır diye veriyorum. Yanlış mı yapıyorum.
Akşam Muhallebi yiyor. Tabi bunları çeşitli oyunlar ile suda bebeklerini yıkarken yediriyoruz. Oyuna daldığında yiyor. Dalmazsa yemiyor. Nereye kadar böyle sürecek bilmiyoruz. Ne yapabilirim. Aç bırakıyorum. Ama yine acıktım demiyor. Acıkmıyor maalesef.Bu şekilde beslememde bir hata var mı ? 2 yaş çocuğu nasıl beslenmeli Ne tavsiye edersiniz.
Yemek yemek istemediğinde zorla öğürüyor. Kıpkırmızı oluyor. Zorlamıyorum. Oyuna devam ediyoruz.
Kasım ayından beri sürekli burnu akıyor, su şeklinde. Ateşi olmadı. Serum fizyolojik ve ballı limon kullanıyorum. 1 hafta hasta, 1 hafta iyi. Bağışıklığı çok mu zayıf. Ne yapabilirim.
Bardaktan hiç süt içmiyor. Sizin tüm yazılarınızı okuyorum. Soğuk sütü tavsiye ediyorsunuz. Dolaptan çıkarıp verdiğim süt, bademciklerini şişirmez mi ?
Yoksa dolaptan çıkarıp biraz oda sıcaklığında bekleteyim mi ?
Her şey için çok teşekkür ederim. Saygılarımla,