Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - astım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumastım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Konu: astım
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2011 Saat 22:31
iyi günler kadir bey...
Çok uzaklardan bize sabır ve emek verdiğiniz için binlerce teşekkür.
4 yaşında kızım var . geçen sene 3 ay hiç kesilmeyen öksürüğümüz bu sene eylülden beri devam edior. özellikle geceleri yatınca, sabaha karşı artan, koşunca, ağlayınca hemen başlayan  aylarca hiç kesilmeyen , bazı günler azalıp bazı günler çok fazla ardı ardına bitmeyen uyutmayan öksürük şikayetleri üzerine alerji uzmanına götürmek zorunda kaldım.(2 ayrı doktora)biri alerji doktoru biri çocuk göğüs ve alerji uzmanı...
gözlerinin altı morarıyor, sürekli burnu tıkalı, (iliadine ve serum fizyolojiğe rağmen), geceleri yatınca boynu ve başı terliyor,  hiç bitmeyen geniz akıntısı. hiç ateşlenmedi bu sene eylülden beri öksürük vaR.
iki doktorda bunun alerjik bir çocuk olduğunu, çocukluk astımı denilebileceğini söyledi ve flixotide 2 ay sürekli, singulair 1 ay, öksürük krizlerinde ventolin ve aeurius verdiler. ilaçlardan sonra hala 20 gündür kullanıyoruz. öksürük tam bitmedi. alerji testi yapıldı koldan,polen alerjisi çıktı. bende şimdi polen yok deyince bünye alerjik olduğu için viral enfeksiyonlarda etkiler dediler.
size danışmadan edemedim. bu ilaçlar zararlımı? ne yapsam ??? 

Düzenleyen durucan - 24 Ara 2011 Saat 22:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117918
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2011 Saat 01:02
"-polen alerjisi çıktı. bende şimdi polen yok deyince bünye alerjik olduğu için viral enfeksiyonlarda etkiler-" Bunu da dediler ya, pes.  Ama bu lafi siz soylediginizde yuzu ne sekil aldi, gormek isterdim.LOL Bu ilaclar gereksiz,cocugunuz soylendigi gibi, "-viral enfeksiyon-" geciriyor. Asla hicbir ilac ile duzelmez, belirli bir suresi vardir, tamamlayince gececek.Eski yazilarimi okuyun, benim dediklerimi uygulayin. 
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2011 Saat 19:41
doktor bey benimde gönlüm bi türlü kabul etmek istemiyor astım lafını. fakat sizin hep dediğiniz; grip, öksürük 1-1.5 ay sürer.
bu çocuğun öksürüğü hiç bitmiyor. en az 3 ay oda yaz gelince kesildi. en ufak bir koşmada, ağlamada hemen öksürük başlıyor bu neden oluyor? 1 gün bile kesilmiyor ve sürekli burun tıkalı.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2011 Saat 22:35
Akcigerlerini dinlemeden tabiiki kesin bir sey soylemem imkansiz. Ama Astimda oksurukten ziyade 'sikintili nefes VERME"  on plandadir. Yoksa bazi virutik enfeksiyonlar ( Bilhassa atessiz baslayanlar) da oksuruk  boyle uzun surebiliyorlar.  
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2012 Saat 23:26
doktor bey
---eğer astımsa flixotide ve singulair (1 ay kullanımla) öksürüğün kesilmesi gerekir mi?
---eğer astımsa ve ben bu ilaçları kullanmazsam ilerde ne gibi sorunlar açılır başımıza ne olur bi yardım??
öksürük başlayalı 3,5 ay oldu....hiç kesilmiyor...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2012 Saat 04:11
1- Astin olsa idi ayni gun iyilesme gorurdunuz.
2- Astim hayat boyu suren, tedavisi olmayan bir hastaliktir. Ilaclar sadece Astim krizlerinin hafif gecmesini ve aralarinin uzamasini saglar. Hem astim deyip, hemde 1-2 ay sonra "- duzeldi bir daha olmaz-" diyenlerden kacin.
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2012 Saat 22:55
doktor bey  o kadar sıkıldımki artık bu bitmek bilmeyen öksürükten. astım ilaçlarıda iyi gelmiyor. size bir sorum olacak  kızımın göz altları genelde mor, bazen çok fazlalaşıyor bazen azalıyor. burun sürekli tıkanık, ilk uyuduğu zaman ensesi ve başı terliyor , horluyor,dişlerini gıcırdatıyor ve çok sık üsye oluyor ve tabii bitmeyen öksürük okuduklarıma göre alerjik nezle tanımına uyuyor.
 ama alerji k nezlede bu kadar süren öksürük olurmu bilmiyorum.
testde polen alerjisi çıktı.
acaba bu yönde bir tedavimi uygulansa, kbb'yemi götürsem??????
astım ilaçlarını kesiyim mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 04:32
Bu mevsimde hangi pollene allerji? Donup dolasip ayni konulari konusuyoruz. Sabirli olun, benim anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.